Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΚ για τις βουλευτικές εκλογές 2011


Ο Γρηγόρης Κουναμάς με τη συγγραφέα Νοέλ Μπάξερ
κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της
"Από Δρυ Παλιά και από Πέτρα" το οποίο αναφέρεται
στην ανθρωπιά του κυπριακού ελληνισμού.
Ο Γρηγόρης Κουναμάς, ναυπηγός, εργαζόμενος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προτάθηκε για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της Κερύνειας

Έτοιμο είναι το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τις βουλευτικές εκλογές και αυτό που απομένει πλέον είναι η έγκρισή του σήμερα από το Εκτελεστικό Γραφείο και η επίσημη επικύρωσή του από τη 12η Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος την ερχόμενη Κυριακή, η οποία θα συνέλθει, γι’ αυτόν το σκοπό, στις 10.00π.μ.

Επισημαίνεται ότι θέση στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ κατέλαβε μετά από πρόταση του Κινήματος, ο Γρηγόρης Κουναμάς, Ναυπηγός Μηχανολόγος - Μηχανικός ΕΜΠ, Mcs,  ο οποίος εργάζεται στη Διεύθυνση Μονάδας Πλοίων Επιφανείας, Παραγωγή Επισκευών και είναι Διευθυντής Υπηρεσιών Υποστήρξης των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.

Η υποψηφιότητα του κ. Κουναμά, χαροποίησε και ικανοποίησε τους χιλιάδες Ελληνοκύπριους
Όπως ανέφερε σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Αντώνης Κουταλιανός, η διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων έχει ολοκληρωθεί και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται πληθώρα έμπειρων και ικανών στελεχών αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής, αθλητικής και πνευματικής ζωής, συγκροτώντας ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και στα αιτήματα της κυπριακής κοινωνίας.

«Εγγύηση για νικηφόρα πορεία»

«Ήδη η διαδικασία για διαμόρφωση των ψηφοδελτίων έχει ολοκληρωθεί και σ’ αυτά συμμετέχουν πέραν των έμπειρων και δοκιμασμένων στελεχών του Κινήματος και προσωπικότητες από τον πνευματικό, τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο καθώς και άτομα με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση», ανέφερε ο Αντώνης Κουταλιανός, προσθέτοντας ότι τα ψηφοδέλτια, αφενός ανταποκρίνονται στα υπαρκτά αιτήματα της κοινωνίας για ανανέωση της πολιτικής ζωής και για μεγαλύτερη συμμετοχή νέων ανθρώπων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, και, αφετέρου, αποτελούν την εγγύηση μιας νικηφόρας πορείας του Κινήματος. «Ξεκινούμε από μια γερή και στερεή βάση και είμαστε βέβαιοι ότι, με τις σωστές πολιτικές μας θέσεις που πρώτοι παρουσιάσαμε στο λαό στις 12 Δεκεμβρίου με το προγραμματικό μας συνέδριο και με τα ισχυρά ψηφοδέλτια που θα παρουσιάσουμε την Κυριακή, θα πείσουμε τους πολίτες και στις 22 Μαΐου θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη», τόνισε.

Του ψηφοδελτίου ηγείται ο Πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου στην περιφέρεια Λευκωσίας και σ’ αυτό συμμετέχουν σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και οι νυν βουλευτές του Κινήματος.

Το ψηφοδέλτιο ανά επαρχία

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, το ψηφοδέλτιο των Σοσιαλδημοκρατών ανά επαρχία, έχει ως εξής.

Λευκωσία: Γιαννάκης Ομήρου, Ρούλα Μαυρονικόλα βουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης Εκπρόσωπος Τύπου, Νέμος Κουτσοκούμνης Πρόεδρος Νεολαίας, Παύλος Παύλου δημοσιογράφος, Άρης Μαυροσκούφης, Έλενα Σταύρου, Μάριος Πολυδώρου πρόεδρος ΣΠΕ Σολιάς, Κώστας Καμένος δικηγόρος, Αγαθοκλής Χριστοφίδης γιατρός, Μαρία Βασιλειάδου νηπιαγωγός, Γιώργος Σωκράτους μαθηματικός, Νιόβη Χαραλάμπους ηθοποιός, Νεόφυτος Νεοφύτου ηθοποιός, Δώρος Νικολάου προϊστάμενος αθλητικογραφικού τμήματος ΡΙΚ, Μαρία Θρασυβούλου πρώην μέλος της εκπαιδευτικής υπηρεσίας, δικηγόρος, Ανδρέας Φραγκουλίδης κοινοτάρχης Κατωκοπιάς, προπονητής ποδοσφαίρου, Ανδρέας Κουτούκης πολιτικός μηχανικός, Πέτρος Παπασωζόμενος πρώην διευθυντής Κτηνιατρικής Δημόσιας Υπηρεσίας, Γιάννης Ιεροκηπιώτης επιστήμονας τροφίμων.

Λεμεσός: Νίκος Νικολαΐδης πρώην υπουργός, Μαρίνος Σιζόπουλος αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ, Αδάμος Κόμπος δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Σταύρου, Πάρης Πιττάκαρας, Γιώργος Σταματίου, Γιαννάκης Τσιάρτας, Γεωργία Αντωνιάδου χημικός, Χριστίνα Αριστείδου εκπαιδευτικός, Νικολέτα Σιαξατέ λογίστρια, Ανδρέας Θεοδώρου διευθύνων σύμβουλους στην ελεγκτική εταιρεία Atca, Ανδρέας Παναγιώτου μηχανολόγος μηχανικός.

Αμμόχωστος: Γιώργος Βαρνάβα βουλευτής, Λευτέρης Ανδρέου, Ανδρέας Καλλής, Λούκας Κέκκος, Χριστίνα Στέκκα, Χρύσω Λούβαρη, Πέτρος Βουτούρης αντιδήμαρχος Λατσιών, Πέτρος Άσσιας, Πέτρος Γεωργίου.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Αμμοχώστου, η επαρχιακή επιτροπή αναμενόταν χθες βράδυ να επιλέξει τα άλλα δύο ονόματα.

Πάφος: Φειδίας Σαρίκας βουλευτής, Μιχάλης Χαραλαμπίδης Πολυνείκης πρώην υπουργός, Ηλίας Μυριάνθους εγκεκριμένος λογιστής, πρώην βουλευτής, μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ Κύπρου, Ανδρέας Σιήκκης πρώην αντιδήμαρχος Γεροσκήπου.

Κερύνεια: Γιώργος Νικολάου δημοσιογράφος, Οδυσσέας Αγγελίδης πρώην Γενικός Διευθυντής ΡΙΚ, Γρηγόρης Κουναμάς ναυτικός μηχανικός.

Λάρνακα: Σοφοκλής Σοφοκλέους αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ, Διομήδης Διομήδους Γενικός Γραμματέας ΔΕΟΚ, Χρυσός Τουλούπης πολιτικός μηχανικός, μέλος Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών, Χριστόδουλος Λευκαρίτης στρατηγός εν αποστρατεία, πρόεδρος Επαρχιακής ΕΔΕΚ, Νικόλας Ευαγγελίδης πολιτικός επιστήμονας, Μαρία Κυπριανού δικηγόρος.

Υπέρ της ανακατανομής

Ο κ. Κουταλιανός αναφέρθηκε και στα όσα λέγονται για το θέμα της ανακατανομής των βουλευτικών εδρών, ώστε η εκλογική περιφέρεια Λάρνακας να αποκτήσει μία επιπλέον έδρα, τασσόμενος αναφανδόν υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης όσον αφορά την ανακατανομή.

Ο Αντώνης Κουταλιανός επισήμανε ότι «το Κ.Σ. ΕΔΕΚ θεωρεί ότι θα πρέπει να τύχουν εφαρμογής οι πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας και οι αρχές της δικαιοσύνης», προσθέτοντας πως, «δεδομένου ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, δικαιολογεί την αύξηση των βουλευτικών εδρών κατά μία υπέρ της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, η Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει στην επιβαλλόμενη νομοθετική ρύθμιση. Κάθε άλλη στάση θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη Βουλή».

πηγή:

κατοίκους του εξωτερικού, καθώς γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν αξιόμαχο και έντιμο αγωνιστή, έναν άνθρωπο που δεν έπαψε ούτε μία μέρα από το 1974 μέχρι σήμερα,  να αγωνίζεται για την επιστροφή των προσφύγων της Κύπρου στους τόπους τους, έναν Κύπριο που βρέθηκε εκτός Κύπρου εξ' αιτίας της εισβολής, δηλώνει προσωρινό τόπο διαμονής του την Ελλάδα και μόνιμο τόπο κατοικίας του την Κερύνεια.