Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Εκλεκτός της Ν.Δ. ο επόμενος Επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος

Εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να αποδεχθεί τον Δ. Μπαντιά

Ο Γενικός Επιθεωρητής
Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς
Ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. Υποναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του νέου Επιτελάρχη Λ.Σ.

Με δεδομένο ότι ο μέχρι χθες Επιτελάρχης του Λιμενικού Αντιναύαρχος Γιώργος Βαλεργάκης υπέβαλε ουσιαστικά την παραίτησή του, αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες αναγκαστικά θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο προκειμένου να επιλέξει τον διάδοχο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαλεργάκης, κάλεσε χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 όλους τους Κλαδάρχες και τους Αρχιπλοιάρχους του Λιμενικού
 που υπάγονται στην εποπτεία του και τους ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτησή του (http://nextok.blogspot.com/2011/12/blog-post_03.html)

Υποψήφιοι βάση της επετηρίδας είναι οι υποναύαρχοι, Μπαντιάς, Λουκόπουλος, Κουνουγέρης, Τσιαδής, Θεμέλαρος και Αθανασόπουλος.  Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστερος για τη θέση είναι ο κ. Δημήτριος Μπαντιάς ο οποίος μάλιστα έχει και τη στήριξη της Ν.Δημοκρατίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ. Μπαντιάς υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα τον οποίο συνόδευε καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην Κορινθία.

Άγνωστο όμως είναι εάν στην επιλογή Μπαντιά θα συναινέσει ο Αρχηγός του Λιμενικού καθώς τελευταία οι σχέσεις τους δεν φαίνεται να ήσαν οι καλύτερες. 

Αιτία στάθηκε η υπόθεση των κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην οποία φέρονται ως εμπλεκόμενοι και Λιμενικοί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του Λιμενικού Κωνσταντίνος Σούλης, ανέθεσε την ΕΔΕ που αφορά στην εμπλοκή ανώτερου στελέχους του Λιμενικού στον κ. Μπαντιά.  Ο ίδιος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή να αναλάβει και συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω αξιωματικός δεν ήθελε να εμπλακεί σε μία πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ανάλογα καθήκοντα.  Όπως οι ίδιες πηγές προσθέτουν, συνήθως ο κ. Μπαντιάς εκπροσωπούσε τη χώρα σε διάφορα  Φόρα στο εξωτερικό και γενικώς ασχολήθηκε με αυτό που οι λιμενικοί αποκαλούν "ελίτ".  Ωστόσο,   παρά τη σθεναρή αντίσταση του κ. Μπαντιά ουδόλως ίδρωσε το αυτί του Αρχηγού ο οποίος και του ανέθεσε - εγγράφως βεβαίως - τη διενέργεια της ΕΔΕ. 

Αμέσως ο Αξιωματικός έκανε έγγραφη αναφορά, ζητώντας από τον Αντιναύαρχο Σούλη να τον απαλλάξει από τα συγκεκριμένα καθήκοντα κάτι όμως που τελικά ο Αρχηγός δεν έκανε δεκτό.

Στην Ωραία Πύλη

Αυτό όμως που έβαλε το "κερασάκι στη τούρτα" των κακών σχέσεων μεταξύ Αρχηγού και Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ. ήταν το γεγονός ότι ο τελευταίος επέλεξε να σταθεί δίπλα στον Αρχηγό, μπροστά στην Ωραία Πύλη της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, όταν την προηγούμενη Κυριακή τελείτο το μνημόσυνο των πεσόντων Λιμενικών.

Ατυχώς για τον κ. Μπαντιά, ο ίδιος περιστοιχιζόταν επίσης από τον βουλευτή της Ν. Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον πολιτευτή επίσης της Ν.Δ. Μελά. Αυτό έγινε ενώ όλοι οι άλλοι ομοιόβαθμοι του κ. Μπαντιά βρίσκονταν στον κυρίως ναό κάτι που έκανε ιδιαίτερα κακή εντύπωση στον Αρχηγό, ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε επίσης, δεν εγνώριζε ότι οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει και πολιτικούς στο μνημόσυνο.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι ότι - σύμφωνα πάνα με εκτιμήσεις - το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να πείσει ότι εξακολουθεί να κυβερνά, στη δεδομένη περίπτωση θέλει δεν θέλει, θα υποχρεωθεί να "γονατίσει"  μπροστά στις απαιτήσεις της Ν.Δ. προκειμένου ένα εκλεκτό της "μέλος" να αναρριχηθεί στην ηγεσία του Λιμενικού.


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. E! Όχι και ο Μπαντιάς Δεξιός!!! Ο ίδιος από χαμηλόβαθμος Αξιωματικός το λέει και το υπογραμμίζει ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Μάλλον θέλετε να τον κάψετε και να προωθήσετε κάποιον άλλον ως Επιτελάρχη...!!! Ποιόν άραγε, Κυρία Κοντζόγλου;;; ΠΟΙΟΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς δεν έχει άδικο ο ανώνυμος, όμως ας μάθουμε κάποτε να μην κρίνουμε τα στελέχη ανάλογα με τον έγχρωμο κομματικό μανδύα, αλλά να τους αναγνωρίζουμε τα προσόντα, την προσφορά, την δεξιότητα & την διαδρομή τους. Ο Γενικός Επιθεωρητής δεν είναι ΔΕΞΙΟΣ, είναι όμως ΑΞΙΟΣ για την θέση, συγκριτιτικά με πολλούς άλλους. Δεν είναι ψευδές ότι όλη σχεδόν η πυραμίδα των ανωτάτων ανήκει ή φλερτάρει με την "πράσινη ανάπτυξη" & τα "πράσινα οράματα", αυτό όμως που χρειάζεται το Σώμα & η περιλάλητη αλλαγή δομής είναι στελέχη που να έχουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες για βήματα μπροστά, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, όταν μάλιστα αυτή δεν σχετίζεται την ανέλιξη τους.
    Καλόν & φρόνιμον είναι, η Ν.Δ & τα άλλα (απο)κόμματα να μην εκτίθενται ούτε να εκθέτουν πλέον στελέχη, ιδιαίτερα όταν δεν τους το ζητούν. Κομματικούς πάτρονες ο τόπος & ο λαός δεν χρειάζονται πια. Ομοίως ορισμένοι άλλοι (παράγοντες, δημοσιογράφοι & αυλοκόλακες), οι οποίοι κατευθύνουν, επηρεάζουν και διαμορφώνουν κλίμα και καταστάσεις. Απροκάλυπτα λειτουργούν ως νέο Όργανο Κρίσεων, Γνωμοδοτήσεων και Ερμηνείας των νόμων και καθημερινώς κάνουν εντονότερη την παρουσία τους υποκινούμενοι από συντεχνιακές κλίκες, ομαδούλες και αρχομανείς.
    Σας καταλάβαμε και σας σιχαθήκαμε πλέον.... Άπαντες καταστρέψατε το μέλλον των παιδιών μας. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.....

    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου