Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτείται ο Επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος

Αν και επεδίωκε την αναρρίχησή του στην Αρχηγεία
του Λιμενικού Σώματος έχοντας υψηλές κομματικές
και επιχειρηματικές γνωριμίες, ο Επιτελάρχης Γ.
Βαλεργάκης οδηγήθηκε στην απόφαση να ΄
παραιτηθεί από το Σώμα,
 τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011
Δυσαρεστημένος από τον Αρχηγό του Λιμενικού
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κάποιοι ανέμεναν την κίνηση υποβολής παραίτησης του Επιτελάρχη του Λιμενικού Σώματος τις τελευταίες ημέρες. Και πράγματι χθες ο Αντιναύαρχος Γ. Βαλεργάκης κάλεσε στο γραφείο του όλους τους Κλαδάρχες και τους Αρχιπλοιάρχους του Λιμενικού και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να υποβάλει την ερχόμενη Δευτέρα την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, από συνεργάτες του κ. Βαλεργάκη λέγεται ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, εκτιμώντας ότι τον παραγκωνίζει. Αφορμή μάλιστα λέγεται ότι υπήρξε η ολοκληρωτική άγνοια στην οποία αφέθηκε ο Επιτελάρχης, αναφορικά με τις έρευνες που διεξάγονταν για την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων, όπου φέρονται να εμπλέκονται και στελέχη του Λιμενικού ανάμεσα στους οποίους και στενός συνεργάτης του.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση αυτή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ, φέρεται να εμπλέκεται και υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος ο οποίος αφού του ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Επιτελάρχης – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – δεν ενημέρωσε τον Αρχηγό του Λιμενικού αναφορικά με τη πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του. Ο ίδιος επίσης φέρεται να δήλωσε στους συνεργάτες του ότι η απόφασή του είναι ειλημμένη και δεν προτίθεται να την ανακαλέσει.

Κρίσεις πριν από τις κρίσεις

Έτσι, και εφόσον πραγματικά παραιτηθεί ο Επιτελάρχης, αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί το αρμόδιο Ανώτατο Συμβούλιο προκειμένου να επιλέξει τον διάδοχο του κ. Βαλεργάκη. Υποψήφιοι βάση της επετηρίδας είναι οι υποναύαρχοι, Μπαντιάς, Λουκόπουλος, Κουνουγέρης, Τσιαδής, Θεμέλαρος και Αθανασόπουλος.
Δεν αποκλειεται  πάντως - και σύμφωνα με εκτιμήσεις -  ότι τον κ. Βαλεργάκη θα ακολουθήσει για σχετικούς με την πιο πάνω παραίτηση λόγους και ο κ. Αθανασόπουλος. Περισσότερα για το θέμα σε επόμενη ανάρτηση του nextok.blogspot.com


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 45ΩΡΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι και εγώ στεναχωρήθηκα , Δεν πρόλαβε όπως ειπώθηκε πιό πάνω να καθιερώσει το 45ώρο ! Ευτυχώς που το 24ώρο έχει 24 ώρες διότι θα καθιέρωνε το 25ώρο !!!
    Είχε στείλει και 2-3 σήματα να κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι γινόταν 50 χρόνια!Εντάξει ... μωρέ... Θα κοιμάται όποτε θέλει θα ξυπνάει όποτε θέλει θα πηγαίνει όπου θέλει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAPOIOS X....KE TORA AN EDOSE PARAITISI H EFYGE O ANTINAYARXOS O TYPOS AFOY KAVATZOSE TON YIO TOY (POY OS LIMENIKOS AKOMA DEN KSEREI POY PEFTEI O PEIRAIAS)PROTA KAI TORA THA PAREI 200000 EYRO EFAPAX KAI 2900 SYNTAKSI........ KAI META SE KANA GRAFEIO EFOPLISTIKO.......KAI SAS LEO KAPOIOS X....ΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ένας ακόμη μουτζαχεντίν του κογκλάβιου παραιτείται. Οφείλουμε, για την ιστορία & τις συμπτώσεις, να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα. Ο κ. Επιτελάρχης προκάλεσε με το να "μεριμνήσει"για την μετάθεση του νεαρού διαδόχου σε θέση "ειδικ΄λων συνθηκών". Δυστυχώς ελέω π.δ περί Ακτοφυλακής, υποβαθμίστηκε από Υπαρχηγός σε Επιτελάρχη. Σήμερα υποβάλλει την παραίτηση του, κατά πως ακούγεται, μιμούμενος προηγούμενο ανώτατο που αφού το ανακοίνωσε σε επιτελείς, στην συνέχεια παρέμεινε μερικά έτη ακόμη. Η παραίτηση (??) έρχεται σε μια περίοδο κρίσης λόγω σχέσεων με περίεργη υπόθεση, ελπίζουμε να μην συνδέονται οι δυο περιπτώσεις & το μέλλον θα δικαιώσει τι επιλογές του! Οι ρόδινες εποχές παρήλθαν ανεπιστρεπτί προφανώς.
    Θα βρει όμως χρόνο για να πάρει & ....εκείνο το πτυχίο, που σύμφωνα με το βιογραφικό του εκκρεμεί για μετά την αποστρατεία.

    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου