Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Βόμβα στα δημοσιογραφικά Ταμεία με το κούρεμα

Περισσότερα από 650 εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν τα δημοσιογραφικά Ταμεία, με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού η Τράπεζα Ελλάδος, όπου έχουν κατατεθεί αποθεματικά των Ταμείων, τα έχει επενδύσει σε ομόλογα, που λήγουν ακόμη και το 2037.
 
Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κ ίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφ ων , που είχε ζητήσει από τον περασμένο Μάιο, το θέμα αυτό να είναι η βασική προτεραιότητα του αντιπροσωπευτικού προεδρείου που έπρεπε να έχει συγκροτηθεί στην ΕΣΗΕΑ.


 
Βαρόνοι και άλλοι όμως σπρώξανε το σύστημα Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ και στήσανε το δικό τους μνημόνιο στην Ενημέρωση με άρθρο 99, εφεδρεία στην ΕΡΤ και ατομικές συμβάσεις παντού.

 
Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όμως εκτός από τα ομόλογα που έχει αγοράσει την περίοδο 2009-11 έχει καταθέσει στη Τράπεζα της Ελλάδος,στα τυφλά, ποσά της τάξεως των 1,6 δις. Ευρώ και ο ΕΔΟΕΑΠ περισσότερα από 20 εκ. ευρώ, χωρίς μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, που καταθέσαμε τις διαμαρτυρίες μας να γνωρίζουν που τα έχει επενδύσει ο Προβόπουλος.

 
Το θέμα έθεσε εκ νέου στο ΔΣ της Ενωσης ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Δημήτρης Τσαλαπάτης που ζήτησε την άμεση σύναψη πολιτικής συμφωνίας από όλες τις παρατάξεις για να αντιμετωπισθεί.

 
Η διοίκηση Τρίμη όμως και οι πλευρές που τον στηρίζουν, επιμένουν μόνο σε τυφλές απεργίες που οι περισσότερες αποδεικνύονται εκτός από αναποτελεσματικές και παράνομες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και αποθεματικά των ενώσεων.

 
Όπως επισημαίνει η ΚΕΔ, το πρόβλημα συνδέεται με την δημιουργία του Ενιαίου
Ταμείου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) που δημιουργήθηκε με το νόμο Πετραλιά, ύστερα από εισηγήσεις συγκριμένων παρατάξεων (Νταβανέλοι, Πλαχούρηδες, Κουμπιάδες) στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ και της ανεκδιήγητης διοίκησης της ΠΟΕΣΥ, με κηπουρό του Ψυχάρη πρόεδρο, ως το 2010. Είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη μας πήραν αποθεματικά και συνεχίζουν κάθε χρόνο να μας τρώνε και το 10% από το αγγελιόσημο.

 
Το τραγικότερο είναι -καταγέλλει η ΚΕΔ- ότι από πέρυσι τον Φεβρουάριο δεν υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στο ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (παρόλο ότι είχαν επιλέγει και από το ΠΑΣΟΚ και είχαν ορισθεί ο Σόμπολος με τον Νταβανέλλο). Δεν είχαν πάει, επειδή λέει, ήταν παραμονές εκλογών στην ΕΣΗΕΑ.

 
Στο διάστημα αυτό όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις ευλογίες και του Σύριζα, ακολούθησε κατά γράμμα, με απόφαση Κουτρουμάνη, τις αντιασφαλιστικές διατάξεις του νόμου Πετραλιά, που,δυο χρόνια πριν καταδίκαζε κι έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους για να μην εφαρμοσθεί.

 
Και συνεχίζει με σφαγή συντάξεων και την νέα επιδρομή στις επικουρικές.

 
Τώρα εκπρόσωποι στο ταμείο που συνυπογράφουν την καινούργια σφαγή είναι
Σόμπολος, Νικολόπουλος και ό ίδιος ο Τρίμης.

 
Τα συνολικά ποσά που υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τα αποθεματικά
όλων των ασφ αλιστικών ταμείων, την παραμονή της συμφ ωνίας της 26ης
Οκτωβρίου αποκαλύπτει η Κ ΕΔ, ήταν  έντοκα γραμμάτια Δημοσίου 4,5 δις Ευρώ ομόλογα ελληνικού Δημοσίου (λήξεως 2013-2037) 18,6 δις ευρώ. Με την μόνη διαφορά ότι στα κεφάλαια από τα δημοσιογραφικά ταμεία, που  συμπεριλαμβάνονται στο κοινό αυτό κουμπαρά, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και η χρησιμοποίηση τους από το Δημόσιο, χωρίς επιστροφή του κεφαλαίου σε ευρώ, ισοδυναμεί με δήμευση.

 
Αλλά στην εποχή Τρίμη-Ράμου και Αγγέλη, υπάρχουν μόνο απεργίες και ό,τι πει η
διαπλοκή.

 
(Πηγή: ΠΑΡ ΟΝ της Κ υριακής και Κ ΕΔ )
 
«Φέρτε πίσω και τον Βασιληά»

 
Μέσα στην τραγωδία και την κατάθλιψη ανέβηκε την περασμένη Πέμπτη στην
αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ το….έργο « Συνεδρίαση Μικτού Συμβουλίου για προσφυγές και ενστάσεις στις τελευταίες εγγραφές»

 
Στο βήμα μόνος του ό…πρόεδρος με την υπάκουη γενική γραμματέα εκ δεξιών.

 
Στην αίθουσα, στις τρεις ώρες της….παράστασης πολλά τα ευτράπελα:

 
  •  Οι Ρ άμμοι να θέλουν να κάνουν το καταστατικό λάστιχο για να γραφτεί στην Ένωση ως δημοσιογράφος , όποιος περνάει απέξω.
  • Ο, ενίοτε και ταμίας, Αγγέλης, με Crimes και άλλους να ισχυρίζονται ότι τέρμα τακαταστατικά και η νομιμοφάνεια για να είμαστε στο κλίμα κατοχής……
  • Η αριστερά πτέρυγα της Καθημερινής, να προτείνει ψήφισμα για «να τελειώνουμε με αυτό το καταστατικό # Κάποιοι πειθαρχικοί, να καθοδηγούν την….επανάσταση της ανασυγκρότησης.
 
Και όλο και κάποιους πελάτες να έχει κουβαλήσει ο καθένας.

 
Το αποκορύφωμα όμως ήταν η πρόταση της…έδρας, να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια ώστε

να προστεθεί και η ξανθούλα της τελευταίας κατάληψης, που μόλις δήλωνε υποψήφια, χωρίς όμως να έχει κάνει ένσταση για να συζητηθεί.

 
Μέσα στο σαματά ζήτησε τον λόγο ένας νέος εκπρόσωπος.

 
Δήλωσε άπειρος, είπε ότι φεύγει και τους άφησε με το ξεφώνημα του

 
« Έ τσι που το πάτε, φ έρτε πίσω και τον Βασιληά» .

 
Ακολούθησε πανδαιμόνιο κι ο Τρίμης θυσίασε την ξανθιά του. ’Εγινε ψηφοφορία χωρίς αυτήν. Και γράφτηκαν όσοι πρόλαβαν.

 
(Ρεπορτάζ στυξ)
 
** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου