Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δράστες λόγω ...αργίας!
Την έντονη διαμαρτυρία, αγανάκτηση αλλά και παράλληλα την ανησυχία της για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 21 Μαΐου στην προκυμαία, με θύμα ένα λιμενικό υπάλληλο, εκφράζει η Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου- Σάμου.

«Σας γνωρίζουμε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 21-05-2011 το Κ.Λ. Χίου δέχτηκε κλήση για συμπλοκή νεαρών έξωθεν παραλιακού καταστήματος. Άμεσα έσπευσαν Όργανα Υπηρεσίας μας για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Δυστυχώς όμως, δεν υπήρξε αίσια έκβαση.


Συνάδελφος στην προσπάθεια διάλυσης της εμπλοκής, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τουλάχιστον δέκα άτομα-μέλη συμμορίας, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Οι συνάδελφοί μας τελικά κατόρθωσαν να συλλάβουν τους κύριους υπαίτιους του τραυματισμού, που σημειωτέον διαπιστώθηκε, ότι ήταν παραβάτες και άλλων ποινικών διατάξεων. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι εξ αιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες δεν μπορούσαν να τηρηθούν λόγω αργίας!

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τους κάτωθι λόγους:
Α) για τον άνανδρο τραυματισμό του συναδέλφου
Β) τη μη δικαίωση των ανθρώπων που έχουν επωμιστεί τη διασφάλιση της νομιμότητας
Γ) την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών του, από τον ίδιο, αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου, και δικαίως, δε δέχεται πλέον Λιμενικούς, διότι η Πολιτεία έχει να τους αποζημιώσει εδώ και τρία χρόνια.
Η σύσταση συμμοριών και οι συμπλοκές ανηλίκων και ενηλίκων, αποτελούν ένα νέο και ανησυχητικό φαινόμενο για την κοινωνία της Χίου.

Κανένας γονέας δεν κοιμάται πλέον ήσυχος, αφού τρέμει για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του παιδιού του.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε αυτό το αίσθημα ασφάλειας στους γονείς, για να νοιώθουν οι πολίτες ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μας, για την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους.

Πώς όμως μπορεί να νοιώσει ασφαλής ο συνάδελφος που ενώ κάνει τη δουλειά του ευσυνείδητα και δέχεται επίθεση, μένει έκθετος, σε όλους τους τομείς, από την Πολιτεία;

Είναι δίκαιο θύτες να βρίσκονται στο σπίτι τους και συνάδελφος να αναρρώνει στο Νοσοκομείο;

Συνάδελφοι, τα πάντα πλέον τα κινεί το «φιλότιμο». Το αίσθημα του να κοιτάς τον πολίτη και να μην ντρέπεσαι, ξέροντας ότι κάνεις αυτό που πρέπει γι’ αυτόν. Έως πότε θα κάνουμε μόνο εμείς αυτό που «πρέπει»! ΕΩΣ ΠΟΤΕ!
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Κων. Τριπολίτης

Ο Γ. Γραμματέας Νικήτας Ντάτης»

Πηγή: ChiosNews.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου