Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚ: ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Απαγορεύθηκε η δημοσιοποίηση του βίντεο με τις φρικτές εικόνες

Ένα άκρως σοκαριστικό βίντεο ήρθε σήμερα στα χέρια των Ελληνικών Αρχών από τη Τρίπολη της Λιβύης.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του nextok.blogspot.com το βίντεο αποκαλύπτει ότι με δεκάδες πτώματα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τρίπολης, δημιούργησαν οδόφραγμα προκειμένου να προστατευθούν από το εξαγριωμένο πλήθος που κινείται απειλητικά εναντίον τους. Πίσω από τα πτώματα, οι αστυνομικοί πυροβολούν αδιάκριτα κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Ο εκπρόσωπος της Λιβυκής κυβέρνησης στην Αθήνα, ζήτησε να μη δοθεί το βίντεο στη δημοσιότητα καθώς το θέαμα είναι περισσότερο από οικτρό, συγκλονιστικό και αποτρόπαιο.


Περίπου 2.000 οι νεκροί
Στο μεταξύ σε τουλάχιστον 2000 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην εξέγερση κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γαλλία.

Σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Φρανσουά Ζιμερέ δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

"Το θέμα δεν είναι αν θα πέσει ο Καντάφι, αλλά πότε και με ποιο ανθρώπινο κόστος", σημείωσε ο Ζιμερέ από το γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών.

"Προς το παρόν τα στοιχεία που έχουμε (...) δείχνουν ότι περισσότεροι από 1.000 έχουν πεθάνει, πιθανώς 2.000, σύμφωνα με πηγές".

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ Το καθεστώς Καντάφι αποκαλύπτει το αποτρόπαιο του πρόσωπο. Στην πόλη Τέρνα στα ανατολικά της Λιβύης, δεκάδες φαντάροι βρέθηκαν δολοφονημένοι επειδή δεν υπάκουσαν σε διαταγές να εκτελέσουν αθώους πολίτες. Συνάδελφοι τους, τους βασάνισαν και τους εκτέλεσαν για παραδειγματισμό. Τους έδεσαν χέρια και πόδια για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στην συνέχεια τους πυροβόλησαν στο κεφάλι και σε όλο το σώμα. Οι εικόνες σοκάρουν.

Όμως το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό. Πριν λίγες ημέρες άλλη ομάδα στρατιωτών που αρνήθηκε να ανοίξει πυρ κατά του πλήθους, απομονώθηκε ύστερα από εντολή του ίδιου του Καντάφι. Όλοι οι αντιρρησίες συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν σε ένα στρατόπεδο και στη συνέχεια τους έδεσαν τα χέρια να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Τότε κάποιος καθεστωτικός πυροβόλησε ένα ένα τους φαντάρους στα πόδια και στη συνέχεια με εντολή του τους περιέλουσαν με βενζίνη και τους έκαψαν ζωντανούς.