Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Όλοι μαζί να στηρίξουμε την απεργία των Ελλήνων ναυτικών

Για να περισωθεί η εθνική μας αξιοπρέπεια

Εθνική τραγωδία θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί η προσπάθεια των ακροδεξιών και δεξιών κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ να στρέψουν τους αγρότες και άλλες ομάδες πολιτών κατά των απεργών ναυτικών.  Και δυστυχώς οι αφελείς - ή μήπως οι έχοντες διατεταγμένη υπηρεσία - φωνασκούν κατά των ανθρώπων της θάλασσας που βλέπουν τους κόπους τους και τα όνειρά τους να συντρίβονται σαν καρυδότσουφλα στον ωκεανό των κυβερνητικών λαθών.


Γιατί οι Κρητικοί αγρότες δεν στρέφονται κατά της κυβέρνησης που βούλιαξε όλη τη χώρα;  Γιατί κάποιοι νησιώτες δεν αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους του προσωπικού τους οικονομικού καταποντισμού;  Μήπως γιατί είναι δύσκολο να βαράμε τον "γάιδαρο" και ευκολότερο να δέρνουμε το σαμάρι;

Τι προσπαθούν οι διάφοροι περίεργοι όπως  η κ. Μπακογιάννη - και αξία της δίνουμε που την αναφέρουμε - αλλά και η πρώην "ομοαίματή" της Όλγα Κεφαλογιάννη,  και κάποιοι καθηγητάδες και ο "ορφανεμένος"  Καρατζαφέρης  κλπ όταν στρέφονται κατά των ναυτικών και των δικαιωμάτων τους;  Προφανώς γιατί οι Κρητικοί παραγωγοί και εργαζόμενοι στα κτήματα είναι περισσότεροι από τους Κρητικούς ναυτικούς.  Με απλά ελληνικά έχουν περισσότερα ψηφαλάκια.

Και φυσικά είναι περισσότεροι.  Αφού οι πολιτικές που άσκησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια έχουν κυριολεκτικά αποδεκατίσει τους  Έλληνες ναυτικούς καταδικάζοντας τη συντριπτική τους πλειοψηφία σε ανεργία ενώ φθάσαμε η Ελλάδα η ...ναυτοκράτειρα να μετρά στα δάκτυλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία της, εμπορικά και ακτοπλοϊκά ενώ εξαΰλωσε τα πλοία της κρουαζιέρας.

Και κανείς δεν σκέφτεται ότι η ελληνική οικονομία ανέκαθεν στηριζόταν στον Έλληνα ναυτικό πρωτίστως και μετά στον Έλληνα εφοπλιστή.  Και κανείς δεν θυμάται ότι το ΝΑΤ  ήταν ένα υγιέστατο Ταμείο από το οποίο με λάθος πολιτικές χρηματοδοτήθηκαν συντάξεις ανθρώπων οι οποίοι ποτέ δεν προσέφεραν σ' αυτό ούτε σεντς. 

Και το πιο αστείο αλλά και αισχρό ταυτόχρονα "επιχείρημα" που άκουσα από τα ΜΜΕ: "Τι θέλουν αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι και απεργούν;".  Ακριβοπληρωμένοι οι ναυτικοί μας;  Ας δοκιμάσει ΄όποιος το πιστεύει αυτό να μπαρκάρει στη πλοίο έστω και χωρίς να εργάζεται.  Να δούμε πόσες ημέρες θα αντέξει να βλέπει ουρανό και θάλασσα, να περνά φουρτούνες μέσα στο υγρό στοιχείο αλλά και στη ψυχή του, να στερείτε όλες τις μικροχαρές που έχουμε όλοι οι στεριανοί, να ξοδεύει εκατοντάδες ευρώ στην επικοινωνία με την οικογένειά του, να μεγαλώνει τα παιδιά του με τη φωτογραφία του.

Πόσα ακόμα μπορώ να γράψω.  Μα θα αρκεστώ σ' αυτό:  Καλά κάνουν οι ναυτικοί και σηκώνουν τη σημαία της απεργίας.  Δίπλα τους πρέπει να σταθούμε όλοι.  Φτάνει πια να σκύβουμε το κεφάλι.  Τι θα γιορτάσουμε στις 25 Μαρτίου;  Την απελευθέρωσή μας;  Από ποιό ζυγό;  Αιχμάλωτοι είμαστε όλοι.  Και οι ναυτικοί μας, οι επιστρατευμένοι μας ναυτικοί, δίνουν τη μάχη για την αξιοπρέπεια όλων μας.  Μαζί τους λοιπόν.  Κι ας αφήσουμε τις κλάψες και τις μεμψιμοιρίες.  Χειρότερα δεν γίνεται η χώρα.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.

*** *** *** *** *** ***

1 σχόλιο:

  1. γ' αυτο΄ ΄εα'ν γινουν εκλογες πρεπει να σκεφτουμε παρα πολυ καλα ποιο κομμα μικρο θα υπερασπιζεται τα συμφεροντα αποκλειστικα του ελληνικου λαου και προ παντων του ελληνικου εθνους για να το ψηφισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου