Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΕΛΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ …ΓΚΑΖΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ!


Πέρα από κάθε λογική, το Υπουργείο Εξωτερικών
έδωσε εντολή στο δεξαμενόπλοιο "Αντωνία Μινέρβα"
να παραλάβει Έλληνες πολίτης από τη Λιβύη!
...Και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στέλλει δύο επιβατηγά αλλά και ΥΘΥΝΑΛ στέλλει τα δικά του...!

Τραγελαφικά περιστατικά καταγράφονται στην ιστορία ανταγωνισμούο μεταξύ των Υπουργών του ΥΘΥΝΑΛ και του Υπ. Προστασίας του Πολίτη ενώ το πλέον αδιανόητο συνέβη σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 με αφορμή την ανάγκη για παραλαβή των Ελλήνων που επιθυμούν να επαναπατριστούν από την φλεγόμενη Λιβύη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει ένα δεξαμενόπλοιο, καταπατώντας κάθε νόμο που αφορά στην ασφάλεια των επιβαινόντων κλπ, για να παραλάβει Έλληνες πολίτες
προκειμένου να τους μεταφέρει σε ελληνικό λιμάνι. Πρόκειται για το υπό ελληνική σημαία  τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων «Αντωνία Μινέρβα» Μήκους: 183 μ., πλάτους 32μ., και βυθίσματος 8,6 μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών το εμπορικό πλοίο "Minerva Antonia" που κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι Ρας Λανούφ κοντά στη Σίρτι της Λιβύης, θα  παραλάβει Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, προηγήθηκε ...συνεννόηση με τη ναυτιλιακή εταιρία Minerva στην οποία ανήκει το τάνκερ "Minerva Antonia".  Έτσι  το πλοίο θα επιχειρήσει να παραλάβει αύριο από το Ρας Λανούφ (Ra's Lanuf) Έλληνες πολίτες.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι : Οι Έλληνες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη, στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.

Καθένας στο ...είδος του

«Ότι βλακεία σκεφτεί ο καθένας, την πετάει και όποιον πάρει ο χάρος», μας είπε σχετικά ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού, προσθέτοντας ότι "κανένας πλοίαρχος εμπορικού πλοίου και πολύ περισσότερο δεξαμενόπλοιου και μάλιστα μεταφοράς χημικών προϊόντων δεν δικαιούται να παραλάβει επιβάτες από τη στεριά και να πραγματοποιήσει δρομολόγιο. Συνοπτικά οι λόγοι είναι ότι δεν υπάρχουν σωσίβια, δεν υπάρχουν σωσίβιες λέμβοι, και γενικά δεν πληρούνται οι κανόνες ασφάλειας για τη μεταφορά επιβατών και το πλήρωμα δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για τη υποστήριξη επιβαινόντων σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Ο δε πλοίαρχος, μόλις καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι, θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί όχι απλά στη φυλακή αλλά στο πιο βαθύ κελί».

Γκάφα ολκής, χαρακτήρισε το γεγονός άλλος αξιωματικός του Λιμενικού, απορώντας με την αφέλεια του Υπουργείου Εξωτερικών να ενεργοποιήσει πλοίο μεταφοράς χημικών προϊόντων για τη μεταφορά Ελλήνων υπηκόων από τη Λιβύη. Άφησε δεν υπόνοιες ότι πίσω από το γεγονός αυτό κρύβονται οικονομικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ, η τραγελαφική εικόνα των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και ΥΘΥΝΑΛ που ανταγωνίζονται στο ποιος θα καπελώσει ποιον με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Προηγήθηκε η διαδοχική έκδοση ανακοινώσεων από τον κ. Χρυσοχοϊδη και τη κ. Κατσέλη, κατά την περίοδο που ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η κ. Κατσέλη Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,  όταν πλοίο βρισκόταν σε κίνδυνο.  Τότε μάλιστα και οι δύο βρέθηκαν στον Θάλαμο Επιχειρήσεων.
Σήμερα προηγήθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την αποστολή δύο επιβατηγών πλοίων για την παραλαβή Ελλήνων από τη Λιβύη ενώ σχεδών μιαμιση ώρα αργότερα το ΥΘΥΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε την αποστολή τεσσάρων πλοίων στη Λιβύη και μάλιστα όχι επειδή αισθάνθηκε την ανάγκη να συνδράμει τους Έλληνες πολίτες, αλλά γιατί το …ζήτησε η πολιτική ηγεσία της Κίνας για τους Κινέζους πολίτες!

Μία κυβέρνηση, τρία Υπουργεία, τέσσερις …πατάτες!

Πιο κάτω παρουσιάζουμε τα διαδοχικά δελτία Τύπου που εξέδωσαν με διαφορά 72 λεπτών τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και ΥΘΥΝΑΛ.  Και βέβαια μπορεί τα νησιά της άγονης γραμμής να κινδυνεύουν να ξεμείνουν από πλοία, όμως η γραμμή Λιβύης - Ελλάδας θα έχει σύντομα όλα τα πλοία της ...ακτοπλοΐας αφού δύο υπουργεία στέλλουν διαφορετικά πλοία ενώ και το Υπουργείο Εξωτερικών δίνει αυθαίρετα την άδεια σε ...γκαζάδικο για να μεταφέρει πολίτες!
Ώρα: 15.28 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011
Συνδρομή Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο Υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, καθώς και τους επιτελείς των δύο Σωμάτων, αξιολογώντας τις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται, μετά τις εξελίξεις στη Β. Αφρική.
Εξετάζονται όλα τα δεδομένα και κυρίως τα αιτήματα συνδρομής άλλων κρατών για απομάκρυνση υπηκόων τους από την περιοχή αυτή.
Έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποτελεσματικές διαδικασίες διαβατηριακών ελέγχων.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα, θα αναχωρήσουν δύο ελληνικά επιβατηγά πλοία για την Τρίπολη της Λιβύης, προκειμένου να παραλάβουν Ευρωπαίους πολίτες και να τους μεταφέρουν σε ελληνικό λιμάνι.
Επίσης, οργανώνεται η μετακίνηση περίπου 15 χιλιάδων Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη με επιβατηγά πλοία, προκειμένου να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κίνα μέσω Κρήτης.
Επιπλέον, έχει ζητηθεί η συνδρομή ελληνικών επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγύπτιων υπηκόων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια.
Ώρα: 16.40 ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ ΥΘΥΝΑΛ…

Η απόφαση του ΥΘΥΝΑΛ κ. Γιάννη Διαμαντίδη και της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν ελληνικά πλοία στη Λιβύη για Έλληνες και Κινέζους υπηκόους
Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ανταποκρινόμενος στις ανησυχίες που εξέφρασε η πολιτική ηγεσία της Κίνας -κατά την επίσκεψη του στη χώρα- για τα γεγονότα στη Λιβύη, ανέλαβε πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το Υπουργείο Εξωτερικών και ακτοπλοϊκές εταιρίες, για την αποστολή 4 πλοίων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά των Ελλήνων και Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη στην Ελλάδα.
Ο κ. Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

ΣΧΟΛΙΟ:  Μετά από όλα αυτά, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, περιμένουν σαν κοράκια για να επικρατήσουν πάνω από τα …πτώματα των πολιτών ώστε να διακριθούν. Τι ντροπή αλήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου