Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ WIKIPEDIA Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Είχε μέγεθος στο 1/20 της Χιροσίμα

Στον κατάλογο της Wikipedia με τις πιο φονικές εκρήξεις έχει μπει η Κύπρος ύστερα από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στις 11 Ιουλίου 2011.  
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,το σχετικό λήμμα αναφέρει ότι έχει σημειωθεί ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων εκρήξεων τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες μάλιστα από αυτές έγιναν κατά λάθος, ύστερα από τη χρήση εκρηκτικών τελευταίας τεχνολογίας. Άλλες πάλι εκρήξεις σημειώθηκαν με τη χρήση παλαιότερων συστατικών όπως η πυρίτιδα, προϊόντα βασισμένα στο πετρέλαιο όπως η κηροζίνη και άλλες χημικές αντιδράσεις. Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει τις ισχυρότερες εκρήξεις, αρχίζοντας από τις πιο πρόσφατες. Πολλές φορές η αξιολόγηση ήταν αρκετά δύσκολη, αφού πολλά στοιχεία σχετικά με αυτές τις εκρήξεις δεν ήταν εύκολο να βρεθούν.


Η έκρηξη στη ναυτική βάση θεωρείται η μεγαλύτερη συμβατική στον κόσμο εν καιρώ ειρήνης. Λίγο μετά τα τραγικά γεγονότα ειδικοί εκτίμησαν το μέγεθός της στο 1/20 αυτής της Χιροσίμα.


Η έκρηξη στη βάση, σύμφωνα με την λίστα του Wikipedia, θεωρείται η πιο ισχυρή που έγινε από το 2001 μέχρι σήμερα. Όπως γράφει η εγκυκλοπαίδεια, 98 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με εκρηκτικά προκάλεσαν έκρηξη που καταγράφηκε ως σεισμικό γεγονός 3.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Τη δραστηριότητα κατέγραψαν αρκετά σεισμικά ινστιτούτα στην περιοχή της Μεσογείου.

πηγή: SKAI.GR


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***
AQUARELA CREPA CAFFE
 Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια
Τηλ: 2110.145.211