Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΕΜΠΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Από τύχη δεν κάηκε το δάσος
Φτάνει η ΕΜΥ να ανακοινώσει ότι στην τάδε περιοχή θα πνέουν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ και το σενάριο του επόμενου εμπρισμού είναι δεδομένο.  Έτσι η πρώτη φωτιά του καλοκαιριού στην Αττική, έπληξε το βράδυ της Τετάρτης το όρος Αιγάλεω.

 Μάλιας οι  φωτιές εκδηλώθηκαν σε  τρία διαφορετικά μέτωπα στη περιοχή του όρους Αιγάλεω και Ποικίλου εκδηλώθηκαν την Τετάρτη 22/06/11, εντείνοντας την ήδη έντονη ανησυχία των φορέων και των πολιτών.


Η πιο επικίνδυνη φωτιά σημειώθηκε στις 21:40 στη θέση «Πυροβολεία» Κορυδαλλού σε δύσβατη περιοχή με μεγάλες κλίσεις, όταν εμπρηστής επιχείρησε με φωτοβολίδα να κάψει συμπαγές δάσος αλλά εντοπίστηκε έγκαιρα από την ομάδα πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ

Η άμεση επέμβαση της ομάδας, που με χρήση πυροσβεστήρων περιόρισε την έκτασή της και έδωσε χρόνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία να πετύχει την οριστική της κατάσβεση. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχοι στην επιχείρηση ελέγχου της φωτιάς, λόγω του ότι δεν υπήρχε δυνατός αέρας.

Ήταν παρόντες στην προσπάθεια κατάσβεσης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο διοικητής της Τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Γερακάρης.

Σε δήλωσή του μετά τη κατάσβεση ο Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε:   "Ο ΠΕΣΥΔΑΠ συνεχίζει και φέτος με αμείωτη ένταση τα μέτρα πυρασφάλειας της ευρύτερης περιοχής του όρους Αιγάλεω. Σήμερα υπήρξαμε τυχεροί. Προειδοποιούμε όμως τους αρμόδιους ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πλέον στις απαιτήσεις πυροπροστασίας του βουνού.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση του ΥΠΕΣΔΔΑ στην επιχορήγηση δράσεων πυρασφάλειας, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τις δράσεις μας από τις αρχές του Ιουλίου και να απολύσουμε τους πυροφύλακες που έχουμε προσλάβει αφού αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις δαπάνες. Είναι ώρα η κεντρική διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να οριοθετήσει τις προτεραιότητές της πριν είναι αργά για τα δάκρυα της.

Από την μεριά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ, για την άμεση παρέμβασή της στον εντοπισμό και την κατάσβεση ακόμη μιας φωτιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου