Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αλισβερίσι Παπανδρέου - Σαμαρά

"Οι καιροί της μνήμης"  καλούν τους Έλληνες

Ψιλό γαζί, επιμένουν να μας δουλεύουν ακόμα και με το φως της μέρας τόσο ο μέχρι πριν μερικές ώρες "Πρωθυπουργός" Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Ο δεύτερος βρήκε αιτιολογία για να συγκατατεθεί στη δανειακή συμφωνία, ξεχωρίζοντας όμως την ανάγκη για δανειοδότηση απο τους όρους που διέπουν τη συμφωνία αυτή. 

Απορίας άξιο είναι πως ο κ. Σαμαράς περιμένει να "χειροκροτηθεί"  από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας μετά από αυτή τη θέση.  Και πολύ περισσότερο, πως νομίζει ότι θα κερδίσει τη ψήφο των Ελλήνων όταν άπαντες  γνωρίζουν
προκαταβολικά ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα αλλάξει ούτε μία οξεία, από τα φορομπηχτικά, σκληρότατα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου.  Άρα εμμέσως πλην σαφώς, άφησε τον Γ. Παπανδρέου να εκτεθεί στη συνείδηση  των πολιτών, γνωρίζοντας ότι και ο ίδιος θα ενεργούσε ακριβώς με πανομοιότυπο  ή ίσως και χειρότερο, σκληρότερο τρόπο εάν βρισκόταν επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο πρώτος επέλεξε τον δρόμο όχι απλά του κουτρουβαλίματος στον κατήφορο της κυβερνητικής του πτώσης αλλά και της αυτογελοιοποίησης όταν δήλωσε: " Έπρεπε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα και να γελοιοποιήσουμε τη χώρα διεθνώς για να αναλάβει ο Σαμαράς τις ευθύνες του...". 

Δηλαδή θέλει να μας πείσει ότι είναι τόσο έξυπνος, ώστε να ταράξει συνθέμελα την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προκαλέσει το "ναι" του κ. Σαμαρά!

Και για ποιες ευθύνες του κ. Σαμαρά δηλαδή;  Της υπογραφής της δανειακής συμφωνίας;  Αφού ο κ. Παπανδρέου είχε τη πλειοψηφία και θα μπορούσε αυτή τη σύμβαση να την στηρίξει με τις δικές του δυνάμεις. 

Αλλά η αλήθεια είναι ότι σύρεται τώρα ο κ. Παπανδρέου στην παραίτηση - 'αλλο βέβαια που μέχρι στιγμής δεν λέει να παραιτηθεί - ενώ και ο κ. Σαμαράς αντάλλαξε την παραίτηση του "Πρωθυπουργού" με τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης, ελπίζοντας ότι με την προσφυγή στις κάλπες - πράγμα υποχρεωτικό πλέον - θα του δώσει τη δυνατότητα να ...στεφθεί ο ίδιος πρωθυπουργός της χώρας.

Ωρα 3.20 μμ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν παραιτείται.  Και τώρα;  Ο Αντώνης Σαμαράς θα παραμείνει στην απόφαση του "ναι";

Επιπλέον, μετά την βροχή αμφισβητήσεων που δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο ο "Πρωθυπουργός", θα τολμήσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική του ομάδα;  Μήπως ο κ. Παπανδρέου φόρεσε ωτοασπίδες;  Δεν άκουσε τις δηλώσεις του Δημήτρη Λιντζέρη και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ;

Προβλέψεις και Αριστερά

Σε κάθε περίπτωση, βλέποντας τα πράγματα από τρίτη γωνία, χωρίς καμία επίδραση πολιτικών χρωματισμών, ο απλός πολίτης βλέπει ότι απλά από σήμερα αλλάζει σελίδα η χώρα. 

Αυτό που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει είναι ότι η Ελλάδα βαίνει τον δρόμο των εκλογών.  Το αποτέλεσμα - πάντα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - αποκλείεται να δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Οι εκλογές θα επαναληφθούν, μέχρι να φύγουν από το προσκήνιο οι γνωστοί-άγνωστοι πολιτικοί. 

Οι πολίτες της Ελλάδας, είναι προφανές ότι θα καταφύγουν σε τρίτη λύση, εάν βεβαίως  στο μεταξύ διατηρηθεί κλίμα τάξης και πολιτισμένων ενεργειών.  Διότι κάτω από τον πολιτικό αναβρασμό και την ταυτόχρονη άνοδο της ανεργίας υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της διατάραξης της τάξης. 

Οι καιροί της μνήμης

Είθε να επικρατήσει η σύνεση και η αυτοσυγκράτηση.  Οι αδελφοκτόνες διαδικασίες που ακολούθησαν τον Β΄ Παγκόσμιο  Πόλεμο στη χώρα, ας γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή.  Σε ότι αφορά στο θέμα αυτό, κεντρικό ρόλο  αναμένεται να παίξει ο χώρος της ευρύτερης Αριστεράς.   Κι όποιος βαριέται να διαβάσει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ας πάρει μία γεύση από τη τετραλογία του Θοδωρή Παπαθεοδώρου που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες με το βιβλίο του "Οι καιροί της μνήμης".

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου