Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΩΝ 8 (από τους 12) ΘΥΜΑΤΩΝ

Η μακάβρια λίστα των θυμάτων της τραγωδίας στην Κύπρο


Ο Μιλτιάδης και ο Χριστάκης
Χριστοφόρου, ήσαν ανήψια του
αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα
Τελευταίο "αντίο"  σήμερα θα δώσει σύσσωμη η Κύπρος στα οκτώ από τα 12 θύματα της προχθεσινής τραγωδίας.
Οι κηδείες των  αδικοχαμένων ηρώων που έχασαν τη ζωή τους χωρίς να βρίσκονται σε πόλεμο, αλλά υπηρετώντας την πατρίδα σε περίοδο ηρεμίας στο νησί, θα τελεστούν σήμερα και αναμένεται κοσμοσυρροή.

Τραγικές φιγούρες είναι οι μανάδες και τα ορφανά παιδιά των
αδικοχαμένων, στο στόμα των οποίων υπάρχει μόνον ένα "γιατί".  "Γιατί οι αρμόδιοι δεν έλαβαν τα σωστά μέτρα για να αποφευχθεί η τραγωδία αφού γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι στη περιοχή είχαν τοποθετήσει μια ανεξέλεγκτη βόμβα".

Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί ο ήρωας  Διοικητής της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης", Λάμπρος Λάμπρου.

Θα ακολουθήσουν οι κηδείες τριών φαντάρων και τριών πυροσβεστών
που αψήφισαν τον κίνδυνο για να αποτρέψουν την έκρηξη, χάνοντας την ίδια τη ζωή τους.


Και αργά το απόγευμα θα κηδευτεί με τιμές ήρωα το καμάρι του νησιού, ο Διοικητής του Ναυτικού, Ανδρέας Ιωαννίδης ο οποίος ήταν και ο πρώτος Κύπριος που κατάφερε να φθάσει σ' αυτό το βαθμό.

Από τις τραγικότερες ίσως εικόνες, θα είναι οι γονείς των δίδυμων αδελφών Χριστοφόρου, ηλικίας μόλις 19 ετών που παρουσιάστηκαν στη συγκεκριμένη Μονάδα μόλις πριν από τέσσερις ημέρες.  Η κηδεία των αδελφών Χριστοφόρου θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγική λίστα με τα δώδεκα θύματα αφορά τους πιό κάτω:

1. Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ,

2. Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης,

3. Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης,

4. ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης,

5. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης,

6. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης,

7. Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 3591 Παπαδόπουλος Ανδρέας ,

8. Πυροσβέστης 74 Κρόκος Βασίλης

9. Πυροσβέστης 2446 Ταντής Σπύρος ,

10. Πυροσβέστης 3520 Θεοφίλου Παναγιώτης
11. Αρχιπυροσβέστης 3311Γιακουμής Γιώργος
12. Πυροσβέστης 4829 Αδάμου Αδάμος 
Βουλευτές δεν ...ήξεραν
 
Είναι αμφίβολο εάν έστω και ένας βουλευτής θα τολμήσει να παρευρεθεί στις κηδείες των θυμάτων.  Η παρουσία όσων εμφανίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες τις τελευταίες ώρες, ήταν περισσότερο από οικτρή.

Βουλευτές του ΔΗ.ΚΟ. και του ΔΗ.ΣΥ.  τόλμησαν να δηλώσουν ότι δεν γνώριζαν τίποτε για την τοποθέτηση των εκρηκτικών κοντά στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό και τη Ναυτική Βάση Βασιλικών. 

Και μόνον στον άκουσμα αυτών των "ομολογιών", η κοινή γνώμη τείνει να διαμορφώσει την άποψη ότι "το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά", δηλαδή ότι οι Κύπριοι πολιτικοί, αλλοτριώθηκαν τα τελευταία χρόνια, μιμούμενοι την αδιαφορία που επιδεικνύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι βουλευτές της Ελλάδας, όταν με κλειστά μάτια απλά ψηφίζουν ή καταψηφίζουν θέματα, ανάλογα με την κομματική γραμμή, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ουσία και το κοινό συμφέρον και χωρίς να νοιάζονται για ότι συμβαίνει γύρω τους.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι υψηλές απολαβές της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ο κόσμος στην Κύπρο είναι οργισμένος με ότι συνέβη και κυρίως με την ανευθυνότητα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος έδωσε εντολή στον παραιτηθέντα πλέον υπουργό Παπακώστα, να δηλώσει ότι το φορτίο ήταν τόσο ασφαλές ώστε να τοποθετηθεί ακόμα και σε ...κατοικημένη περιοχή.  Τη δήλωση αυτή προέβαλλαν κάθε ώρα όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του νησιού, αφήνοντας να γίνει αντιληπτό ότι βασικός ένοχος για ότι συνέβη είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος από του οποίου η κοινή γνώμη ζητά την παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου