Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αυτοκαταστρέφεται το ΠΑΣΟΚ

Ανάμεικτα συναισθήματα φαίνεται να έχουν καταλάβει τους πρώην ενταγμένους στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα βλέποντας τις τελευταίες ημέρες την ραγδαία ολίσθηση του πολιτικού τους χώρου και την δρομολόγησή του στην αυτοκαταστροφή.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του αυτοκαίγονται στην απέλπιδη προσπάθειά τους να διαδεχθούν τον "Καίσαρα", και όσοι από τους απλούς πολίτες είχαν θέσει τον εαυτό τους παλαιότερα στη διάθεση του Κινήματος, δεν ξέρουν αν πρέπει να χαρούν ή να λυπηθούν, να κλάψουν ή να γελάσουν, να αισθανθούν ικανοποίηση ή απογοήτευση.  Γιατί ο κόσμος αυτός που διέθεσε κόπο και χρόνο
είτε για αφισοκόλληση είτε για μοίρασμα διαφημιστικών και ψηφοδελτίων είτε στις πολύωρες συσκέψεις βλέπει σήμερα τους Βενιζέλους, τους Πάγκαλλους, τους Λοβέρδους, τους Χρυσοχοΐδηδες και τις Διαμαντοπούλες να έχουν διασφαλίσει οικονομικά έως και τα τρισέγγονά τους ενώ οι ίδιοι οι νεροκουβαλητές έμειναν μέ άδειες τσέπες και με τη καρδιά πνιγμένη στην αγανάκτηση.

Ο χλευασμός του Λοβέρδου

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Λοβέρδος, απείλησε με μακελειό αν - λέει - κάποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου, λες και ο λαός θα κατεβεί στους δρόμους και στις πλατείες για να διαμαρτυρηθεί εάν η Βουλή θα εδέηζε να αποφασίσει την παραπομπή του πρώην Πρωθυπουργού στο Δικαστήριο.  Διερωτάται ο απλός πολίτης: Ζει στο σήμερα ο κ. Λοβέρδος όταν απειλεί με ...μακελειό.  Και ακόμα χειρότερα: Πιστεύει όντως ο κ. Λοβέρδος ότι η ανιστόρητη αυτή Βουλή, θα παραπέμψει έστω και έναν πολιτικό στο Δικαστήριο;

 Το σίγουρο είναι βέβαια ότι το χθεσινοβραδινό "μακελειό" του δικού του προφίλ από τους συντρόφους και συναγωνιστές-ανταγωνιστές του, με τη καταψήφιση του Σχ. Νόμου περί Φαρμακείων, θα το θυμάται ο κ. Λοβέρδος όσο ζει.

Η απίστευτη αποκοτιά του Χρυσοχόΐδη

Ακολούθησε βέβαια η ανεκδιήγητη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που άφησε άφωνο το Πανελλήνιο το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου σύμφωνα με την οποία ο ίδιος δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο πριν το ψηφίσει διότι - άκουσον άκουσον - είχε άλλες δουλειές!

Δηλαδή είναι να απορεί κανείς, πως ο κ. Χρυσοχοίδης διεκδικεί την πρωθυπουργία στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να ενημερώνεται για όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνουν οι υπουργοί του, όταν ο ίδιος ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν πρόλαβε να διαβάσει μία συμφωνία που θα δέσμευε και θα υποδούλωνε οικονομικά τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες!  Άντε να εμπιστευτεί κανείς αυτή τη προσωπικότητα!

Ανάλογη βέβαια ομολογία έκανε και η κ. Κατσέλη η οποία είπε ότι είχε στη διάθεσή της μόλις ένα Σαββατοκύριακο για να μελετήσει το Μνημόνιο.  Και βεβαίως δικαίως απορούν οι φορολογούμενοι:  Τόσους συμβούλους γιατί πληρώνουμε για να πλαισιώνουν τους εκάστοτε υπουργούς.  Δεν μπορούσε ο κάθε καρεκλοκένταυρος να μοιράσει τις σελίδες του μνημονίου σε 10 - 20 συμβούλους και μετά να κάνει μαζί τους μία συνεργασία για να ενημερωθεί ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο ή να κάνει τις αντιπροτάσεις του; Αντιπροτάσεις που θα διασφάλιζαν τη λαϊκότητα του Κινήματος;

Και το κολαουζάκι...

Και ήρθε και το "κερασάκι" στη τούρτα από τον αλησμόνητο τέως Υπουργό ΥΘΥΝΑΛ Γιάννη Διαμαντίδη.

Στο blog "karfitsa", διαβάσαμε με τίτλο: ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ: «ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΜΕ»

Και το blog  σημειώνει: "Όλοι ήταν ενημερωμένοι για το τι σημαίνει «Μνημόνιο» δηλώνει αποκλειστικά στην «Karfitsa» ο πρώην υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ο Γιάννης Διαμαντίδης… «βγάζει στη σέντρα», τους υπουργούς τω κυβερνήσεων Παπανδρέου που σήμερα δηλώνουν άγνοια, λέγοντας πως: «Ενας υπουργός δεν νοείται να λέει ότι δεν γνώριζε».

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντίδη «όταν ήρθε το Μνημόνιο προς ψήφιση, είχαμε όλοι την βασική ενημέρωση από τον τότε υπουργό Οικονομικών. Την γενική εικόνα για το τι σήμαινε, τι μέτρα περιελάμβανε και τα επακόλουθα, την είχαμε. Το ουσιώδες δεν είναι να διαβάσεις επιμέρους λεπτομέρειες, το ουσιώδες είναι η ακολουθούμενη πολιτική και την συγκεκριμένη γνώση την είχαμε».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως στην σημερινή κατάσταση φτάσαμε με την κυβερνητική… απραξία των τελευταίων δύο ετών σε οτιδήποτε δεν αφορούσε περικοπές και φόρους: «Αν παράλληλα με τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου ήταν απαραίτητες και αναπτυξιακές πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν, ή αν καθυστερήσαμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα, αυτό ναι, είναι κάτι που μπορεί να τεθεί προς συζήτηση».

Για κοίτα ποιος μιλάει για απραξία!  Για κοιτάξτε που μας βγήκε ο Γιαννάκης βασιλικότερος του βασιλέα.  Δεν κοιτάει που ο Άδωνις Γεωργιάδης πέτυχε μέσα σε δύο μήνες ότι ο ίδιος δεν πέτυχε σε αρκετούς μήνες μέσα στο ίδιο υπουργείο.  Διότι άδικο έχει ο κ. Γεωργιάδης όταν καμαρώνει για το γεγονός ότι απορροφήθηκαν τα 23 εκ. ευρώ που διέθετε το ΕΣΠΑ για την αλιεία;  Τι έκανε ο κ. Διαμαντίδης για το ίδιο θέμα στη διάρκεια της δικής του υπουργίας;  Γιατί επίσης ως γνωστό, όχι μόνον θα έχανε η χώρα τα 23 εκατομμύρια, αλλά θα πλήρωνε και ένα σεβαστό ποσό ως ποινή για την απραξία της.  Ή καλύτερα για να είμαστε πιο σωστοί, για την απραξία του κ. Διαμαντίδη και των προκατόχων του.

Κάποιος μάλλον πρέπει να πει στους άλλωτε Σοσιαλιστές - πολιτικούς της χώρας  πριν μας αδειάσουν τη γωνιά, ότι "η σιωπή είναι χρυσός".

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον έχετε εμπάθεια και κόλλημα με συγκεκριμένα πρόσωπα,για δικούς σας λόγους....μέσα σε 2 μήνες ο κ. Γεωργιαδης τα βρήκε τα λεφτά ή μήπως η πλειοψηφία είχε εγκριθεί επι υπουργειας Διαμαντίδη;;; Ψαξτε το και περιμένω σχετική απαντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου