Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΥΣ 13 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Έφυγε και ο ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους

Τον εγκεφαλικό θάνατο του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους που τραυματίστηκε στην έκρηξη των 200 τόνων εκρηκτικών ανακοίνωσαν στους οικείους του οι γιατροί του νοσοκομείου Λεμεσού όπου νοσηλευόταν.

Οι γονείς του Αντώνη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούν αυτή την ώρα το ενδεχόμενο δωρεάς οργάνων του γιού τους.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα ο νεαρός φαντάρος είχε υποστεί μεταξύ άλλων σοβαρή καταστροφή των ιστών στο πρόσωπο και στα μάτια του.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν σήμερα το πρωί διενεργήθηκε εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση (four vessels angiography), με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου (whole brain death). Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε στους οικείους του ασθενούς σήμερα το απόγευμα από ομάδα θεραπόντων ιατρών και ψυχολόγων.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ασθενής εισήχθη στη ΜΕΘ στις 11 Ιουλίου με βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνεπεία εκρήξεως και προσβολής του από το ωστικό κύμα. Εφερε, επίσης, κατάγματα άκρων, εκτεταμένη απώλεια δέρματος και μαλακών ιστών, καθώς και άλλες κακώσεις. Υποβλήθηκε σε ενδεικνυόμενη επέμβαση και έλαβε την πρέπουσα θεραπευτική αγωγή. Εμεινε δε διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση από χθες παρουσιάζει εικόνα εγκεφαλικού θανάτου, η διενέργεια όμως των κλινικών δοκιμασιών διάγνωσης του θανάτου του εγκεφαλικού στελέχους ήταν αδύνατη, λόγω εκτεταμένης καταστροφής ιστών στο πρόσωπο και στα μάτια.

Στο μεταξύ, σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει  η κατάστασή  του δεύτερου  πολυτραυματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου