Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

5.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΡΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με το δήθεν επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν υλικά στο νοσοκομείο, χειρούργος από κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας, ζήτησε έμμεσα 5.000 ευρώ από άπορη προκειμένου να τη χειρουργήσει.

Η γυναίκα έχει από χρόνια κολοστομία αφού από χρόνια της αφαιρέθηκε το χονδρό έντερο λόγω καρκίνου. Τον τελευταίο καιρό, η άτυχη γυναίκα αιμορραγεί διαρκώς ενώ ο χειρουργός που την είδε στο κρατικό νοσοκομείο, της είπε ότι ίσως θα τη χειρουργήσει μετά το καλοκαίρι και έγινε ο πιο κάτω διάλογος:


- Μέχρι τότε θα αντέξω, θα ζήσω γιατρέ;

- Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Υπάρχουν ελλείψεις στο νοσοκομείο και τα υλικά κοστίζουν ακριβά.

- Πόσο κοστίζουν;

- Γύρω στις 5.000 ευρώ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι  ο επιστήμονας που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη, αρνείται να ασχοληθεί με την άπορη γυναίκα εάν δεν του καταβάλει άμεσα το ποσό των περίπου 5.000 ευρώ ...για να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης όπως είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι τα φάρμακα και όλα όσα θα χρειαστούν για την επέμβαση είναι ακριβά.


Κρυφές, παράνομες αποθήκες στο ΕΣΥ
Στοκ υλικών αξίας ενός εκατ. ευρώ εντοπίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα ΝΕΑ ON LINE  της  Παρασκευής 24 Ιουνίου 2011, από το παράθυρο μπαίνουν πανάκριβα υλικά στα δημόσια νοσοκομεία, με τις εταιρείες προμηθειών να μετατρέπουν το ΕΣΥ σε παράνομη αποθήκη τους. Στο Ιπποκράτειο εντοπίστηκε στοκ υλικών αξίας ενός εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εν αγνοία του διοικητή αλλά και του υπευθύνου του γραφείου προμηθειών.

«Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να υποβάλλεται σε θυσίες και κάποιοι να μη συμμερίζονται ότι, αρκετά τόσα χρόνια, ας βοηθήσουν τώρα, αλλάζοντας τακτικές», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Τη σχετική έρευνα στο Ιπποκράτειο διεξήγαγε ο διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, ο οποίος τόνισε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου χρειάζονταν υλικά αξίας μόλις 200.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι διατηρούνταν παρακαταθήκες πέραν του νόμιμου ορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου