Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ LIDL ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ E.COLI


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Είναι διαφορετικό από το στέλεχος που έπληξε τη Γερμανία και τη Γαλλία


Προϊόντα από τη Γερμανία
μολυσμένα με το παθογόνο
 βακτήριο E. coli O157 εντόπισε
 ο ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα.
Με εντολή του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την ελληνική αγορά κατεψυγμένος βοδινός κιμάς και κατεψυγμένα σουτζουκάκια στα οποία εντοπίστηκε παθογόνο στέλεχος Escherichia coli, διαφορετικό όμως από το στέλεχος που προκάλεσε επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Το τοξικό στέλεχος O157 βρέθηκε σε προϊόντα από την αγορά της Μακεδονίας:


Το βακτήριο εντοπίστηκε σε κατεψυγμένο προϊόν κιμά βοδινού κρέατος και σε κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια, επίσης από βοδινό κρέας τα οποία παρέχει στους καταναλωτές η αλυσίδα σουπερμάρκετ LIDL. Ωστόσο το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ανακοίνωσε ότι το βακτήριο που εντοπίστηκε είναι διαφορετικό από αυτό που προκάλεσε τις επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το προϊόν αυτό έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο χωρίς προκλητικά / προσβλητικά σχόλια.

*** *** *** *** *** ***

AQUARELA CREPA CAFFE
Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια
Τηλ: 2110.145.211
Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.
Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…
 οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…
 Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική.
Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.
Ειδικές προσφορές για τους αναγνώστες του nextok.blogspot.com
Για delivery