Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τελευταίο διάγγελμα του Γιωγου Παπανδρέου (βίντεο)

Τελευταίο διάγγελμα του
Γιώργου Παπανδρέου
Ανάρτηση: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 ώρα: 10.26 μμ

Την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του διαδόχου του.


Αρκέστηκε να δηλώσει ότι η συμφωνία που επετεύχθη με την αξιωματική αντιπολίτευση αφορά σε ένα πρόσωπο «που θα μας ένωνε και θα είχε τη στήριξη όλων μας» και έκανε λόγο για θεσμική επιλογή που ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.


Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ανέφερε ότι πορευθεί με συγκεκριμένο οδικό χάρτη και τη στήριξη όλων. Όσον αφορά στο έργο που θα κληθεί να φέρει εις πέρας, αλλά και τη διάρκεια του βίου της, είπε πως «θα εγγυηθούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά και για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, την οποία -όπως είπε- πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Υποστήριξε ότι είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της συνεργασίας, σημειώνοντας ότι «όταν φάνηκε το πρωτοφανές μέγεθος της κρίσης, ήταν προφανές ότι αυτό έπρεπε να συμβεί. Όσον αφορά στα αίτια της κρίσης, ήταν αυτή τη φορά προσεκτικός όσον αφορά στον καταμερισμό ευθυνών, λέγοντας πως η Ελλάδα μπήκε στην κρίση «εξαιτίας σφαλμάτων του παρελθόντος».

«Ζητούμενο η πολιτική συναίνεση στο αυτονόητο. Δεν την είχαμε. Τώρα την έχουμε», ανέφερε. «Αναλαμβάνει κυβέρνηση που υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις», δήλωσε και συμπλήρωσε πως ελπίζει με αυτή την κίνηση να ξεκινήσει μια νέα εποχή ειλικρινούς συνεργασίας και συμπόρευσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα στέλνει μήνυμα στους εταίρους της, ότι μπορούμε να υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας». Αποχαιρετώντας τους πολίτες, ο Γιώργος Παπανδρέου τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και την αντοχή που επέδειξαν στις δύσκολες καταστάσεις.

Επιχείρησε να δώσει νότα αισιοδοξίας στις εξελίξεις, λέγοντας ότι αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Έδωσε προσωπικό χαρακτήρα στο μήνυμα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν ήταν η μοίρα του, αλλά μία συνειδητή επιλογή και συμπληρώνοντας πως πάντοτε ταξίδευε στο εξωτερικό με την ελληνική σημαία στην καρδιά του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει
 
Πηγή: Piazza del POPOLO
 
.*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου