Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΗ ΚΟΨΗ... ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Ποτέ δεν ήσαν χειρότερες οι σχέσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και ΥΘΥΝΑΛ.  Το γεγονός αυτό έχει ήδη επιπτώσεις στη λειτουργία κυρίως του ΥΘΥΝΑΛ το οποίο είναι εξαρτώμενο από το Λιμενικό Σώμα που ήδη υπάγεται στο Υπ.Προ.Προ.

Έτσι, εκτιμάται ότι δεν θα είναι και τόσο ευχάριστες για όλους,  οι ειδήσεις που αναμένουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, οι οποίοι επανακρίθηκαν σήμερα, μετά τη προσφυγή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μέχρι στιγμής η απόφαση του αρμόδιου Οργάνου δεν δημοσιοποιήθηκε και τα στόματα όλων των συμμετεχόντων παραμένουν επτασφράγιστα.  Η ανακοίνωση της απόφασης θα γίνει τις προσεχείς ημέρες, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή.  Και μόνον το γεγονός αυτό, "προδίδει" τις τελικές αποφάσεις για τον καθένα από τους επανακρινόμενους.  Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο αξιωματικοί, παραμένουν στην Υπηρεσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Αρχηγός του Λιμενικού, Αθανάσιος Μπούσιος, για λόγους που δεν αιτιολόγησε επαρκώς, προήγαγε τους αξιωματικούς μόλις την τελευταία ημέρα πριν την αποχώρησή του από το Σώμα.  Φυσικά και θα μπορούσε να το είχε κάνει αυτό, από την ημέρα που επανήλθαν στο Λιμενικό - μετά από απουσία μερικών εβδομάδων - ωστόσο, με αιτιολογία ότι είχε δηλώσει παραίτηση, απέφυγε να το κάνει.  Το γεγονός ότι προήγαγε τους αξιωματικούς την τελευταία ημέρα, άφησε να υπονοηθεί ότι ενδεχομένως υπήρξε κάποιου είδους αλισβερίσι, όχι κατ' ανάγκη με τους αξιωματικούς, αλλά με άλλον αξιωματούχο ο οποίος αποδέχθηκε τη διαδικασία προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του τέως Αρχηγού για να μετακινήσει ημέτερους... προς το Υπουργείο. 

Αναπόφευκτα, οι επανακριθέντες από τον τέως Αρχηγό και τον κ. Διαμαντίδη, προκάλεσαν το "μένος" του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος έσπευσε αμέσως να απαιτήσει να επανακριθούν.  Και προκειμένου ο κ. Παπουτσής να δώσει ένα "μάθημα" στον κ. Διαμαντίδη, είτε το "άξιζαν" είτε όχι οι αξιωματικοί: "Βάρεσε το σαμάρι για να μη βαρέσει το γάιδαρο".

2 σχόλια:

  1. Μια νάρκη, κάνει περισσότερο ή λιγότερο θόρυβο από ένα "τενεκέ" που όσο πιο άδειος, τόσο πιο μεγάλο θόρυβο κάνει;
    Και καλά ο "τενεκές" κάνει μόνο θόρυβο όταν τον κτυπήσεις η νάρκη όμως;;

    Αντε γεια
    Ένας διχασμένος ένστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μισαλοδοξία, η αντισυναδελφικότητα,η αυταρχικότητα, η αγενής συμπεριφορά και η διαφορετικότητα που διακρίνουν τους λιμενικούς μεταδίδεται και στους υπουργούς τους, όπως φαίνεται. Τυχαίως; Δεν νομίζω!

    Σκάπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου