Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ
Σπύρος Στάλις διετέλεσε επί σειρά
ετών Διευθύνων  Σύμβουλος στον
ΟΛΠ
Με εντολή του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη

Τις παραιτήσεις όλων των των μελών του ΔΣ του ΟΛΚΕ έκανε δεκτές ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από επιστολή επτά εξ' αυτών που κατήγγειλαν  πράξεις του Διευθύνοντα Συμβούλου Σπύρου Στάλια για αδιαφανείς διαδικασίες.


Στην επιστολή παραίτησης του προέδρου Χρήστου Τζουβελέκη και των μελών του Δ.Σ. αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι "...από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά αντιληφθήκαμε ότι εκτελούνται εργασίες στη λιμενική ζώνη που δεν είχαν περάσει από Δ.Σ. και ότι «κατά την έναρξη εργασιών δεν υπήρχαν καν συμβάσεις».


Σημειώνεται ακόμη ότι «παρ' όλες τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντα για τακτοποίηση του προβλήματος, οι κατατμήσεις και οι απευθείας αναθέσεις συνεχίστηκαν» και επισημαίνονται οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα για ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου.

Όπως επίσης αναφέρουν οι επτά στην επιστολή,  «δε θέλουμε να ανεχτούμε άλλο την αδιαφορία και τη σιωπή του αρμόδιου Υπουργείου, πριν τη δική σας παρουσία, στις έγγραφες αναφορές ενός ολόκληρου Δ.Σ. για διαχείριση έργων με κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις που δεν συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του ΟΛΚΕ Α.Ε.", δεν εφαρμόζεται το σύστημα "Διαύγεια" και "δε δεχόμαστε άλλο τη συγκεκριμένη λειτουργία του Διευθύνοντα".
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού, η επιστολή εστάλη χθες 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, με σκοπό την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ορίσει ελεγκτές για τον έλεγχο της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Θάνος Πάλλης αποδέχθηκε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. προκειμένου να διευκολυνθούν οι περαιτέρω έρευνες.

*** *** *** *** *** ***
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο μόνον στα Ελληνικά.  Δεν επιτρέπονται τα Κεφαλαία και τα γκρίνκλις
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου