Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ... ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Αποδεκτές  έγιναν οι παραιτήσεις από τον Δημήτρη Χριστόφια

Την παραίτησή του φέρεται να κατέθεσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστα, με αφορμή την πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6.00 το πρωί στη Ναυτική Βάση Βασιλικού.

Επίσης την παραίτησή του υπέβαλε και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης.

Ποιος είναι ο  Αντιστράτηγος  Π. Τσαλικίδης
Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα του Αντιστράτηγος είχε αναλάβει ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς  με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας την 18-3-09 ο

Ο Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης γεννήθηκε στις 27 Δεκ. 1949 στην Κομοτηνή και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στις Σάππες του Ν. Ροδόπης.


Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και αποφοίτησε το 1973, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του και είναι απόφοιτος:

Του Σχολείου Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως της Σχολής Πεζικού (ΣΠΖ).Της Σχολής Προγραμματιστών Η/Υ (ΣΠΗΥ).Της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ). Της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας (ΔΣΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε ως:
Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του Υπουργού Άμυνας της
Κύπρου αλλά και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς
από τον Πρόεδρο Χριστόφια, όπως αναφέρουν οι
ανταποκριτές από την Κύπρο

Διμοιρίτης – Διοικητής Λόχων. Διμοιρίτης – Εκπαιδευτής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Υποδιοικητής Μονάδος και Διοικητής Λόχων Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ). Επιτελής και Διοικητής σε Μονάδες Πεζικού. Επιτελής σε Επιτελεία Σχηματισμών και του ΓΕΣ. Υπασπιστής της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιτελής Ανώτατου Συμμαχικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ (SHAPE) στο Βέλγιο. Υποδιοικητής της 79 ΑΔΤΕ. Διευθυντής Διευθύνσεως Επιχειρήσεων και Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ. Επιτελάρχης του Γ΄ Σώματος Στρατού. Διοικητής της ΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Διευθυντής του Α’ Κλάδου του ΓΕΣ. Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ). Καθήκοντα Αρχηγού του ΓΕΕΦ ανέλαβε την 30 Απρ. 2009.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα για το βαθμό του, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου