Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"ΚΟΒΟΥΝ" ΜΕ 1300 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΙ








Στο  Ηράκλειο της Κρήτης κατέπλευσαν στις 2.00 μμ και στις 3.00 μμ σήμερα τα επιβατηγά «Hellenic Spirit» και «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ με 4.500 πολίτες, στη πλειοψηφία τους Κινέζους ενώ άλλα τέσσερα ελληνικά επιβατηγά πλοία αναμένεται να συμβάλουν στη παλιννόστηση Κινέζων και Ελλήνων που εργάζονται στη φλεγόμενη Λιβύη.
Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, οι πλοιοκτήτριες εταιρίες ζητούν 1300 δολάρια από κάθε Κινέζο επιβάτη προκειμένου να τον μεταφέρουν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Κινέζοι έλαβαν προκαταβολικά 4ήμερη άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να οργανωθεί η ασφαλής μετακίνησή τους στην Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Σύμφωνα με το ΥΘΥΝΑΛ το Ε/Γ-Ο/Γ «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέπλευσε ήδη στο λιμάνι της Βεγγάζης όπως και το Ε/Γ-Ο/Γ «Νήσος Ρόδος». Επίσης το Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Σαντορίνη» αναμένεται να καταπλεύσει βραδινές ώρες σήμερα στο λιμάνι Ρας Λανούφ ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ «Κνωσσός Παλλάς» απέπλευσε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα από το λιμένα Ηρακλείου για το λιμάνι Μιζουράτα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 4.500 ατόμων που έφθασαν νωρίτερα στο Ηράκλειο, οι 17 είναι Έλληνες ενώ ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται και υπήκοοι και άλλων κρατών.

Στο μεταξύ οι Κινέζοι πολίτες έδωσαν ζωή σε αρκετά ξενοδοχεία της Κρήτης που μέχρι χθες βρίσκονταν εκτός λειτουργίας. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστή η κοστολόγηση της διανυχτέρευσης αλλά αν κρίνει κανείς από τη μαύρη αγορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων…

Όπως ανακοινώθηκε πάντως, η Πολιτική Προστασία, το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία του νησιού, βρίσκεται σε επιφυλακή.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμπχα στις 18:15 μεταφέροντας 36 επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο της Σύρτης.

Ακόμα στις 9.32 και 9.53 το πρωί απογειώθηκαν από την Ελευσίνα για την Τρίπολη της Λιβύης και στις 11.16 π.μ για την Σέπχα τα τρία ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη C- 130 για να επαναπατρίσουν περίπου 200 Έλληνες.

Η Ελλάδα, όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του δήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, λειτουργεί και σαν κέντρο συγκέντρωσης πολιτών άλλων χωρών που φεύγουν από εκεί, καθώς έχει αναλάβει -σε συνεργασία και με την κινεζική κυβέρνηση- τον επαναπατρισμό 13000- 15.000 κινέζων.

Κενό …επιβατών των δεξαμενόπλοιο «Μινέρβα Αντωνία»

Στο μεταξύ μετά την απίστευτη γκάφα του, το Υπουργείο Εξωτερικών, απέσυρε την άδεια παραλαβής επιβατών, από το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων «Μινέρβα Αντωνία» της εταιρίας ΜΙΝΕΡΒΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό είχε αποκαλυφθεί αποκλειστικά από το nextok.blogspot.com και με αφορμή το δημοσίευμα μας, οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΞ, έσπευσαν να γνωστοποιήσουν ότι αποφάσισαν να εξασφαλίσουν ασφαλέστερους τρόπους διαφυγής των εγκλωβισμένων Ελλήνων και Κινέζων πολιτών στη Λιβύη.


AQUARELA CREPA CAFFE

Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες. Χρειάζεστε κάτι άλλο;
Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα… οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον… Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική. Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
του NEXTOK: Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK
και αμέσως θα έχετε
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου