Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Στους 100 χιλιάδες ανέβασε το πρακτορείο REUTERS τους διαδηλωτές στην Αθήνα, ενώ τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ογκώδους διαδήλωσης, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Το Κυπριακό SIGMA παρουσίασε τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό:

Δύο μεγάλες σε παλμό και όγκο πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα (χθες)  στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 65.000 άτομα, βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας της Κυβέρνησης. Την μια πορεία την διοργάνωσε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την άλλη το ΠΑΜΕ.


Δυστυχώς από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια δεν έλειψαν και τα επεισόδια μεταξύ μικρής ομάδας διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Το τέλος της συγκέντρωσης βρήκε τις αστυνομικές δυνάμεις και κάνουν 26 προσαγωγές εκ των οποίων οι 9 συνελήφθησαν.

 Από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίσθηκαν συνολικά δεκαπέντε αστυνομικοί.

Σε έναν από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Επίσης κατασχέθηκαν και έξι βόμβες μολότoφ ενώ 3 αστυνομικοί τραυματιστήκαν ελαφρά.

----------------------------------------

(Τελευταία ενημέρωση 18:30)

Κι ενω υπήρχε ηρεμία λίγο μετά τις πέντε και μισή επικράτησε ένταση και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. 'Οπως ισχυρίζονται οι συγκεντρωμένοι αστυνομικός έβρισε και χτύπησε μια κοπέλα και αυτό πυροδότησε την ένταση.

Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και πάλι χρήση χημικών ενώ παραμένουν στην πλατεία περίπου 1.000 διαδηλωτές. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές ξήλωσαν παγκάκια και επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση των αστυνομικών και τους απώθησε. Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί και όπως λένε θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε "πλατεία Ταχρίρ" του Καϊρου. Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα.


To συγκλονιστικό βίντεο με την μολότοφ στον αστυνομικό

Κατά την διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους. Ο τηλεοπτικός φακός δείχνει δύο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να πέφτουν από την μηχανή και στην συνέχεια ο ένας εξ’ αυτών να δέχεται μια βόμβα μολότοφ στο κεφάλι του. Στην συνέχεια, ο ένας αστυνομικός βγάζει έντρομος το κράνος και προσαφθεί να σβήσει την φωτιά που έχει προκληθεί στο σώμα και το κεφάλι του!

---------------------------
(Τελευταία ενημέρωση 16:50)

Πάνω από 1.000 διαδηλωτές παραμένουν έως αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί. 'Οπως υποστηρίζουν θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε "πλατεία Ταχρίρ" του Καϊρου και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν. Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα.
------------------------------------------
(Tελευταία ενημέρωση 15:50)
Επέστρεψαν στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή.
Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 14:00 έγιναν εκτεταμένες ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου - λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα ακριβώς στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών.
Τσεκούρι, τόξο και άλλα
όπλα βρέθηκαν στην
κατοχή του νεαρού που συνελήφθη
Μικροεστίες φωτιάς ξέσπασαν σε αρκετά σημεία της πλατείας, ενώ ομάδες νεαρών έσπασαν μάρμαρα και πλακάκια, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ξεκίνησαν έναν άγριο πετροπόλεμο με την αστυνομία. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας των χημικών, των δακρυγόνων, αλλά και των μολότοφ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών τελεί υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Μια μοτοσικλέτα της ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. τυλίχθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ, ενώ ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

Οδομαχίες σημειώθηκαν επίσης και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο πριν από τις 13:00 επί της οδού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου στην πλατεία Συντάγματος.
Ο νεαρός ήταν οπλισμένος σαν «αστακός», καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα τόξο και άλλα όπλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών, που τους επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια.
Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στον χώρο ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής

Κλειστοί παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών άφησε ακριβώς απέναντι από τη Βουλή ένα φέρετρο, ενώ ανήρτησε και ένα πανό που έγραφε χαρακτηριστικά: «Πεθαίνουμε».

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια αλλά και της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Πεδίον του Άρεως.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από διάφορα blogs και ιστοσελίδες.

*   *   *   *   *   *    *

AQUARELA CREPA CAFFE


Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες. Χρειάζεστε κάτι άλλο;

Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…

Οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…

Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική. Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ  του NEXTOK:
Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK και αμέσως θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Οι μπλόκερς που ενδιαφέρονται να έχουν οι αναγνώστες τους ειδικές εκπτώσεις μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφων: 609810.424.35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου