Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ



Η κοινή γνώμη "δείχνει"  Χριστόφια ως ένοχο για την απώλεια των 12 ανθρώπων

Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του Προεδρικού Μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του Προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.

Ωστόσο, οι λευκές πέτρες που διακοσμούσαν του περιβόλου του Προεδρικού Μεγάρου έγιναν πολεμοφόδια στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι αντιδρούν, διαμαρτύρονται και απαιτούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνησή σου. Χαρακτηριστικό είναι και το σύνθημα: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και η Βουλή σου» που ακούγεται σε κάθε σημείο της Λευκωσίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Σημερινή», μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να πετά κροτίδες και αντικείμενα προς την πλευρά του Προεδρικού όπου βρισκόταν συγκεντρωμένες οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για τη τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της.

Οι πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την «εγκληματική ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων» για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Με κεριά και συνθήματα
Οι συγκεντρωθέντες διαδηλωτές άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.  Ορισμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως ''Καταδίκη στους ενόχους'', ''Χριστόφια παραιτήσου'', ''Ανάξιοι-Ανεύθυνοι'', ''Κράτος φονιάς των παιδιών μας''.  Το σύνθημα που κυριάρχησε αναδεικνύοντας και την άποψη του κοινού για τα γεγονότα ήταν: "Χριστόφια παραιτήσου κι εσύ και οι υπουργοί σου".
Και στη Λάρνακα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα. Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία από την πλατεία Ευρώπης στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας. Ορισμένοι κρατούσαν μαύρο ύφασμα περίπου 200 μέτρων, στο οποίο αναγραφόταν έξι φορές "Γιατί;" Άλλοι κρατούσαν αναμμένα κεριά και πλακάτ, που έγραφαν ''Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου'', ''Παραιτηθείτε (αν)αρμόδιοι υπαίτιοι δολοφόνοι''.

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 *** *** *** *** *** ***

AQUARELA CREPA CAFFE
 Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια Τηλ: 2110.145.211
Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες,
γενναιόδωρες ποσότητες.
Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας,
βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…
 οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…

Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική.
 Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.
Ειδικές προσφορές για τους αναγνώστες του nextok.blogspot.com

 Για delivery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου