Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Κρουαζιέρα: Δεν είναι πλήρης η απελευθέρωση του καμποτάζ

Τις απόψεις τους σχετικά με το  Σχέδιο Νόμου σχετικά με την απελευθέρωση του Cabotage για τα Κρουαζιερόπλοια που δεν φέρουν κοινοτική Σημαία διατύπωσαν με επιστολή τους στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη τα μέλη της Ένωσης Εφόπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων της Ναυτιλίας.

Στην επιστολή αναφέρουν αναλυτικά:

1. Κατ΄αρχάς, από τον τίτλο του άρθρου 255 του σχεδίου νόμου, θα πρέπει να απαληφθεί η λέξη πλήρης, που αναφέρεται στην απελευθέρωση, διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, επειδή στα άρθρα που τροποποιούνται και ιδιαίτερα στο άρθρο 2, εξακολουθούν να τίθενται κάποιες προϋποθέσεις.

2. Επί του άρθρου 1 παράγραφος 2. Αναφορά στους όρους ασφαλείας για τα πλοία δεν υπάρχει λόγος να γίνεται με την συγκεκριμένη περίπτωση. Όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν τους κανόνες ασφαλείας των πλοίων διεθνών πλόων διέπονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις και εν προκειμένο από τη SOLAS, την οποία η Ελλάδα έχει κυρώση και προβλέπεται να εφαρμόζει σύμφωνα με τους οικείους Εθνικούς Κανονισμούς, που αναφέρονται στους ελέγχους των πλοίων στους λιμένες.

3. Επί της παραγράφου α του άρθρου 2. Η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει το ύψος της εισφοράς, δεν είναι σκόπιμο να έχει χρονική διάρκεια, όπως εν προκειμένο αναφέρεται η τριετία. Τούτο διότι ενδέχεται σε νωρίτερο χρόνο των τριών ετών να δημιουργηθούν άλλες συνθήκες και να υπάρξει ανάγκη μεταβολών στις ρυθμίσεις.

4. Επί της παραγράφου β του άρθρου 3. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται αναφορά στις ειδικότητες των ελλήνων ναυτικών που μπορούν να ναυτολογούνται επί των πλοίων αυτών.

5. Επί της παραγράφου 2 του άρθρου 3. Διαπιστώνεται ότι εξακολουθεί να γίνεται αναφορά στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 3409/2005. Όπως είχαμε επισημάνει κατ΄επανάληψη από την κατάθεση του αρχικού νόμου, δεν θα μπορέσουν στην πράξη να επιδοτηθούν ασφαλιστικές εισφορές ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία τρίτων σημαιών. Τέτοιου είδους κρατική ενίσχυση δεν μπόρεσε δυστυχώς ακόμα να εφαρμοστεί, ούτε για τα με Ελληνική Σημαία πλοία, σύμφωνα με τον αρχικό νόμο του 2005.

6. Επί της Παραγράφου 3 του άρθρου 3. Το περιεχόμενο είναι πλεονασμός και τα θέματα των αλλοδαπών ναυτικών είναι γνωστό ότι ρυθμίζονται αποκλειστικά από την νομοθεσία του κράτους της Σημαίας.
Την επιστολή υπογράφουν τα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής, ο Πρόεδρος Θεόδωρος Κόντες, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Λάμπρος και ο  Γεν. Γραμματέας   Γεώργιος Κουμπενάς


*** *** *** *** *** *** Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία. *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου