Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ "ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ" ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Έγγραφα του  wikileaks  αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί υποχρέωσαν τη Κύπρο να κρατήσει τα εκρηκτικά

Αποκλείει την δολιοφθορά η Κυπριακή Κυβέρνηση

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί της
σημερινής κυπριακής τραγωδίας από την ανατίναξη εκρηκτικών στη Ναυτική Βάση Βασιλικού.  Επίσης στους  62 ανέρχονται οι τραυματίες.  Δύο δίνουν τη μάχη για τη ζωή  και  η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται κρίσιμη.  Στο μεταξύ απερίγραπτες είναι οι εικόνες που εκτιλίσσονται στο κέντρο αναγνώρισης των νεκρών των οποίων η εικόνα δεν μπορεί να περιγραφεί.  Κλάμα, οδυρμός, πόνος, οργή και γοερές κραυγές συνθέτουν την θλιβερή τραγωδία .

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο

Λίγο πριν τις 3.00 το απόγευμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: Το Υπουργικο Συμβούλιο αξιολόγησε την τραγωδία.  Η έκρηξη όπως είπε, σημειώθηκε σε υλικό που είχε κατασχεθεί το 2009 σε Ιρανικό πλοίο που βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου με προορισμό τη Συρία.  Η φύλαξη του Υλικού είχε ανατεθεί στην Εθνική Φρουρά.

Ο Εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε 12 νεκρούς και 62 τραυματίες.  Όπως είπε οι 50 τραυματίες αποχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.  Πρόσθεσε επίσης ότι από τους υπόλοιπους 12 οι δύο είναι πολύ σοβαρά.

Ειπε ακόμα ότι : Αναλαμβάνοντας την ευθύνη ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς έθεσαν την παραίτησή τους η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα ανέφερε ότι η Κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος στο νησί.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κυβέρνηση - σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο - αποκλείει την περίπτωση δολιοφθοράς.

Πως πίεσαν οι Αμερικανοί τις Κυπριακές Αρχές

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009. Πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού λαμβάνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνόφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας.

 Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο:  «Ισχυρά εκρηκτικά 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών που έχουν προορισμό τη Συρία. Η επιθεώρηση αποκάλυψε επίσης κελύφη 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, ασημένιες σφαίρες σε μέγεθος δολαρίου, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου», ανέφερε το απόρρητο τηλεγράφημα 09State5968 που στάλθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και είχε υπογραφή της Υπουργού Εξωτερικών Χίλλαρυ Κλίντον.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έδινε εντολή να ζητηθεί από αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης η εκτροπή του «Μόντσιεγκορσκ» σε λιμάνι της Κύπρου και «να κατακρατηθεί το φορτίο του» – οι Κύπριοι είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, επειδή το πλοίο έφερε κυπριακή σημαία.

Μετά από μία ημέρα, η πρεσβεία με απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) γνωστοποιεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» σε κυπριακά ύδατα και την έλευσή του στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου και αγκυροβόλησε.

 Όπως αναφέρεται, ο πρέσβης Παντελίδης παρείχε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες ενέργειες της Κύπρου, ενώ οι πρώτες αναφορές των λιμενικών για μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ήγειραν τις ανησυχίες των Κυπρίων.

Το φορτίο κρατήθηκε στο νησί όμως και σχεδών τρία χρόνια μετά κανείς δεν είχε κάνει κάτι ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή τραγωδία.

*** *** *** *** *** ***

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο

*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου