Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Τουρκολιάς: Συστράτευση για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας


Στην φωτογραφία είναι οι:
 Από Αριστερά: Kώστας
Οικονόμου (Μέλος- Τράπεζα Κύπρου),
 Γιώργος Ξηραδάκης (Γενικός
Γραμματέας- XRTC Business
Consultants), Νίκος Βουγιούκας
(Αντιπρόεδρος Α' - 3V),
Αλέκος Τουρκολιάς (Πρόεδρος
- Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος),
 Κώστας Κουτσουμπέλης
(Αντιπρόεδρος Β' - Excell),
Κατερίνα Φίτσιου (Ταμίας-
 XRTC), Άγγελος Παντελέων-
Ρούπας - (Αν. Γ.
Γραμματέας- Deutche SchiffsBank ).
 Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας και η συστράτευση όλων στην αντιμετώπιση του είναι η προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, κινητοποιώντας το παραγωγικό δυναμικό και τις πραγματικές ικανότητες του δημιουργικού Έλληνα. 

Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας  Αλέξανδρος Τουρκολιάς στις 25 Ιανουαρίου, όταν τα μέλη της Ένωσης συναντήθηκαν στα γραφεία της XRTC για την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 Το παράδειγμα της εξωστρεφούς επιτυχημένης δραστηριότητας της Ελληνικής ναυτιλίας με την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία πρέπει να διαχυθεί
στην Ελληνική κοινωνία πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης και τόνισε παρά τις αντίξοες συνθήκες τόσο στον χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και στις ναυτιλιακές αγορές, τα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά στελέχη δε χάνουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Στην καθιερωμένη ομιλία του ο κ.  Τουρκολιάς, επεσήμανε ότι « οι καιροί είναι δύσκολοι για τη διεθνή αλλά και την Ελληνική οικονομία και οι τράπεζες θα πρέπει να προσέξουν τον τρόπο διαχείρισης ενδεχόμενων προβληματικών καταστάσεων με αποφάσεις επίκαιρες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές.

Κύριος στόχος πρέπει να είναι η συνέχιση της στήριξης στην Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία των ξένων τραπεζών και η γενικότερη αντοχή των τραπεζών στην κάμψη της ναυτιλιακής αγοράς.

Οι ναυτιλιακές τράπεζες ανταπεξήλθαν με επιτυχία μέχρι τώρα στη διατήρηση των σχέσεών τους με την Ελληνόκτητη ναυτιλία και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τους μήνες που έρχονται λόγω της σωρείας νέων παραλαβών αλλά και της κάμψης της ζήτησης θαλασσίων μεταφορών.
"Η διεθνής δραστηριότητα των μελών της Ένωσή μας, μπορεί να δείξει τι μπορούν να πράξουν τα Ελληνικά τραπεζικά και χρηματοοικονομικά στελέχη σε όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας για να βοηθηθεί η χώρα να εξέλθει της κρίσης" επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Ξηραδάκης και ενημέρωσε τα μέλη για τις δραστηριότητες της Ένωσης για το Νέο Έτος 2012. Μεταξύ άλλων η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας θα διοργανώσει την εκδήλωση για την Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης με τη βράβευση ναυτιλιακής προσωπικότητας που στήριξε ενεργά την Ελληνική ναυτιλία, θα υποστηρίξει τα σημαντικά ναυτιλιακά συνέδρια της Capital Link και του Lloyd's List 9th Greek Shipping & Ship Finance Conference.

Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί το "Δείπνο των Χρηματοδοτών Ναυτιλίας" (Shipping Financiers' Dinner") με αμιγώς φιλανθρωπικό σκοπό παρουσία της Eλληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Επίσης στις αμέσως επόμενες εβδομάδες το ΔΣ θα προσπαθήσει να συναντηθεί με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Η εκδήλωση περιελάμβανε όπως κάθε χρόνο τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Πατέρα Δημήτριο και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρέστησαν πάνω από 120 μέλη της Ένωσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκε στα μέλη και τις οικογένειες τους υγεία, ευτυχία και καλές επιτυχίες για το 2012.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***