Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Μέλος πληρώματος Πλωτού Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ
Θαμπή... πολύ θαμπή είναι η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λ.Σ. η οποία αφορά σύλληψη βαθμοφόρου του Λιμενικού για παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Οι Υπηρεσίες Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν σήμερα, πρωινές ώρες, για σύλληψη βαθμοφόρου μέλους πληρώματος Πλωτού Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) πρώτες πρωινές ώρες την 17-06-2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Πειραιά.


Βαθμοφόρος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσήχθη ενώπιον Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά σήμερα κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, απόπειρα σωματικής βλάβης.

Μαζί με τον προσαχθέντα κατηγορούνται δύο (02) αλλοδαποί υπήκοοι για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, απόπειρα σωματικής βλάβης, σωματική βλάβη, παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δικαστήριο όρισε τακτική δικάσιμο την 20-06-2011 και ανωτέρω βαθμοφόρος αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τέλος, ιδιωτικό όπλο βαθμοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραδόθηκε σε Τμήμα Ασφαλείας Υποδιεύθυνσης Πειραιά".

Να τολμήσουμε να σημειώσουμε ότι αρκετοί λιμενικοί φέρουν δικά τους όπλα και αυτό είναι σε γνώσης της ηγεσίας, δεδομένου ότι τα υπηρεσιακά τους όπλα στην πλειοψηφία τους είναι σχεδόν προπολεμικά.   Το θέμα είναι:  Ποίοι και μετά από ποιες διαδικασίες πρέπει να φέρουν όπλα!

 Όσο για το τι ακριβώς συνέβη στο πιο πάνω περιστατικό, θα προσπαθήσουμε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας με ρεπορτάζ το συντομότερο.