Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

HATTA: ΝΑ ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!


Έκκληση  στην κυβέρνηση και στους ιδιοκτήτες ταξί
Απεγνωσμένη έκκληση απευθύνει ο HATTA προκειμένου να λήξουν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί με θύμα τον τουρισμό και κατ' επέκταση την οικονομία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει: Στη συνέχεια των απαράδεκτων και επικίνδυνων καταστάσεων που οι ανεξέλεγκτες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί έχουν προκαλέσει σήμερα (Δευτέρα 1/8/2011) στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Πάτρα, όλη η χώρα παρακολουθεί χωρίς αντίδραση την ανεμπόδιστη κλιμάκωση μιας κατάστασης
που έχει μαθηματικά βέβαιη κατάληξη: Την οριστική θυσία του ελληνικού Τουρισμού σε μεμονωμένες διεκδικήσεις και την τελειωτική καταρράκωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και στα μάτια των υποψήφιων -και πολύ περισσότερο των παρόντων- επισκεπτών της. Δεν είναι η θέση μας να αποφανθούμε αν τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί είναι δίκαια ή όχι. Εδώ που έχουν οδηγηθεί όμως τα πράγματα, δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να επισημάνουμε σ’ αυτούς το εξής: Ότι οι κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή που έχουν πάρει και με την κλιμάκωση που καθημερινά γνωρίζουν, από την άποψη τόσο των τρόπων που επιλέγονται για τον συγκεκριμένο «αγώνα» όσο και της μεγάλης διάρκειάς του, δεν ασκούν την απαιτούμενη πίεση εκεί όπου οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.

Αντίθετα, την αφόρητη πίεση τη νοιώθουν άνθρωποι και ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν φταίξει σε κάτι (οι τουρίστες, οι Έλληνες ταξιδιώτες και μια πολύ μεγάλη σειρά επαγγελματιών του Τουρισμού) και ένας τομέας της οικονομίας, ο Ελληνικός Τουρισμός, που είναι πάρα πολύ σημαντικός αυτή τη στιγμή για την ίδια τη χώρα μας, ώστε να μην έχει κανείς το δικαίωμα να τον υπονομεύει. Οι ζημιές που μπορεί να συμβούν προς κάθε κατεύθυνση, αν αυτό δεν συνειδητοποιηθεί, είναι από εκείνες που πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να επανορθωθούν ποτέ.

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, κάνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να επιδείξουν επιτέλους αυτοσυγκράτηση, να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη τους και να στρέψουν σε άλλους δρόμους, περισσότερο πρόσφορους για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, τις σημερινές τους κινητοποιήσεις.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να διαφυλάξει τη νομιμότητα, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά και ομαλά προσπελάσιμα όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι κλπ.).

Καλούμε τέλος τη Δικαιοσύνη να αποδείξει ότι διαθέτει την ευελιξία και τα «αντανακλαστικά» που αναμένονται από αυτήν, ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας σε κάθε περίπτωση όπου αυτή παραβιάζεται.

Γιατί, απλά, αυτό που βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχιστεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου