Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Υποναύαρχος Λιμενικού βρήκε την τράπεζα στη Ζυρίχη

Είτε που πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα πρωτοφανές σκάνδαλο είτε κάποιοι έστησαν μια μυθιστορηματική υπόθεση για να αναρριχηθούν γρηγορότερα στην ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος

Υποναύαρχος του Λιμενικού εν ενεργεία, φέρεται να είναι το άτομο που πρότεινε συγκεκριμένη τράπεζα στη Ζυρίχη, προκειμένου φερόμενο ως μέλος του κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - να καταθέσει τα χρήματα από τις αμαρτωλές δραστηριότητές του.


Όπως έγινε γνωστό από την αποκάλυψη των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν στην εξάρθρωση του φερόμενου ως "κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων", ο υψηλόβαθμος αξιωματικός Λ.Σ. στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα, φαίνεται να αναζητούσε τράπεζα στη Ζυρίχη προκειμένου να καταθέσει το χρηματικό προϊόν των παράνομων δραστηριοτήτων του.  Αναφέρεται επίσης ότι για το σκοπό αυτό ενεργοποίησε το παιδί του που εργάζεται στο εξωτερικό.

Πηγές προσκείμενες στην πλευρά των κατηγορουμένων πάντως αναφέρουν ότι το παιδί του φερόμενου ως εμπλεκόμενου αξιωματικού, θέλησε να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα της Ζυρίχης προκειμένου να καταθέσει εκεί χρήματα από τη προσωπική του αμοιβή καθώς εργάζεται στο εξωτερικό.

Καθώς όμως δεν έβρισκε τράπεζα που να δέχεται το ποσό των 3.000 ευρώ, - σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό - ο αξιωματικός Λ.Σ. (πατέρας),  ζήτησε τη συνδρομή φίλου του εν ενεργεία Υποναύαρχου Λ.Σ.,  ο οποίος και του συνέστησε συγκεκριμένη τράπεζα.  Προφανώς το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε και κατάθεση του κατηγορούμενου στην ανάκριση.  Εάν όμως αυτό αποτελεί πραγματικότητα, τότε ίσως θα πρέπει ο Υποναύαρχος εν ενεργεία, να αιτιολογήσει το πως και το γιατί ενεπλάκη στο θέμα αναζήτησης τράπεζας στο εξωτερικό αλλά και πως γνώριζε ποια τράπεζα της Ζυρίχης μπορεί να δεχθεί συγκεκριμένο ποσό. 

Διευκρινίζεται ξανά  ότι σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορούμενου αξιωματικού Λ.Σ., το παιδί του δεν μπορούσε να βρει Τράπεζα για να εξυπηρετηθεί καθώς όπου απευθύνθηκε, τέθηκε ως όρος να είναι το ύψος της κατάθεσης μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ.  Γι αυτό και ο Υποναύαρχος προθυμοποιήθηκε να εξυπηρετήσει τον φίλο του- κατηγορούμενο σήμερα - ώστε να βρεθεί τράπεζα που θα δέχεται πολύ μικρότερα ποσά καθώς το διαθέσιμο κονδύλι δεν υπερέβαινε τις 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, στη περίπτωση όπου το κατηγορητήριο (περί ύπαρξης Κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με τη συμμετοχή Λιμενικών) αποδειχθεί πραγματικότητα, τότε και ο Υποναύαρχος θα είναι υπόλογος.

Και βέβαια υπόλογοι θα είναι και ο Επιτελάρχης αλλά και ο Κλαδάρχης Ασφάλειας, καθώς από πλευράς των κατηγορουμένων διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως ότι έκαναν, το έκαναν στο πλαίσιο παρακολούθησης λαθρεμπόρων και ότι για τις κινήσεις τους ενημέρωναν τόσο τον Επιτελάρχη όσο και τον Διοικητή Ασφάλειας.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου