Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Ο Στουρνάρας ζήτησε να πέσει το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

Πάνος Χαρίτος: Ο Στουρνάρας ζήτησε να πέσει το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

  • Ελλάδα
  • Sunday, June 16, 2013 - 6:38:04 PM
  • 0
    Ο πολεμικός ανταποκριτής της ΕΡΤ
Πάνος Χαρίτος: Ο Στουρνάρας ζήτησε να πέσει το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ γράφει στην προσωπική του σελίδα panosharitos.com, το παρασκήνιο της διακοπής του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ:
Αναφορικά με το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δορυφόρο της RRSAT και κατόπιν επικοινωνίας μου με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας προκύπτουν τα ακόλουθα:
Εχθές αργά το απόγευμα ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RRSAT και ενημέρωσε ότι, κατόπιν οδηγιών που έχει από την Αθήνα θα πρέπει να σταματήσουν την αναμετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δίκτυο μετάδοσης τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί διότι η RRSAT έχει λάβει εντολή από την EBU να μην διακόψει σε καμία περίπτωση το σήμα της ΕΡΤ.Η απάντηση που έλαβε από τον Έλληνα διπλωμάτη ήταν πως η εταιρεία ERT S.A. δεν υφίσταται και πως επίσημα ο έλεγχός της έχει περιέλθει στο υπουργείο των Οικονομικών της Ελλάδας το οποίο και ζητά την παύση της μετάδοσης.
Σε πρώτη φάση η RRSAT ζήτησε χρόνο για να αποφανθεί επί του θέματος και στο μεσοδιάστημα στέλεχος της εταιρείας επικοινώνησε με την EBU στη Γενεύη από όπου έλαβαν την ακόλουθη ενημέρωση.Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα, του Προέδρου της EBU Jean-Paul Philippot και της Γενικής Διευθύντριας Ingrid Deltenre.Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Έλληνας υπουργός ζήτησε να μην προχωρήσει η EBU σε περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα επιβάρυναν περισσότερο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ζητήθηκε επίσης να διακόψουν τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει διάθεση λύσης από πλευράς κυβέρνησης και πως αυτό θα εκφραστεί στη συνάντηση της Δευτέρας.
Το κόψιμο της αναμετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ ήρθε σε συνεννόηση με την EBU έκλεισε το στέλεχος της εταιρείας RRSAT και αυτό που καταλάβαμε είναι πως πρόκειται για προσωρινή απόφαση.
Δημοσιεύτηκε:
Τυπώθηκε: 16/06/2013 18:38
Από: thebest.gr/news/index/viewStory/204183?skip_cache=yes
thebest.gr © 2013
πηγή: tvkosmos.gr/www.thebest.gr

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***