Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο STRAUSS-KAHN

1η  Ιουλίου 2011
Ελεύθερος χωρίς εγγύηση και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση καμαριέρας, με απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που προγραμμάτισε έκτακτη ακρόαση την Παρασκευή.

Το δικαστήριο συμφώνησε να ελευθερώσει τον Dominique Strauss-Kahn από τον κατ’ οίκον περιορισμό, στηριζόμενο στο λόγο του, ότι θα συνεχίσει να εμφανίζεται στο δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας τις
πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα η τηλεόραση του Bloomberg. Επίσης, συμφώνησε να επιστρέψει στο Γάλλο πολιτικό όλα τα χρήματα της εγγύησης -1 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 5 εκατ. δολάρια σε δέσμευση περιουσίας.
"Κατανοούμε πως οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης έχουν αλλάξει ριζικά και συμφωνώ πως ο κίνδυνος να μην παραστεί στη δίκη έχει συρρικνωθεί. Αφήνω ελεύθερο τον κύριο Strauss-Kahn με δική του ευθύνη", είπε ο Δικαστής Michael Obus στην αίθουσα.

Η εξέλιξη λαμβάνει χώρα εν τω μέσω δημοσιευμάτων ότι η καμαριέρα που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση χάνει την αξιοπιστία της, καθώς οι εισαγγελικές αρχές έχουν στην κατοχή τους στοιχεία εις βάρος της 32χρονης από τη Γουινέα.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει διότι εκκρεμεί η προγραμματισμένη ακρόαση της 18ης Ιουλίου. O Strauss-Kahn δεν μπορεί να φύγει από την Αμερική για αυτό και δεν του επιστράφηκε το διαβατήριο του.

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν την πεποίθηση του για πλήρη αθώωση του κατηγορούμενου. Ο Γάλλος αξιωματούχος αποχώρησε από το δικαστήριο χαμογελαστός με τη συνοδεία της συζύγου του.

Ο Strauss-Kahn βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και τέσσερις εβδομάδες σε διαμέρισμα στο Μανχάταν, όπου παρακολουθείται ηλεκτρονικά από τις αρχές.

Παραδέχθηκε... η καμαριέρα
Η καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος-Καν παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα όσον αφορά τη σειρά των γεγονότων

Η γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα των γεγονότων, αναφέρει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης σε επιστολής της προς τους συνηγόρους του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.

Έκτοτε όμως "παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη", σημειώνεται στην επιστολή.

Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές "θα συνεχίσουν την έρευνά τους" μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.

«Είναι ένα μπέρδεμα, ένα μπέρδεμα και από τις δύο πλευρές», δηλώνει μία από τις πηγές στους New York Times.

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires τονίζει πως οι αποκαλύψεις ουσιαστικά φέρνουν μια εξαιρετική αντιστροφή του κλίματος για τον πρώην διευθυντή του Ταμείου, καθώς θα μπορούσε να φέρει ακόμη και την απελευθέρωσή του από τον κατ’ οίκον περιορισμό, εξαιτίας των ερωτημάτων που εμφανίζονται πλέον για την υπόθεσή του.

Πηγές από το περιβάλλον του Dominique Strauss-Kahn εκφράζουν την πεποίθησή τους για την επιστροφή του Γάλλου σοσιαλιστή στην πολιτική σκηνή, ωστόσο τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει στις προεδρικές εκλογές του 2012.

«Ορισμένοι υποστηρικτές του Strauss-Kahn,ελπίζουν να καταφέρει να λάβει μέρος στις εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και να διεκδικήσει το χρίσμα.

«Το κόμμα πρέπει να αναβάλλει τις προκριματικές εκλογές για να του δώσει το περιθώριο να αποφασίσει», δήλωσε ο Σοσιαλιστής Michele Sabban.

Εξάλλου, μέλη ανεπίσημου fun club του Γάλλου πρώην πανίσχυρου αξιωματούχου ζητούν την επιστροφή του Strauss-Kahn στην ηγεσία του ΔΝΤ.

Πηγή: Capital.gr


*** *** *** *** *** ***

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο χωρίς προκλητικά / προσβλητικά σχόλια.

*** *** *** *** *** ***

AQUARELA CREPA CAFFE
Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια Τηλ: 2110.145.211
Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.
Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…
οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…
Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική.
Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.
Ειδικές προσφορές για τους αναγνώστες του nextok.blogspot.com
Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

1 σχόλιο:

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου