Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Πάλι μαγειρεύονται καταστάσεις;

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ;
Του Γιάννη Νέγρη
aegaio.blogspot.com
Έλεγχο στη διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου Σάμου πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες από κλιμάκιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μετά και απο σχετικών ερωτήσεων που κατατέθηκαν στη Βουλή.
Το πόρισμα αυτό του ελέγχου αποτελούμενο από ΤΕΣΣΕΡΙΣ σελίδες ετέθη υπόψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής καθηγητή κ।Γιώργο Βλάχο.
Επειδή ακούγεται τελευταία από τους κύκλους τους προσκείμενους και στο προηγούμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ।Νίκο Κατρακάζο αλλά και τους κομματικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας ,ότι τίποτα το μεμπτόν δεν ευρέθη τους λέμε τα εξής:Το πόρισμα στις 6 Μαρτίου 2009 έφυγε από το Γραφείο του κ।Γενικού προς την αρμόδια υπηρεσία που διενήργησε τον έλεγχο।Παράλληλα θα κοινοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίουκαι στον αρμόδιο Υφυπουργό.
Στη συνέχεια το πόρισμα θα διαβιβασθεί στην διεύθυνσή Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία του Δημοσιονομικού ελέγχου για τα περαιτέρω που σημαίνει ότι σύντομα κλιμάκια των ανωτέρω υπηρεσιών θα προβούν σε λεπτομερείς ελέγχους.
Αυτό το αναφέρει και περιλαμβάνεται και στην απάντηση του ΥΕΝΑΝΠ πρός τους ερώτηση Βουλευτών του Πασόκ।Σίγουρα ο κομματικός παράγοντας πιέζει για να πέσουν τα αιρετά μέλη στα μαλακά,και να ριχτούν οι ευθύνες στους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.Επειδή πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Λιμενικό ταμείο ενώπιον των δικαστηρίων,άρθρο 8 του κώδικα περί λιμενικών ταμείων ,αλλά και το γεγονός ότι τα μέλη των Λιμενικών Επιτροπών θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και ως τοιούτοι υπόκεινται εις πάσας τας εκ των ισχυόντων νόμων συνεπείας διά πάσαν άρνησιν παράβασιν, η υπέρβασι του ιδίου καθήκοντος ,ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για όσα έχουν συμβεί.
Το να μεταθέτουμε την ευθύνη στους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου πέρα από το πρόστυχο και άνανδρο της υποθέσεως είναι και τραγικό.Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν ότι οι υπάλληλοι του ταμείου διοικούν τον φορέα που ακούει στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου Σάμου;Αν την διοίκηση του Λιμενικού ταμείου Σάμου την έχουν οι υπάλληλοι του ταμείου τότε είναι ανίκανοι να διοικήσουν οτιδήποτε άλλο οι ίδιοι.Απαντήσεις στη Βουλή δεν έχουν δοθεί ακόμα για συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το πόσα χρήματα εισέπραξε το Λιμενικό Ταμείο από το ανταποδοτικό τέλος.Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και για τον εάν υπήρχε το ασυμβίβαστο του Προέδρου.Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί ούτε για τις εταιρείες που εκτελούσαν δρομολόγια στη Τουρκία.Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί για πολλά ακόμα θέματα που έχουν προκύψει και τρέχουν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις.Το θέμα θα φτάσει ,σεμνά και ταπεινά,εκεί που έχει να φτάσει και δεν το υποστηρίζουμε εμείς αλλά οι νόμοι που έχει θεσπίσει το κράτος,αλλά και η μηδενική ανοχή στη διαφθορά που αναφέρει συνεχώς και αδιαλείπτως ο Πρωθυπουργός στον οποίο ετοιμαζόμαστε να απευθυνθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου