Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ... ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ!

Ο συνδικαλιστής Νίκος Κουλουμπαρίτσης
δημιούργησε σοβαρά προβλήματα
στη κυβέρνηση Παπανδρέου
Κόντρα έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ του ΟΑΣΑ με αφορμή τις διαρκείς κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
Η ΠΑΣΚΕ στις αστικές συγκοινωνίες αντικατέστησε τον Νίκο Κουλουμπαρίτση από γραμματέα της εκτελεστικής γραμματείας, υποβιβάζοντάς τον σε απλό μέλος.

Πρόκειται για τον συνδικαλιστή που σήκωσε στις πλάτες του το μεγαλύτερο βάρος των κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ, αφού ως πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ και του Σωματείου Οδηγών της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω των διαρκών απεργιών.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τάξεις των συνδικαλιστών των ΜΜΜ, η κίνηση αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη από καιρό, καθώς η κυβέρνηση έψαχνε συνεχώς τρόπους να «φάει» τον συνδικαλιστή που εκπροσωπεί -όπως οι ίδιοι λένε- το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και όχι το... εκσυγχρονισμένο. «Δεν τους έκανε τη χάρη να φτιάξει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δεν συμβιβάστηκε».

Ο Ν. Κουλουμπαρίτσης προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία του συνδικάτου, παρ' όλο που πηγές της ΠΑΣΚΕ διατείνονται ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαγραφής και ότι σαφώς παραμένει πρόεδρος. «Δεν μπορεί να συγκεντρώνονται τόσες αρμοδιότητες σε ένα πρόσωπο», επισήμαναν στην «Ε».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «πρωτοφανή διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες και άνωθεν εντολές».

Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/02/2011&id=253719
 
 
Σχόλιο αναγνώστη:   Αχ! αυτός ο "ελευθερος- ανεξαρτητος, κρατικός συνδικαλισμός"  της ΠΑΣΚΕ!..Γι αυτό λοιπόν και σε πολλούς εργασιακούς χώρους ούτε κάν μιά ανακοινωση - κάλεσμα δεν βγήκε γιά την χθεσινή 24ωρη απεργία;


Γι αυτό και πολλά μελη των ΔΣ που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ, στη ζούλα χθες δεν απήργησαν καλύπτοντας την απουσία τους είτε με κανονική άδεια, είτε με αναρρωτική ή άλλη άτυπη ή ακόμα και δεν απουσίασαν καθόλου από τον εργασιακό τους χώρο;


Παλιά μου τεχνη κόσκινο, βεβαια... αλλά, περισσότερο θάρρος από μεριάς σας δεν θα έβλαπτε, συντροφοι της ΠΑΣΚΕ.