Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Αντιδράσεις από την ΠΕΑΛΣ




Την έντονη αντίδραση των ένστολων προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει κατά 20% το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος αναφέρει:
<<Συνάδελφοι στις 29-07-2011 εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των συνδικαλιστικών φορέων των Σωμάτων Ασφαλείας, η Κυβέρνηση με τροπολογία νόμου που κατέθεσε περικόπτει κατά 20% το Επίδομα Ειδικής Απασχόλησης των Ένστολων.

Η νέα αυτή οριζόντια περικοπή έρχεται να προστεθεί στις ήδη γενόμενες και αποτελεί την τιμωρία όσων εργάζονται σκληρά και επικίνδυνα και αποτελούν τον εύκολο στόχο. Έρχεται να προστεθεί να προστεθεί επίσης σε μια σειρά άλλων όπως αυτές προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η αύξηση εισφορών των ασφαλισμένων, η κράτηση υπέρ ανέργων και η μείωση του αφορολόγητου, μέτρα που πλήττουν άμεσα και καίρια το εισόδημά μας μειώνοντάς το περαιτέρω κατά 15% οδηγώντας μας στην οικονομική εξαθλίωση.


Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το υπάρχον ειδικό μισθολόγιο των ένστολων που ισχύει από το 1997, και μόνο ως άδικο και άνισο μπορεί να χαρακτηρισθεί γιατί δεν λαμβάνει υπόψη πολύ βασικές παραμέτρους όπως την ιδιαιτερότητα της παρεχόμενης εργασίας καθώς και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, ενσωματώνοντας παράλληλα τα υφιστάμενα επιδόματα στο βασικό μισθό που βρίσκεται στα επίπεδα ανειδίκευτου εργάτη>>.


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο

 *** *** *** *** *** ***

AQUARELA CREPA CAFFE
 Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια
Τηλ: 2110.145.211
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου