Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ

Την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το Λιμενικό Σώμα εξ' αιτίας της "αποκοπής" του από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. και αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, απευθυνόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αναφέρει:

<<Είναι ανήκουστο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών και αυτονοητών αγαθών, όπως είναι η Υγεία, όταν δίνουν ένα καθημερινό 24ωρο αγώνα. Όπως είναι απαράδεκτο να υφίσταται τέτοια απαξίωση, καθώς εκτός από την αποκοπή του Λιμενικού Σώματος από τη ναυτιλία, παρατηρούνται πρωτόγνωρα φαινόμενα αποσύνθεσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι κατά το δοκούν μεταθέσεις, οι οποίες μάλιστα καθυστερούν, οι ελλείψεις ακόμη και σε καύσιμα για τα λιμενικά σκάφη και πλέον η απουσία ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Ιατροί και φαρμοκοποιοί παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα οι Λιμενικοί να στερούνται του δικαιώματός τους στην Υγεία και να καλούνται να επωμιστούν –σε κάποιες περιπτώσεις- δυσθεώρητα οικονομικά βάρη, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το ντόμινο της διακοπής της χορήγησης των υπηρεσιών Υγείας και φαρμάκων επεκτείνενται, μετά τη Χίο και τη Μυτιλήνη, παντού, ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Λασίθι, όπου χαρακτηριστικά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης απευθύνει έκκληση αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Πότε επιτέλους θα αντιμετωπιστεί η διακοπή χορήγησης υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων στους Λιμενικούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου