Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΟ ΥΘΥΝΑΛ - Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα

Ψηφίστε παραπλεύρως και δείτε τα αποτελέσματα

Ποιος συνέβαλε καθοριστικά στην απο-υπουργοποίηση του Γιάννη Διαμαντίδη;

Από την τελετή ανάληψης των
καθηκόντων του ΥΘΥΝΑΛ στις
30 Σεπετεμβρίου 2010
Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν πριν από 20 ημέρες καλούσαμε τους αναγνώστες μας, να ψηφίσουν και να αξιολογήσουν το έργο που επιτέλεσε στο ΥΘΥΝΑΛ ο - τέως πλέον - Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης.  Τότε, θυμίζουμε, επικαλεστήκαμε τον αναμενόμενο ανασχηματισμό.

Και ήρθε η ώρα για να επιβεβαιωθούμε, όχι μόνον για τον ανασχηματισμό αλλά και για την αντικατάσταση του κ. Διαμαντίδη, ο οποίος φεύγοντας πήρε μαζί του και το "Υπουργείο" με το μακροσκελέστατο όνομα που θα μείνει πλέον στην ιστορία:  "Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας".

Οι 262 ημέρες του ΥΘΥΝΑΛ

Πόσο αστείο αλήθεια ακουγόταν αυτός ο περίεργος τίτλος που έμπλεκε υποθέσεις της θάλασσας (απαξιώνοντας τον όρο "Ναυτιλία") με τις πολύ σημαντικές ανάγκες - αλλά τελείως διαφορετικές - των νησιών μας και όλα αυτά με τα ψάρια και τους αλιείς που είχαν επίσης πολύ σημαντικά αλλά διαφορετικής φύσης θέματα.


Ήθελε πάντα να γίνει Υπουργός
Ναυτιλίας.  Αντί αυτού, έγινε
Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων
και Αλιείας.  Ένα υπουργείο
που "έσβησε" μαζί του.
Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας βρίσκει τον δρόμο μέσα από τον οποίο θα πορευθεί ή θα κατρακυλήσει ή όπως λέει και μία κυπριακή παροιμία: Καθένας που το δώμα του όποθεν θέλει κατεβαίνει.

Για να μην αδικήσουμε όμως ολοκληρωτικά τον κ. Διαμαντίδη ο οποίος προφανώς είχε καλές προθέσεις, αξίζει να τονίσουμε ότι παραμένει ένας από τους πλέον έντιμους πολιτικούς αυτής της χώρας. 

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιτύχει στο έργο που ανέλαβε να φέρει σε πέρας. 

Δυστυχώς για τον ίδιο, άφησε τις δυσμενέστερες εντυπώσεις σ' όσους ήρθαν μαζί του σε επαφή, καθώς κυριαρχεί στον ναυτιλιακό χώρο - εντός και εκτός Ελλάδος - ότι έδινε την εντύπωση όπως δεν κατανοούσε ότι άκουγε.

Θες γιατί μάλλον δεν είχε ποτέ εμβαθύνει στα θέματα της ναυτιλίας, ούτε της ποντοπόρου, ούτε της ακτοπλοΐας, ούτε της κρουαζιέρας; 

Θες γιατί δεν γνωρίζει αγγλικά με αποτέλεσμα να τον συζητούν (χρησιμοποιώ τον ηπιότερο όρο) Έλληνες και  ξένοι όταν τον άκουσαν να διαβάζει το κείμενο της ομιλίας του στο Μαϊάμι; 

Θες γιατί έδωσε υπερεξουσίες στην γραμματέα- διευθύντρια του Γραφείου του η οποία έδενε και έλυνε θέματα που αφορούσαν από μεταθέσεις λιμενικών (έδινε εντολές προφορικά σε ένστολους με αποτέλεσμα να σχολιάζεται σκωπτικά)  έως και ελέγχους όλων των υπηρεσιακών φακέλλων;

Ατελείωτες ...υπερωρίες των συμβούλων

Πανταχού παρόν ο μικρός υιός
Διαμαντίδη, ενώ ο πρώην Υπουργός
Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης
διασκεδάζει... φωτογραφιζόμενος
με τον ΥΘΥΝΑΛ σε κάποια εκδήλωση
Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε κάποιος να καταλογίσει στον κ. Διαμαντίδη με σοβαρότερο ίσως το γεγονός ότι λειτουργούσε με παλαιοκομματικό τρόπο (απόδειξη είναι και τα πρόσωπα που επέλεξε ως συμβούλους του έμμισθους ή μη) ενώ αυτό που θα ελεγχθεί τώρα είναι το κατά πόσο είναι σύννομες οι ατελείωτες  υπερωρίες που έγραψαν οι συνεργάτες του.

Ποιος όμως συνέβαλε καθοριστικά στην απομάκρυνση του κ. Διαμαντίδη από την κυβέρνηση;

Αυτό θα το μάθετε σε επόμενο ρεπορτάζ - ένα ρεπορτάζ για άτομα με ειδικές ανάγκες!


***   *   ***   *   ***   *   ***   ***

AQUARELA CREPA CAFFE
Λαοδικείας και Τσαλδάρη γωνία, Νίκαια












Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.

Χρειάζεστε κάτι άλλο;

Γλυκό του κουταλιού,

brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες,
τυρόπιτα, κασερόπιτα…
οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…

Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική.


Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK:

Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK
 και αμέσως θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery
Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου