Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΕΡΑ, ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ, ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Κάλεσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί, ο γιός του αδικοχαμένου Διοικητή του Ναυτικού της Κύπρου

Μαυροντυμενο ποτάμι συνόδεψε τον ήρωα Ανδρέα Ιωαννίδη στην τελευταία του κατοικία

Δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων ζήτησε μέσα από τον τελευταίο του xαιρετισμός προς τον πατέρα του, ο Νικόλας Ιωαννίδης μετά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας η οποία τελέστηκε με την παρουσία χιλιάδων κόσμου αλλά και εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων της κύπρου αλλά και της Ελλάδας. 

Στη συγκλονιστική εκφώνησή του αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία ο γιος του Αρχιπλοίαρχου
Ανδρέα Ιωαννίδη έπλεξε το εγκώμιο του νεκρού ζητώντας από τον κόσμο να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει. Ο ίδιος ορκίστηκε ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν αφήνοντας να γίνει κατανοητό ότι ο ίδιος αποδίδει τον θάνατο του ήρωα πατέρα του σε εγκληματική αμέλεια.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης άρχισε την ομιλία του με το σύνθημα του πατέρα του: " ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ " και πρόσθεσε: "Στην ύστατη φράση του Πλάτωνα διαιωνίζονται οι Αρχές του Ελληνισμού τις οποίες πάντα σεβόσουν".

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, ο Νικόλας Ιωαννίδης, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του – αν και δεν μιλούσε ποτέ για τα στρατιωτικά, ωστόσο σε κάποια συνομιλία τους του…

«Δεν μπορώ να εκτελέσω την αποστολή μου έλεγες, γιατί ήξερες πως έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα».

Χωρίς περιστροφές ο υιός του αδικοχαμένου Αρχιπλοίαρχου-Διοικητή μίλησε για δολοφονία:

Σε δολοφόνησαν

«Πολλοί μου λένε να είμαι υπερήφανος για τη πατέρα μου.  Εγώ όμως ήμουν πάντα υπερήφανος. Δεν χρειαζόταν να σε δολοφονήσουν στυγνά οι κυβερνώντες».

«Μας μπόλιασες με τα ανώτερα ιδανικά της φυλής μας. Γαλουχηθήκαμε με τα Ελληνικά ιδεώδη».
Και ορκίστηκε δικαιοσύνη: «Ορκίζομαι στο σεπτό σου σκήνωμα ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν για σένα και τους λεβέντες».

«Όσον αφορά το ερώτημα «γιατί ο πατέρας μου» , γιατί ποτέ σου δεν εγκατέλειψες το καθήκον σου.

Και παραφράζοντας το επιτύμβιο επίγραμμα του Σιμωνίδη ο Νικόλας  ειπε:
«Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΕΛΛΗΝΟΙΣ ΚΥΠΡΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ»

"Πες στον Μάτση και τον Αυξεντίου..."

Συγκλόνισε δε όταν κάλεσε τον πατέρα του: «Και που ‘σαι! Όταν συναντήσεις τον Μάτση, τον Αυξεντίου, το Ισαάκ και τον Σολωμού, πες τους να μην ανησυχούν γιατί ο σπόρος που φύτεψαν έχουν αυγατίσει.

Και τονίζοντας το γεγονός ότι οι Έλληνες Κύπριοι θα επιμένουν μέχρι τέλους στον αγώνα τους πρόσθεσε τον στίχον του ποιητή: “Εμείς τζιαμαί: Ελιές τζιαί τερατσιές πάνω στον ρότσον τους”!

«Απαρνήθηκες τον νεοταξίτικο ατομικισμό και έκανες βίωμά σου τη συλλογικότητα
Και κάλεσε τον κόσμο:  «Απαξιώστε τους θρασύδειλους κυβερνώντες…»
"Τα εκρηκτικά  εξερράγησαν στα θεμέλια του κράτους και τον εκθεμελίωσαν

Ξεσηκωθείτε φωνάξτε «μας δολοφονούν»…
«Πλοίαρχε Ιωαννίδη, είμαστε υπερήφανοι γιατί σε είχαμε σύζυγο και πατέρα».

«Ο Έλληνας γεννήθηκε αγωνιστής, σαν τέτοιος πρέπει να στέκεται στις επάλξεις… Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αξιότερο πατέρα.  Αθάνατος".

Χλιαρό το χειροκρότημα για τους πολιτικούς που κατέθεσαν στεφάνια ενώ μεγάλος αριθμός παρευρισκομένων στην εκκλησία, αποδοκίμασε έντονα τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ όταν κατέθεσε στεφάνι.

Νωρίτερα, χρειάστηκε η παρέμβαση της κ. Μαρίας Ιωαννίδη, συζύγου του Διοικητή, για να ηρεμήσει ο κόσμος, όταν ξεκίνησε να εκφωνεί τον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης, - ως εκπρόσωπος της Ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας - ο οποίος υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε λίγο μετά την έκρηξη.

<Ο Αντιστράτηγος Τσαλικίδης είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας.  Και για την Ελλάδα ο άντρας μου θα έδινε ακόμα και τη ζωή του>, είπε με θαυμαστή αξιοπρέπεια η τραγική σύζυγος, και αμέσως η εκκλησία του Αγίου Αρσενίου σείστηκε από παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου