Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Δεκάδες γυναίκες τα θύματα σάτυρου γυναικολόγου στη ΚύπροΣυγκλονισμένη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί μία υπόθεση πρωτόγνωρη για το νησί η οποία αφορά σε 56χρονο γυναικολόγο  από τη Λάρνακα που βίαζε πελάτισσές τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέχρι σήμερα περισσότερες από 25 γυναίκες, που έχουν επισκεφτεί την κλινική του συγκεκριμένου γιατρού, έχουν κληθεί από την αστυνομία κι έχουν καταθέσει.  Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες των γυναικών αυτών έχουν εντοπιστεί στα αρχεία του γιατρού να είναι ναρκωμένες και γυμνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις που αναμένεται να απασχολήσουν την αστυνομία για περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης από τον γυναικολόγο θα ξεπεράσουν τις πενήντα, αφού μέρα με την ημέρα προκύπτουν και νέα στοιχεία.

Ο 56χρονος γυναικολόγος σήμερα θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο θα συνεδριάσει και κλεισμένων των θυρών και αναμένεται να ζητηθεί η εκ νέου κράτησή του για ακόμη 8 μέρες.

Μεταξύ των γυναικών που θα κλιθούν να καταθέσουν είναι και δύο ανήλικες κοπέλες 17 ετών, που είχαν επισκεφτεί τον γιατρό.

Στην Λάρνακα, πάντως, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση από την εξέλιξη της διαδικασίας και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται. Γυναίκες που έχουν επισκεφτεί την συγκεκριμένη κλινική και έχουν εξεταστεί από τον 56χρονο ζητούν περισσότερη ενημέρωση, φοβούμενες μήπως και οι ίδιες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Το αρχείο του γυναικολόγου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ξεπερνά τις 4 χιλιάδες γυναίκες, γι αυτό και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.
Το ανακριτικό έργο της αστυνομίας ανατέθηκε σε γυναίκες ανακριτές για ευνόητους λόγους.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***