Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ

Απαράδεκτη κρίθηκε η πρώτη ΕΔΕ η οποία δεν καταλογίζει ευθύνες
Σε ανώτερο αξιωματικό θα ανατεθεί η ΕΔΕ για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών ενστόλων, αναφορικά με την παράνομη ναυτολόγηση του εφοπλιστή Απόστολου Βεντούρη σε πλοία της Ακτοπλοίας.

Σύμφωνα με πηγές του nextok ο Αρχηγός του Λιμενικού κάλεσε στο γραφείο του τον αξιωματικό που διενήργησε την πρώτη ΕΔΕ, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν απαντήθηκαν επαρκώς σειρά από ερωτήματα που αφορούσαν στην υπόθεση.

Από την πλευρά του και ο Ά  Υπαρχηγός Θεόδωρος Φουστάνος ο οποίος γνώριζε από τη πρώτη στιγμή το περιεχόμενο της ΕΔΕ, περίμενε την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών προκειμένου να αναθέσει την ΕΔΕ σε ανώτερο αξιωματικό, δίδοντάς του παράλληλα τις οδηγίες βάση των οποίων οφείλει να κινηθεί ώστε μέσα στα νόμιμα πλαίσια να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τρόπο ώστε να μη καθίσταται το Σώμα περίγελος.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν στην ΕΔΕ, είναι πως έγινε η απόλυση του  εικονικά ναυτολογημένου εφοπλιστή, χωρίς να είναι ο ίδιος παρόν στο Λιμεναρχείο και χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του Πλοιάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του nextok, ο ναυτολόγος της Σύρου, είχε εντοπίσει στο παρελθόν άλλη μία εικονική ναυτολόγηση του εφοπλιστή, και όταν από τον πλοίαρχο να του παρουσιάσει τον "ναυτικό", ο καπετάνιος ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε αποβιβαστεί από το πλοίο και είχε αναχωρήσει.  Τότε ο ναυτολόγος, απαίτησε από τον συγκεκριμένο πλοίαρχο να μην εμφανίσει ποτέ ξανά στη λίστα πληρώματος το όνομα του Απόστολου Βεντούρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου