Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΥΝΝΑΜΑΣ: ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συνέντευξη του υποψήφιου της ΕΔΕΚ  Γρηγόρη Κουνναμά στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος"


“ΠΑΡΑ τις συνθήκες ακραίας πόλωσης, τη λειτουργία στο έπακρο των μηχανισμών της εξουσίας, αλλά και τη μεγάλη πίεση στο χώρο του κέντρου, η ΕΔΕΚ πέτυχε να διατηρήσει τα ποσοστά της”, λέει ο υποψήφιος με την ΕΔΕΚ Γρηγόρης Κουνναμάς.

“Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του προέδρου μας, τα συλλογικά όργανα θα κάνουν τον απολογισμό τους και θα εκτιμήσουν τυχόν αδυναμίες της καμπάνιας να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά της ΕΔΕΚ, να επιτύχει τη μέγιστη συσπείρωση των οπαδών μας και να προσελκύσει ψηφοφόρους που προτίμησαν την αποχή”, συμπληρώνει ο έτερος υποψήφιος με την ΕΔΕΚ, Ζαχαρίας Τσίρτος.

Ο κατακερματισμός του "μεσαίου χώρου"“Προσωπικά βεβαίως δεν είμαι ευχαριστημένος”, λέει πάντως ο Γρ. Κουνναμάς. “Περίμενα βελτίωση των ποσοστών της ΕΔΕΚ τουλάχιστον στις κατεχόμενες επαρχίες Κερύνειας και Αμμοχώστου, λόγω ακριβώς της καθαρότητας των θέσεών μας διαχρονικά.


Ο κυρίαρχος λαός όμως αποφάσισε να ενισχύσει γενναιόδωρα τα δύο μεγάλα κόμματα, με ένα ποσοστό κοντά στο 10%, ποσοστό που στέρησε από τα κόμματα του «μεσαίου» χώρου.

Εμείς είχαμε τις λιγότερες απώλειες αλλά αυτό δεν μας παρηγορεί. Ο λαός εκτός από θέσεις, θέλει και προοπτική και φαίνεται ότι την προοπτική, λόγω του κατακερματισμού του “μεσαίου χώρου”, δεν την βλέπει. Ας το λάβουμε όλοι αυτό υπ’ όψιν μας”, εξηγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κουνναμά, το κλίμα στην Αθήνα, παρά το ότι ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη παρόμοια ψηφοφορία εδώ και παρά την έντονη παρουσία των φοιτητών του ΑΚΕΛ και του ΔΗ.ΣΥ., δεν ήταν ενθουσιώδες. “Υπήρξαν παράπονα μη εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, ιδίως από άτομα που επέλεξαν το internet για την εγγραφή τους.

Η αποχή των Κερυνειωτών

 Η αποχή του 24,5% προβλημάτισε πολλούς. Για τη μεγάλη αποχή που ξεπέρασε το 21%, φαίνεται ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν πείθει και εδώ έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας.

Με προβλημάτισε η μεγάλη αποχή των Κερυνειωτών (23,19%) και η ακόμη μεγαλύτερη των εγγεγραμμένων να ψηφίσουν στην Ελλάδα (26,22%) ,αφού η εγγραφή τους έγινε οικειοθελώς”.

“Όσον αφορά εμένα προσωπικά, βίωσα μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος. Και παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχα, νομίζω ότι αυτή η ανάμιξη μου, μου έδωσε πολλά. Από την πλευρά μου ευχαριστώ θερμά όλους όσοι με βοήθησαν και μου συμπαραστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο.

Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους , αλλά και όσους θα ήθελαν να με ψηφίσουν, αλλά το Σύνταγμα του κυπριακού κράτους δεν τους το επιτρέπει, δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν -ούτε καν στο δημοψήφισμα του 2004, παρόλο που ψήφισαν οι έποικοι και τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.\

Ευχαριστώ πρωτίστως το Κ.Σ.ΕΔΕΚ και τον πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιο της Κερύνειας. 

Σέβομαι και αυτούς που δεν με ψήφισαν. Κατανοώ τον λόγο που δεν το έκαναν. Ελπίζω σύντομα να σπάσουν τα καλούπια και να συναντηθούμε, γιατί ο αγώνας για λευτεριά και επιστροφή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση”, καταλήγει ο Γρηγόρης Κουνναμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου