Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Βράζει το Λιμενικό - Στελέχη της ηγεσίας οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων για τα λαθραία τσιγάρα


Οι κατηγορούμενοι λιμενικοί  ισχυρίζονται ότι ενημέρωναν την ηγεσία του Σώματος  για τις κινήσεις των λαθρεμπόρων

Μάρτυρες υπεράσπισης ορισμένων εκ των Λιμενικών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, δηλώθηκαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δύο υψηλόβαθμα εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού.


Πρόκειται για τον Επιτελάρχη Αντιναύαρχο Γιώργο Βαλεργάκη ο οποίος είχε στην ευθύνη του τα συγκεκριμένα άτομα αλλά και τον από τον Ιούλιο του 2011 Κλαδάρχη Ασφάλειας Αρχιπλοίαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, και οι δύο φέρονται από κατηγορούμενους  λιμενικούς ότι ενημερώνονταν για τις κινήσεις τους, στο πλαίσιο των ερευνών στις οποίες οι φερόμενοι ως ύποπτοι και νυν κατηγορούμενοι, στη πραγματικότητα ενεργούσαν  για την αποκάλυψη των κυκλωμάτων.

Έπαιζαν τον ρόλο των συνεργών;

Με άλλα λόγια, οι κατηγορούμενοι λιμενικοί ισχυρίζονται ότι όλη η υπόθεση "αποκάλυψης κυκλώματος" στην οποία φέρονται να εμπλέκονται είναι μία φούσκα η οποία θα ξεφουσκώσει στο δικαστήριο.  Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι σε θέση να αποδείξουν την αθωότητά τους και να δικαιολογήσουν κάθε φράση και κάθε λέξη που φέρεται να τους ενοχοποιεί μέσα στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας.

Ισχυρίζονται επίσης ότι στην πραγματικότητα όλες οι συνομιλίες αυτές, πραγματοποιήθηκαν στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν οι ίδιοι τα κυκλώματα, γι αυτό και μιλούσαν "συνωμοτικά" στη γλώσσα των κακοποιών  και  χρησιμοποιούσαν διάφορους όρους όπως π.χ. "κοπελιά" για το πλοίο κλπ, παίζοντας το ρόλο των συνεργών.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως στην υπερασπιστική τους γραμμή υποστηρίζουν ότι : Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διακίνηση των λαθρεμπόρων, τις μετέφεραν στους δύο προαναφερόμενους αξιωματικούς του Λιμενικού.  Ο πρώτος είναι μέλος της ηγεσίας του Σώματος καθώς βρίσκεται τρίτος στην ιεραρχεία ως Επιτελάρχης και ο δεύτερος είναι κλαδάρχης Ασφάλειας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είχε και την ευθύνη της διενέργειας των διαγωνισμών ως Πρόεδρος της Επιτροπής που όρισε ο Αρχηγός, αλλά με επιλογή και διαταγή του ίδιου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή. 

Είναι επίσης ο ίδιος αξιωματικός ο οποίος άφησε το παιδί του να εκτεθεί στην διαδικασία της υψομέτρηση στο πλαίσιο του διαγωνισμού κατάταξης Δόκιμων Σημαιοφόρων και του οποίου το παιδί κόπηκε επειδή δεν είχε το απαιτούμενο ύψος.

Είναι προφανές ότι για να αποφασίσει ένας κατηγορούμενος να ορίσει ως μάρτυρες υπεράσπισής του δύο ανώτερούς του αξιωματικούς, πρέπει να είχε τη σύμφωνη γνώμη τους.

Εδώ όμως γεννάται το ερώτημα:  Εάν πράγματι ο κ. Βαλεργάκης και ο κ. Αθανασόπουλος ενημερώνονταν από τους ιφισταμένους τους (και σήμερα κατηγορούμενους ) για τις κινήσεις των λαθρεμπόρων, γιατί δεν ενημέρωναν τον Αρχηγό του Λιμενικού;  Και εάν τον ενημέρωναν γιατί ο ίδιος "κατηγορείται" εμμέσως πλην σαφώς ότι έπαιξε περίεργο παιχνίδι σε βάρος του Επιτελάρχη και του Κλαδάρχη Ασφαλείας αφήνοντάς τους στο μαύρο σκοτάδι σε σχέση με την παρακολούθηση των λιμενικών (από το Γραφείο Εσωτερικων Υποθέσεων) οι οποίοι σήμερα είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη;  Διότι είναι γνωστό ότι μόλις ο Επιτελάρχης ενημερώθηκε για τη σύλληψη του υψηλόβαθμου συνεργάτη του, ευρισκόμενος μέσα στο γραφείο του στην Ακτή Βασιλειάδη αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και αδιαθεσία. 

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Αρχηγός του Λιμενικού είχε τις πληροφορίες για τις κινήσεις του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος των ύποπτων λιμενικών αλλά επίσης δεν αποκλείεται να μην γνώριζε τίποτα.  Σε κάθε περίπτωση, γεννώνται ερωτηματικά για την αντίδραση του κ. Βαλεργάκη ο οποίος και δέχθηκε να στηρίξει κατηγορούμενους ως μάρτυρας υπεράσπισης αλλά και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι "ερήμην"  του συνελήφθη ένας στενός συνεργάτης του όπως ισχυρίζονται άλλοι συνεργάτες του.

Αν το δούμε όμως και ως σενάριο  από την άλλη πλευρά: Είτε ο Αρχηγός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι συνελήφθη ο συνεργάτης του Επιτελάρχη και βρήκε την ευκαιρία να του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα κόβοντάς του την ενημέρωση είτε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο σκάνδαλο και εμμέσως επέρριψε ευθύνες για το όλο θέμα στον Επιτελάρχη καθώς θεωρεί ότι όφειλε ο τελευταίος να ήταν πιο οργανωμένος και προσεκτικός ώστε να ανακόψει ο ίδιος τη λειτουργία του κυκλώματος λαθρεμπόρων- λιμενικών,  εφόσον φυσικά υπήρξε τέτοιο κύκλωμα.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο Επιτελάρχης χθες κάλεσε τους συνεργάτες του Κλαδάρχες και Αρχιπλοιάρχους και τους ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 θα υποβάλει αμετακλήτως την παραίτησή του: http://nextok.blogspot.com/2011/12/blog-post_03.html

Σημαντικά στοιχεία για το θέμα θα αποκαλύψει το nextok και στην επόμενη ανάρτηση.


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία. 
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου