http://www.topix.com/forum/ |
Ρεπορτάζ, Ειδήσεις, Άρθρα, Σκέψεις, Σχόλια, για σκεπτόμενους πολίτες Χειροτεχνήματα, πλεκτά με βελόνες και βελονάκι, κοσμήματα, δεντράκια με σύρμα και πέτρα
Τετάρτη 29 Απριλίου 2009
ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
Τρίτη 28 Απριλίου 2009
ΣΟΚ
NAYTILIA
ATTICAPRESS
Άνωθεν εντολή: Κάψτε τον Μανούση
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας
Απερρίφθη λόγω ...νηνεμίας
Στους διαδρόμους του Υπουργείου Ναυτιλίας κυκλοφορούσε χθες έντονα η "Εντολή: Εξοντώστε τον Μανούση. Όπερ και εγένετο। Με αστείες προφάσεις, η γραμμή έμεινες στα αζήτητα και φυσικά το Υπουργείο έχει για πολλοστή φορά χωριστεί στα δύο। Ποια όμως ήταν η αιτία της απόρριψης της πρότασης; Άκουσον, άκουσον: Στο πρακτικό του δοκιμαστικού δρομολογίου δεν προκύπτει εάν όταν έκανε η θάλασσα ήταν ήρεμη ή εάν υπήρχαν τα απαραίτητα ρεύματα. Το αποτέλεσμα: Ναυτία! Φώτης Μανούσης Την ίδια στιγμή η εισαγγελία Πειραιά αποφάσιζε να ασκήσει ποινική δίωξη στον εκπρόσωπο της εταιρίας G.A.FERRIES για μη καταβολή δεδουλευμένων στα πληρώματα των πλοίων ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΔΑΝΔΗ, ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ κλπ. Προφανώς η εισαγγελέας έπραξε πολύ σωστά। Πλην όμως ενήργησε μεμονωμένα. Γιατί αφερέγγυοι εργοδότες υπάρχουν και στη στεριά και στη θάλασσα। Διερωτάται έτσι καθένας: Προς τι η επιλεκτικότητα; Μήπως υπάρχει συνεργασία Κυβέρνησης - Δικαιοσύνης;
Γεράσιμος Αγούδημος
Μήπως μετά την μη παραπομπή αλλά την παραίτηση Παυλίδη, - θυμηθείτε το αυτό - θα ακολουθήσουν εξαγγελίες του τύπου: Ανανεώνουμε την Ακτοπλοΐα; Αμήν, αλλά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο να παραπαίει δεν βλέπω παρά μόνον λόγια. Λόγια, λόγια, λόγια! Και να ήταν και "...της Πλώρης"!
Ο κύκλος των χαμένων...δισεκατομμυρίων!
Φτωχότεροι… κατά πολλά εκατομμύρια οι Έλληνες και Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι Ο νέος κατάλογος των πλουσίων στη Βρετανία Οκτώ Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Ελλαδίτες περιλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο των πλουσιοτέρων της Βρετανίας, που καταρτίζει ο οργανισμός Philip Beresford και ο οποίος δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Sunday Times. Πρώτος στη σειρά είναι ο Ελλαδίτης Φίλιππος Νιάρχος, 56 χρόνων, γιος του εκλιπόντος μεγάλου εφοπλιστή, Σταύρου Νιάρχου, με συμφέροντα στον εφοπλιστικό τομέα και σε έργα τέχνης, με ενεργητικό 750 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 850 εκατομμυρίων που ήταν πέρσι. Δεύτερος είναι ο Κρις Λαζαρή, 62 χρόνων, με συμφέροντα στην ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 638 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 743 που ήταν πέρσι . Τρίτος ο Ελλαδίτης Μιχαήλ Λαιμός, 53 χρόνων, με συμφέροντα στον εφοπλιστικό τομέα και με ενεργητικό 550 εκατομμυρίων έναντι 1 δισεκατομμυρίου 50 εκατομμυρίων πέρσι. Τέταρτος, ο Στέλιος Χατζηιωάννου, 42 χρόνων, μαζί με μέλη της οικογένειας Χατζηιωάννου, με συμφέροντα στην EasyJet και σε ορισμένους άλλους τομείς και με ενεργητικό 544 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 812 πέρσι. Πέμπτος, ο Ελλαδίτης Νικόλας Ροδίτης, 63 χρόνων, με συμφέροντα σε διαχείριση επενδύσεων κεφαλαίων και με ενεργητικό 300 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 500 πέρσι. Έκτος, ο Γιάννης Χριστοδούλου, 43 χρόνων, με συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 280 εκατομμυρίων έναντι 500 πέρσι. Έβδομος, ο Διονύσιος Λιβέρας, 50 χρόνων, γιος του δολοφονηθέντος στη Βομβάη Ανδρέα Λιβέρα που ήταν 73 χρόνων, με συμφέροντα στον τομέα τροφίμων και σε κρουαζερόπλοια και με ενεργητικό 215 εκατομμυρίων έναντι 315 πέρσι . Όγδοος, ο Ελλαδίτης Γιάννης Γουλανδρής, 80 χρόνων, με συμφέροντα στον εφοπλιστικό τομέα και με ενεργητικό 200 εκατομμυρίων έναντι 300 πέρσι. Ένατος, ο Θίο Παφίτης, με συμφέροντα σε αλυσίδα καταστημάτων γραφικής ύλης και στην εμπορία γυναικείων εσωρούχων και με ενεργητικό 145 εκατομμυρίων έναντι 155 πέρσι.. Στη δέκατη θέση η εταιρεία Στέφανου και Στέλιου Στεφάνου με συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και με ενεργητικό 125 εκατομμυρίων έναντι 177 εκατομμυρίων πέρσι. Ενδέκατος, ο καλλιτέχνης του τραγουδιού, Τζωρτζ Μάϊκολ, 45 χρόνων, με ενεργητικό 90 εκατομμυρίων έναντι 95 πέρσι. Δωδέκατος, ο Πανίκος Παναγή, 67 χρόνων, που πρώτη φορά περιλαμβάνεται στον κατάλογο, με συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 80 εκατομμυρίων. Οι τρεις πλουσιότεροι είναι ο ινδικής καταγωγής Laksmi Mittal με την οικογένεια του, με συμφέροντα στη χαλυβουργία και με ενεργητικό 10 δισεκατομμυρίων 800 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 27 δισεκατομμυρίων 700 εκατομμυρίων που ήταν πέρσι, ο ρωσικής καταγωγής, Roman Abramovich με συμφέροντα στα πετρελαιοειδή και με ενεργητικό 7 δισεκατομμυρίων έναντι 11 δισεκατομμυρίων 700 εκατομμυρίων πέρσι και ο Δούκας του Ουεστμίνστερ, με συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία και με ενεργητικό 6 δισεκατομμυρίων 500 εκατομμυρίων.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ...ΑΚΕΦΑΛΟΣ;
Δευτέρα 27 Απριλίου 2009
ΥΕΝΑΠ για ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ και ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ!
Για τις εξεταζόμενες ενστάσεις οι κείμενες κανονιστικές διατάξεις, που έχουν εφαρμογή, ορίζουν τα εξής:
1. Οι Ελληνικές Ανώνυμες Εταιρείες (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Ναυτικές Εταιρείες) απαιτείται να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 εδάφιο β’ και του άρθρου 2 παρ. 4 του Π.Δ. 82/1996 (ΦΕΚ Α΄/66) , όπως τροποποιήθηκε και εξακολουθεί να ισχύει δυνάμει του άρθρου 8 παρ. 7 του Ν.3310/2005 (ΦΕΚ 30/Α’) ήτοι: «αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία της εταιρείας και τον αριθμό των μετοχών κάθε μετόχου, όπως τα στοιχεία αυτά είναι καταχωρημένο στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας το πολύ τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα υποβολής της προσφοράς» (άρθρο 1 παρ.2β).
Και «…………… Στην κατάσταση αυτή αναγράφεται επίσης ο αριθμός της πράξης θεώρησης από την αρμόδια ΔΟΥ του προβλεπόμενου από τον Κώδικα και Στοιχείων βιβλίο μετόχων» (άρθρο 2 παρ. 4).
2. Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1167/29-5-2002 του Υπ.Οικονομίας και Οικονομικών απαλλάσσονται από 1/7/2002 οι Ανώνυμες Εταιρείες από την θεώρηση του βιβλίου μετόχων. Όμως, κατά την υπ΄ αριθ. 495/2006 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Γ΄) η οποία έχει γίνει αποδεκτή «η εν λόγω απαλλαγή δεν καταλαμβάνει και τις συμμετέχουσες σε διαγωνιστική διαδικασία ανάληψης έργων ή προμηθειών Ανώνυμες Εταιρείες και τούτο διότι για την παραδεκτή συμμετοχή αυτών απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ονομαστικοποίηση των μετοχών τους, για την απόδειξη της οποίας είναι αναγκαία η προσκόμιση της κατ΄ άρθρο 1 παρ. 2 περίπτωση β του Π.Δ 82/1996 αναλυτικής κατάστασης με τα στοιχεία των μετόχων της εταιρείας και τον αριθμό των μετοχών κάθε μετόχου, όπως τα στοιχεία αυτά είναι καταχωρημένα στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας, και στην οποία (κατάσταση) κατά την ειδική διάταξη του άρθρου 2 παρ। 4 του ΠΔ.82/1996 που παραμένει σε ισχύ (βλέπε άρθρο 8 παρ. 7 του Ν. 3310/2005, όπως ισχύει), πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός πράξης θεώρησης από την αρμόδια ΔΟΥ του βιβλίου μετόχων».
ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΥΛΟΓΑ, όλα αυτά δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν και στη περίπτωση των άγονων γραμμών που κατακυρώθηκαν στο πλοιο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ της εταιρίας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ; Ή μήπως επειδή ο ένας εκ των μετόχων ήταν και υποψήφιος βουλευτής της Ν। Δημοκρατίας, απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες σε βάρος δύο άλλων πολιτών οι οποίοι μάλιστα φαίνονταν ως οι νόμιμοι εκπρόσωποι και τελικά κλήθηκαν και από την Εφορία για να πληρώσουν φόρους για μισθώματα που ο εν λόγω κύριος είχε εισπράξει από το Υπ। Αιγαίου;
ΑΓΟΝΗ νέα ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για Παυλίδη
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή για τις διαδικασίες ανάθεσης άγονων επιδοτούμενων γραμμων επι εποχής Παυλίδη, σε πλοίο αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας. Η Ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Το θέμα είχαν αναδείξει τα blogs aegaio.blogspot.com και nextok.blogspot.com αλλά και ο ΣΚΑΙ την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όπως και την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η κ. το Υπ. Αιγαίου και Τσουρή, αρχές του 2007, το Υπουργείο Αιγαίου είχε κατακυρώσει δύο άγονες γραμμές στο πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ. Οι φερόμενοι ως πλοιοκτήτες εισέπρατταν τα μισθώματα όμως το πλοίο δεν ήταν δηλωμένο για μήνες ούτε στο Μητρώο Ναυτικών Εταιριών ούτε και στην Εφορία η οποία και διεκδικεί τους φόρους από τρίτο πρόσωπο.
Η υπόθεση διερευνάται απο το 2007 από τις δικαστικές Αρχές ενώ σ’ αυτήν φέρεται να εμπλέκεται και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου Νικόλαος Κατρακάζος, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσφατα μάλιστα στην εισαγγελία διαβιβάστηκε πόρισμα του Υπουργείου Ναυτιλίας για ελλείμματα που διαπιστώθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο Σάμου.
Με την υπ.αρ. 13-14/01-03-2007 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ του Υπουργείου Αιγαίου και της εταιρείας Σαμιακές Πλόες Ν.Ε., το πλοίο «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ» εκτελούσε, από την 1η Μαρτίου 2007 και μέχρι τις 31-10-2008, επιδοτούμενα δρομολόγια.
Τον Αύγουστο του 2007, οι τρεις από τους πέντε συνολικά μετόχους της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο τότε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, συν-πλοιοκτήτης και ναυτιλιακός πράκτορας στην περιοχή ευθύνης του, προχώρησαν στην πώληση του πλοίου «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ»,του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, στην εταιρεία «Γραμμές Λουτράρη Ν.Ε.», του ενός εκ των τριών μετόχων.
Οι άλλοι δύο από τους μετόχους, οι οποίοι ισχυρίζονται και καταγγέλουν ότι η πώληση έγινε παράνομα και εν αγνοία τους, έχουν καταθέσει και σχετική αναφορά από τις από 27-12-2007 στις αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Σάμου για περαιτέρω ενέργειες.
Την 1η Οκτωβρίου 2007, ο υπουργός Αιγαίου υπογράφει την υπ.αρ.82/2007 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με τη νέα πλοιοκτησία, για τη συνέχιση των δρομολογίων και για τη μεταβίβαση, πλέον, στη νέα ιδιοκτησία, του συνόλου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, που απέρρεαν από τη προηγούμενη, για το ίδιο πλοίο.
Η συγκεκριμένη ανάθεση στηρίχθηκε στις υπεύθυνες δηλώσεις των τριών μετόχων, οι οποίοι δήλωσαν νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ ΝΕ, παρόλο που:
1. Τα ονόματα αυτού ή αυτών που υπογράφουν το πωλητήριο και τις υπεύθυνες δηλώσεις, δεν συμπίπτουν, στο επίμαχο χρονικό διάστημα, με τα ονόματα αυτών που νόμιμα εκπροσωπούν και δεσμεύουν την εταιρεία, σύμφωνα με το τηρούμενο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μητρώο ναυτικών εταιρειών.
2. Σύμφωνα με έγγραφα της ΔΟΥ Σάμου, αναγνωρίζεται, μέχρι και το Μάιο του 2008, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ο ένας από τους καταγγέλοντες, το πλοίο φαίνεται να εξακολουθεί να ανήκει στην Ν.Ε. Σαμιακές Πλόες, ενώ δεν έχει υποβληθεί δήλωση φόρου μεταβίβασης, για το εν λόγω πλοίο.
3. Tο Υπουργείο Αιγαίου είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες.
Με βάση τα παραπάνω η κ. Τσουρή ερωτά τους τρεις υπουργούς:
1. Κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της υπάρχουσας σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας στη νέα πλοιοκτησία, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος για τη νομιμότητα πώλησης του πλοίου; Είναι νόμιμη η ανάθεση στη νέα εταιρεία, εφόσον στηρίχθηκε μόνο σε υπεύθυνες δηλώσεις τριών μετόχων; Προσκομίστηκαν όλα τα απαιτούμενα, κατά Νόμο, έγγραφα, για τη μεταβίβαση; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.
2. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της νέας σύμβασης, και για τις επιμέρους πληρωμές των μισθωμάτων, κατατέθηκαν από τη νέα πλοιοκτησία, όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά, όπως για παράδειγμα η βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.
3. Ποιος, και με εντολή ποιου, εισέπραττε τα τιμήματα της συγκεκριμένης άγονης γραμμής από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι και το Μάιο του 2008; Παρακαλώ για την κατάθεση των σχετικών εντολών πληρωμής.
4. Παρακαλώ για την κατάθεση του πορίσματος που εξεδόθη, μετά από τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2009, στις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες.
5. Η ολοκλήρωση της εξέτασης της από 27-12-2007 σχετικής αναφοράς, ακόμη εκκρεμεί στην Εισαγγελία της Σάμου. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της πολύμηνης καθυστέρησης και ποια είναι η εξέλιξη της υπόθεσης;
Κυριακή 26 Απριλίου 2009
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΘΕΜΑ ΥΕΝΑΠ
Έκθετους αφήνει ο γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας Αιγαίου και Ναυτιλιακής Πολιτικής τους τρεις συνεταίρους του πλοίου ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χρήστο Κουρούση ό τελευταίος τόνισε ότι το Υπουργείο κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές στο πλοίο, παρά την αμφισβήτηση κυριότητας που προέβαλε ένας εκ των πέντε πρώην συνεταίρων καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουρούση, οι υπηρεσίες του ΥΕΝΑΠ στηρίχθηκαν στο «έγγραφο εθνικότητας» το οποίο προσκόμισαν οι τρεις συμπλοιοκτήτες। Επιπλέον οι "τρεις" υπέβαλαν και Δήλωση του Νόμου 105 με την οποία δήλωναν ότι είχε γίνει μεταβίβαση του πλοίου από τις ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ, στην εταιρία ΛΟΥΤΡΑΡΗ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λουτράρης συμμετείχε και στον καταργημένο Δ.Σ. της εταιρίας. Ως προς το ερώτημα «ποιος εξέδωσε το έγγραφο εθνικότητας» ο γ.γ. απάντησε ότι αυτό έγινε από το Λιμεναρχείο Σάμου το οποίο προφανώς δέχθηκε την απόφαση του νέου διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ. Στο σημείο αυτό φαίνεται εκτεθειμένο και το Λιμεναρχείο Σάμου, καθώς δεν απαίτησε κανένα συμβόλαιο μεταπώλησης του πλοίου ενώ βάση του Νόμου τα δύο βασικά αιτιολογικά που απαιτούνται για να είναι αποδεκτή η δήλωση μεταβίβασης είναι το αποδεικτικό του φόρου μεταβίβασης και η εγγραφή στο Μητρώο ναυτικών εταιριών. Όλως περιέργως οι τρεις συνεταίροι παρέλειψαν να δηλώσουν την υποτιθέμενη – κατά τον μέχρι τότε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας Δημήτρη Σαρλά – πώληση του πλοίου, και στην Εφορία και στα Μητρώα Ναυτικών Εταιριών. Μήπως αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα δεδομένου μάλιστα ότι η παράλειψη διήρκεσε μερικούς μήνες; Ερώτηση κάνουμε. Ποιος από το Λιμεναρχείο Σάμου και γιατί είχε λόγο να δεχθεί τη δήλωση του Νόμου 105 αντί των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προβλέπει ο Νόμος; - Ποια σχέση έχει με την υπόθεση, η απομάκρυνση υψηλόβαθμου στελέχους οικονομικού φορέα του νησιού; Υπάρχουν και άλλες εξαιρετικά βαρύτατες ερωτήσεις που θα διατυπωθούν τις επόμενες ώρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται νέες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το θέμα αυτό, αφού το ΥΕΝΑΠ φέρεται να λειτούργησε μη σύννομα για μια ακόμα φορά. Για να εξυπηρετηθεί ποιος ή ποίοι άραγε; Και με ποιο αντίτιμο;
Πάντως ο κ. Κατρακάζος, ένας εκ των συνεταίρων ο οποίος συμβαίνει να είναι και υποψήφιος βουλευτής της Ν। Δημοκρατίας αλλά και νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος, διατείνεται ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί τον κάλυψε ο κ. Γιώργος Βλάχος γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ। Βλάχος παραδέχθηκε ότι από την Γενική Γραμματεία συντάχθηκε πόρισμα κατά του Λιμενικού Ταμείου Σάμου του οποίου ο κ.Κατρακάζος διετέλεσε πρόεδρος. Αν και στην αρχή μάλιστα είπε ότι δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του κ. Κατρακάζου για το οικονομικό έλλειμμα του Λιμενικού Ταμείου, στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες μέσα στο πόρισμα που ήδη εστάλει στον εισαγγελέα। - Παρένθεση: Το ΥΕΝΑΠ αμέλησε ή ξέχασε να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό για την ύπαρξη ελέγχου και τη σύνταξη πορίσματος και την αποστολή του στον εισαγγελέα - Προηγουμένως όμως φρόντισε να ενοχοποιήσει την υπάλληλο καθαριότητας η οποία έκανε τον ισολογισμό πλαστογραφώντας και αλλοιώνοντας τα ποσά από τα γραμμάτια για να πετύχει τον ισοσκελισμό του Ισολογισμού!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ! ΕΙΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ, ΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!!!
ΑΛΛΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!
ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΥ
Κατρακάζος ΗΤΑΝ
και ΠΑΡΑΗΤΑΝ
μέτοχος ! ! !
Τα ντοκουμέντα αντλήθηκαν από τηνιστοσελίδα του Γιάννη Νέγρη aegean.blogspot.com
Ή που έχουμε πάθει ομαδικά "παράκρουση" ή κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία ψάχνουν διαρκώς για ...βλήτα.
Δεν είναι μέτοχος στην πλοιοκτήτρια εταιρία του ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ ισχυρίζεται σήμερα ο Νικόλαος Κατρακάζος, πολιτευτής - υποψήφιος βουλευτής - της Νέας Δημοκρατίας, νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2008 (Αλήθεια γιατί τον απάλλαξαν από τα καθήκοντα του προέδρου του ΛΤ Σάμου;) Αφού δεν είναι μέτοχος όπως ισχυρίζεται τον ρωτάμε τι συγγένεια έχει με τον Νικόλαο Κατρακάζο του Φωτίου που βρισκόταν στη Σάμο στις 14 Αυγούστου 2007 στη συνεδρίαση της ναυτιλιακής εταιρείας για πωληθεί το πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ;
Ποιός ήταν ο Νικόλαος Κατρακάζος του Φωτίου που ήταν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Σάμου ;
Ποιός είναι ο Νικόλαος Κατρακάζος του Φωτίου που φέρεται να είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος, και μέτοχος στην επίμαχη πλοιοκτήτρια εταιρία; Μήπως κανένα ξαδελφάκι, ή μήπως και απλή συνονυμία;
Με τον υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαο Κατρακάζο του Φωτίου είχε καμιά συγγένεια;
Για του λόγου του ΑΛΗΘΕΣ πάρτε από τα "βλήτα" το έγγραφο αυτό. Ένα κλίκ και η οθόνη σας θα γεμίσει από ...;;;
Ο Νικόλαος Κατρακάζος του Φωτίου ορίζεται ως γραμματέας και ψηφολέκτης για την πώληση του πλοίου ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ
πηγή Αγγελία με Αξία
Εχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια ο κ. Κατρακάζος. Ενώπιον δημοσιογράφων και ....του Υφυπουργού Εθν. Αμύνης κ. Ι. Πλακιωτάκη δηλώνει ότι δεν είναι μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας.
Φυσικά σήμερα μπορεί να μην είναι μέτοχος όμως το διάστημα που έγιναν οι λαμογιές ήταν και παρά ήταν. Παρουσιάζουμε έγγραφο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όπου εμφανίζεται να είναι στη σύνθεση των μετόχων ο τρίτος κατά σειρά.
Θα μας τρελάνει στα ψέμματα...δουλεύει και τους δημοσιογράφου.Νίκος Κατρακάζος σε σημερινές του δηλώσεις για το εάν είναι μέτοχος η όχι σε ναυτιλιακή εταιρεία.
Ποιά ήταν ακριβώς η δήλωση Κατρακάζου: αυτή η υπόθεση και δεν έχει καμία σχέση με τον Υπουργό αλλά ούτε και με μένα αφού δεν είμαι καν μέτοχος της । Το έγγραφο όμως τι λέει;
Η δήλωση του Βουλευτή Σάμου Θαλασσινού καταγράφτηκε και δημοσιεύθηκε στην εφημερία αγγελία με αξία του εκδότη δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλου
Στη φωτογραφία αριστερά ο Βουλευτής Σάμου κ.Θαλασσινός που είναι μέλος της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Παυλίδη και δίπλα του ο υποψήφιος Βουλευτής -πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν.Κατρακάζος πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Σάμου .Χθες ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Παπαληγούρας δήλωσε ότι απέστειλε εδώ και καιρό στον εισαγγελέα το πόρισμα από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του υπουργείου για το λιμενικό ταμείο Σάμου
Σε ερώτηση αν υπάρχει 3η δικογραφία για τον κύριο Παυλίδη και που αφορά και την Σάμο υπήρξε απάντηση από τον Βουλευτή Θαλασσινό της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος υποστήρίξε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξης τέτοιας δικογραφίας.
Στοιχεία για το ρεπορτάζ αντλήθηκαν από Αξία και Aegaio
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΥΛΙΔΗ απο το ΠΑΣΟΚ
Το πλήρες κείμενο του ΠΑΣΟΚ
για την παραπομπή Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο Το Press-gr αποκαλύπτει ολόκληρο το "δια ταύτα" του πορίσματος που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Παυλίδη: "H εμπλοκή του Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση της εκβίασης του Φωτίου Μανούση, προκύπτει από τα ακόλουθα.
1. Ο Αρ. Παυλίδης, ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωτικός ως Υπουργός και τελούσε εν γνώσει όλων των θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου του με πλήρη λεπτομέρεια। Γνώριζε δε και τις ενέργειες Ζαχαρίου, όπως ο ίδιος στις αρχικές του καταθέσεις στον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι είναι συνήθης πρακτική η επίσκεψη των διευθυντών του Υπουργού στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών, με τις οποίες το Υπουργείο συναλλάσσεται। Χαρακτήρισε μάλιστα τις επισκέψεις αυτές «ιδιωτικές», ενώ οι επισκέψεις αυτές έχουν δημόσιο χαρακτήρα, όπως είναι γνωστό και ο κ. Ντογιάκος παραδέχθηκε. Με μεταγενέστερο, βέβαια, συμπληρωματικό του υπόμνημα στον Εισαγγελέα Εφετών που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ο πρώην υπουργός επιχειρεί να ανασκευάσει αυτό το γεγονός, ισχυριζόμενος πλέον ότι δεν γνώριζε τις επισκέψεις Ζαχαρίου στα γραφεία Μανούση. Όμως αυτός ο μεταγενέστερος ισχυρισμός, που έρχεται σε αντίφαση με όσα προηγούμενα ισχυρίστηκε, μάλλον ενισχύει παρά αμβλύνει τη βεβαιότητα εμπλοκής του, αφού...αποτελεί όψιμη τακτική απόσεισης των ευθυνών.
2. Ενώ, μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος Ζαχαρίου, που του γνωστοποιήθηκαν μέσω του Ιωάννη Αγγέλου, Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ। Παυλίδης κάλεσε αμέσως, όπως ισχυρίστηκε, τον Π. Ζαχαρίου που περίμενε έξω από το γραφείο του και τον επέπληξε. Ο δε τελευταίος υπέβαλε αυτόχρημα την παραίτησή του –η οποία έγινε δεκτή. Ακολούθως, αυθημερόν έσπευσε να τον διορίσει ως σύμβουλό του, χωρίς να αναμείνει τη διαλεύκανση της υποθέσεως. Ο ισχυρισμός του Α. Παυλίδη ότι, με το να μην προβεί στο διορισμό αυτό, θα ήταν σαν να αποδεχόταν ως αληθείς τις καταγγελίες Μανούση, είναι τελείως αβάσιμος, με δεδομένα ότι, αφ’ ενός δεν απέλυσε ο ίδιος τον Ζαχαρίου, αφ’ ετέρου δεν είχε κάποια νόμιμη υποχρέωση, μετά την παραίτηση του τελευταίου, να τον διορίσει σε άλλη θέση, ώστε, παραλείποντας την υποχρέωση αυτή, να καταδείξει ότι πείσθηκε στις καταγγελίες. Τέλος, και η ίδια η αναφορά στο ΦΕΚ προγενέστερης ημερομηνίας του εγγράφου της παραίτησης (αντί 27-4-07, η 2-4-07), φανερώνει τη μεθόδευση αποσύνδεσης της παραίτησης Ζαχαρίου από τις καταγγελίες Μανούση και την έναντι τρίτων προσπάθεια απεμπλοκής του ίδιου του Υπουργού από την υπόθεση. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η παραίτηση Ζαχαρίου εγένετο κατόπιν συνεννοήσεώς του με τον Αρ. Παυλίδη και προσχηματικά.
3. Ενώ ο Αρ। Παυλίδης γνωστοποίησε άμεσα στον Πρωθυπουργό την παραίτηση Ζαχαρίου και την εκ μέρους του αποδοχή της, απέκρυψε από αυτόν τον αυθημερόν διορισμό του συνεργάτη του σε θέση ειδικού συμβούλου. Τα ερωτήματα που τίθεται είναι α) γιατί ο πρώην υπουργός απέκρυψε αυτόν τον διορισμό Ζαχαρίου ως ειδικού συμβούλου αμέσως μετά την παραίτησή του, β) γιατί, σύμφωνα με πολλαπλές καταθέσεις μαρτύρων, ο Π. Ζαχαρίου συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή του Υπουργού και γ) γιατί, μετά την παραίτηση Ζαχαρίου, ο κ. Παυλίδης ουδέποτε προέβη στον διορισμό άλλου προσώπου στην θέση του διευθυντή του γραφείου του. Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ τους, την αλληλεξάρτηση, την αλληλοκάλυψη και την από κοινού προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελθέντων πράξεων.
4. Τόσο ο Αρ। Παυλίδης, όσο και ο Π। Ζαχαρίου, βρίσκονταν σε πλήρη συνεννόηση για τις κινήσεις τους, τούτο δε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Αρ. Παυλίδης ενημέρωσε άμεσα τον Ζαχαρίου ότι υπέβαλε αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η προσπάθεια, εξάλλου, του Αρ. Παυλίδη να «καλύψει» τον Ζαχαρίου, αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι, στην αναφορά αυτή προς τον κ. Σανιδά, ουδέν αναφέρει για αξιόμεμπτη, πολλώ δε μάλλον αξιόποινη, συμπεριφορά του Π. Ζαχαρίου, παρά επιρρίπτει ευθύνες μόνο στον Μανούση για εκβίαση, θεωρώντας δεδομένη εκ προοιμίου την αθωότητα Ζαχαρίου, την οποία μέχρι και σήμερα υποστηρίζει, παρά την εις βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης με συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα με την επιβολή μάλιστα των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εγγυήσεως ύψους 30.000 Ευρώ.5. Εφόσον ο Π. Ζαχαρίου προέβη σε όλες του τις ενέργειες (επισκέψεις, συνεννοήσεις κλπ) εν γνώσει του Αρ. Παυλίδη και με την ως άνω δημόσια ιδιότητά του, ο τελευταίος δε, ουδέποτε αμφέβαλε για την αθωότητα του πρώτου, δεν είχε κανένα απολύτως νόημα ή περιεχόμενο η επίπληξη Παυλίδη προς Ζαχαρίου (ποια ήταν η «επιπόλαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά» που ανέφερε στον Εισαγγελέα Α.Π.;), πολλώ δε μάλλον, δεν είχε νόημα η υποβολή της παραίτησης του τελευταίου και, τέλος, η αποδοχή αυτής.
6. Ο Φ। Μανούσης, δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει την κτήση ακινήτου από την θυγατέρα του Α। Παυλίδη, εάν αυτό δεν του είχε γνωστοποιηθεί από κάποιον. Επομένως, είναι προφανές ότι έλαβε γνώση της αγοράς από τον Π .Ζαχαρίου, με τον οποίο οι σχέσεις τους ήταν επαγγελματικές-υπηρεσιακές. Ο μοναδικός δε λόγος που θα μπορούσε ο Ζαχαρίου να προβεί σε τέτοια αναφορά, ήταν προκειμένου να ζητήσει χρήματα από τον Μανούση, όπως ο τελευταίος κατήγγειλε.
7. Για την αγορά του ακινήτου από την θυγατέρα του Α. Παυλίδη, δαπανήθηκαν, κατά μεν τα αναφερόμενα στο συμβόλαιο, 155.426,04 ευρώ, κατά δε την κατάθεση της Αγγελικής Παυλίδη, 235.000 ευρώ, ενώ, τέλος, ο μεσολαβητής και σύμβουλος τότε του Υπουργού, μετέπειτα δε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου, Ανδρέας-Αντώνιος Βαρδουλάκης, που μεσολάβησε στην προκείμενη αγοραπωλησία, κατέθεσε ότι δαπανήθηκαν επιπλέον 50.000 ευρώ για επισκευές του διαμερίσματος. Συνεπώς, ακόμη και αν τα χρήματα του αδελφού του Αναστασίου Παυλίδη είναι δικά του και απεστάλησαν πράγματι για την αγορά του εν λόγω ακινήτου, αυτά δεν επαρκούσαν για την ολοκλήρωση αυτής και της επισκευής, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Αρ. Παυλίδης καταθέτει ότι μέρος μόνων των χρημάτων αυτών χρησιμοποιήθηκε για την υπόθεση της αγοράς και της επισκευής. Ούτε, βεβαίως, μπορεί να γίνει πιστευτό ότι η θυγατέρα του Αρ. Παυλίδη υποβλήθηκε σε τόσες διαδικασίες και έξοδα για να λάβει στεγαστικό δάνειο προς εξόφληση του χρέους της προς τον θείο της χωρίς να του ανακοινώσει τούτο, ο οποίος, όταν του προσφέρθηκαν τα χρήματα, αρνήθηκε δύο φορές να τα παραλάβει, «αναγκάζοντας» έτσι την ανιψιά του να τα επιστρέψει στην Τράπεζα
8. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Π. Ζαχαρίου το τελευταίο δίμηνο του 2006 βρέθηκαν κατατεθειμένα 40.000 ευρώ από το σύνολο των ποσών που εκβιαστικά έλαβε από τον Φ. Μανούση. Το υπόλοιπο του ποσού των μετρητών 125.000 ευρώ (85.000 ευρώ) που έλαβε ο Π. Ζαχαρίου από τον Μανούση ευλόγως ταυτίζεται με το ποσόν των 80.000 ευρώ της γονικής παροχής του Αρ. Παυλίδη προς την κόρη του, ιδίως εν όψει του ότι η γονική αυτή παροχή έγινε το 2007 για κάλυψη επισκευών που είχαν ολοκληρωθεί ήδη το २००९.
9. Η αντιμετώπιση του Φ. Μανούση από τον Α. Παυλίδη στην συγκεκριμένη υπόθεση, με στόχο την απόσπαση χρημάτων, καταδεινύεται και από την μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού συμπεριφορά του τελευταίου, ο οποίος συνέχισε να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση πλόων άγονων γραμμών στο πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ», το οποίο είχε αποκλεισθεί, παρόλο που υπήρχε νόμιμος μειοδότης ανάδοχος.
१०. Τόσο ο Π. Ζαχαρίου όσο και ο Α. Παυλίδης, αρνούνται τη συναλλαγή τους με τον Τσαμπίκο Τριομμάτη, κάτοικο Ρόδου και κομματικό στέλεχος και φίλο των ανωτέρω, στον οποίο απεστάλη από το γραφείο του Φ. Μανούση την 8-1-2007 το ποσό των 7.500 ευρώ για την κάλυψη διαφόρων εξόδων του πολιτικού γραφείου του Α. Παυλίδη. Τα χρήματα όμως αυτά, ουδέποτε επεστράφησαν από τον Τριομμάτη. Αντίθετα, αυτός κατέθεσε μετά από ένα και πλέον και μήνα το ποσό των 5.000 ευρώ στο λογαριασμό της συνεργάτιδας του Μανούση, όχι προς επιστροφή του ληφθέντος ποσού (στο οποίο, άλλωστε, δεν αντιστοιχούσε), αλλά προς μερική εξόφληση χρέους του Δημητρίου Χαματζόγλου, προς την εταιρεία «ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Ν.Ε.», συμφερόντων Μανούση, από έκδοση εισιτηρίων, το οποίο άμεσα καταχωρήθηκε στην τηρούμενη από την εταιρεία αυτή καρτέλα χρεωπιστώσεων.11. Από τις καταθέσεις των κ.κ. Μανούση, Σπανού και Αλιφέρη προκύπτει ότι για την διαχείριση υποθέσεων του Υπουργείου με τους συναλλασσόμενους με αυτό ο Αρ. Παυλίδης τους παρέπεμπε συστηματικά στον Π. Ζαχαρίου και όχι στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυση των θεμάτων τους. Τον ισχυρισμό του Αρ. Παυλίδη ότι τον Π. Ζαχαρίου είχε επιφορτίσει αποκλειστικά με την επικοινωνία με τους ψηφοφόρους του διαψεύδει ο ίδιος ο Ζαχαρίου, τόσο στην επιστολή παραιτήσεώς του, όπου αναφέρεται στις σχέσεις του με τους συναλλασσόμενους, όσο και στα υπομνήματά του όπου αναφέρεται στις συναντήσεις του με Μανούση και άλλους, κατά τις οποίες προσπαθούσε να τους εξηγήσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυπταν από την ...γραφειοκρατία.
12। Είναι πλήρης κάλυψη του Π. Ζαχαρίου από τον Αρ. Παυλίδη, η αλληλοενημέρωση κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, οι παρεμβάσεις με ένορκες καταθέσεις και υπομνήματα ενώπιον του 20ου Ανακριτή, η πλήρης ταύτιση των θέσεών τους σε ό,τι αφορά στην αξία του ακινήτου, και συνολικά στην υπερασπιστική τους τακτική
Από όλα τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά και στοιχεία, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Αρ. Παυλίδης, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού, με προτροπές και παραινέσεις, με ταυτίσεις μαζί του στην προκαταρκτική και ανακριτική διαδικασία και ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, προκάλεσε εν γνώσει του στον Παν. Ζαχαρίου την απόφαση να τελέσει την αξιόποινη πράξη της εκβίασης του Φωτίου Μανούση, η οποία τελέσθηκε με τον τρόπο που αναλύθηκε ανωτέρω, προκειμένου να αποκομίσει, τόσο ο ίδιος (Παν. Ζαχαρίου), όσο και ο Αρ. Παυλίδης παράνομο περιουσιακό όφελος. Επομένως, θα πρέπει να ασκηθεί εναντίον του τελευταίου ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην πράξη της εκβίασης, τελεσθείσα από δράστη (Παναγιώτης Ζαχαρίου) που μεταχειρίστηκε απειλή, βλάβη στις επιχειρήσεις που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος Φώτιος Μανούσης, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εφόσον και ως προς τον Αριστοτέλη Παυλίδη συντρέχουν οι ίδιες ιδιάζουσες περιστάσεις, όπως και για τον Παναγιώτη Ζαχαρίου, αφού, όπως ανωτέρω προέκυψε, και ο ίδιος, από την επανειλημμένη τέλεση της πράξεως, αλλά και από την υποδομή που είχε διαμορφώσει με πρόθεση επανειλημμένης τελέσεως της πράξεως, προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος, ενώ συγχρόνως, από την επανειλημμένη τέλεση της πράξεως προκύπτει σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του συγκεκριμένου εγκλήματος ως στοιχείου της προσωπικότητάς του."
πηγή: Press-gr
Σάββατο 25 Απριλίου 2009
ΤΡΙΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ;
Α।ΘΥΜΑΙΝΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ-ΑΓ।ΚΗΡΥΚΟΣΒ।ΦΟΥΡΝΟΙ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ-ΚΑΡΛΟΒΑΣ
Ρωτάμε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ.Κουρούση :
Κατά τη προεκλογική περίοδο του 2007 οι υπηρεσίες του υπό την ευθύνη, του τότε Υπουργού έλεγξαν τη νομιμότητα μεταβίβασης του εν λόγω πλοίου που εκτελούσε τη συγκεκριμένη άγονη γραμμή δυνάμει της σύμβασης 13-14/01-03-2007;
Σύμβαση ανάθεση της δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των ακτοπλοικών γραμμών
Πατήστε πάνω να δείτε ποιος υπουργός υπογράφει την σύμβαση!!!
ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ;
Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2009 Ο πρώην υπουργός Αιγαίου φέρεται να κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές σε ημέτερο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου
πηγή www.skai.gr Τρίτη υπόθεση Παυλίδη; Θεοδοσία Κοντζόγλου - 24/04/2009 Στοιχεία για τυχόν τρίτη υπόθεση Παυλίδη αναζητούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο πρώην υπουργός Αιγαίου φέρεται να κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές σε ημέτερο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου Νικόλαου Κατρακάζου ενώ η κυριότητα του πλοίου βρισκόταν υπό αμφισβήτηση από τους συνεταίρους του.Πρόκειται για το πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ που εκτελούσε την άγονη γραμμή : Φούρνοι, Θύμαινα, Χρυσομιλιά,. Καρλόβασι, και τη γραμμή Φούρνοι Θύμαινα, Χρυσομιλιά, άγιος Κήρυκος. Για τις γραμμές αυτές το πλοίο εισέπραττε περίπου 26.000 ευρώ μηνιαίως.Στο μεταξύ, πόρισμα για οικονομικές ατασθαλίες συνέταξε η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής εναντίον του Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου της 23ης Απριλιου 2009 ότι το πόρισμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.Ωστόσο ο γ.γ. Λιμένων, Γιώργος Βλάχος επεχείρησε να απαλλάξει από τις ευθύνες του τον τέως πρόεδρο, Ν. Κατρακάζο δηλώνοντας ότι τους ισολογισμούς συνέτασσε μία υπάλληλος καθαριότητας τονίζοντας ότι για λόγους ισοσκελισμού του ισολογισμού, η γυναίκα έσβηνε με blanco τα ποσά στα γραμμάτια εισπράξεως π.χ. των 13.000 ευρώ και έγραφε 46.000.Πάντως Το ΕΣΡ και η επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλαν πρόσφατα πρόστιμα 30.000 ευρώ στη Σαμιακή Τηλεόραση και 69.864 ευρώ στις εταιρίες συμπλοιοκτησίας του κ. Τρίτη υπόθεση Παυλίδη;Κατρακάζου για διάφορες μη σύννομες ενέργειες του ιδίου.Στις 6 Απρ 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 69.864 ευρώ στις εταιρίες ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ, ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ του κ. Κατρακάζου με το αιτιολογικό οι εταιρίες παρέβησαν το άρθρο Νο 703 του 1977 περί απαγόρευσης της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης που κατέχουν στη σχετική αγορά. Σύμφωνα με το σκεπτικό επειδή ήσαν οι μοναδικές εταιρίες που διενεργούσαν τουριστικους πλόες στη περιοχή επέλεγε τους τουριστικούς πράκτορες ενώ προέβαινε και σε συμβάσεις καταχρηστικές.Επιπρόσθετα πριν 15 ημέρες το ΕΣΡ επέβαλε στη Σαμιακή Τηλεόραση πρόστιμο 30.000 ευρώ εξ’ αιτίας της μη νόμιμης μεταβίβασης των μετοχών του κ. Κατρακάζου σε άλλο μέτοχο. Η μεταβίβαση των μετοχών ήταν απαραίτητη προκειμένου ο πολιτευτής της Ν. Δημοκρατίας και πλοιοκτήτης να πάρει πιστοποιητικό διαφάνειας ώστε να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές.Να σημειωθεί ότι για το θέμα αμφισβήτησης της κυριότητας του πλοίου ΣΑΜΟΣ εστάλη αναφορά το 2007 στην εισαγγελία από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ενώ έπρεπε μέσα σε τέσσερις μήνες το αργότερο να προωθηθεί, ωστόσο μέχρι σήμερα – δηλαδή δύο χρόνια μετά – εξακολουθεί να τελεί υπό εξέταση.Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι βουλευτές Καχριμάκης, Τσουρή, Πλεύρης και Αιβαλιώτης αναζητούν στοιχεία προκειμένου να ζητήσουν να διαβιβαστεί ο φάκελος στη βουλή.
aegaio: Ο πρώην υπουργός Αιγαίου φέρεται να κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές σε ημέτερο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου#links
Παρασκευή 24 Απριλίου 2009
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ 27ης Απριλίου 2009
ΤΡΙΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΥΛΙΔΗ;
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Στοιχεία για τυχόν τρίτη υπόθεση Παυλίδη αναζητούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο πρώην υπουργός Αιγαίου φέρεται να κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές σε ημέτερο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σάμου Νικόλαου Κατρακάζου ενώ η κυριότητα του πλοίου βρισκόταν υπό αμφισβήτηση από τους συνεταίρους του.
Πρόκειται για το πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ που εκτελούσε την άγονη γραμμή : Φούρνοι, Θύμαινα, Χρυσομιλιά,. Καρλόβασι, και τη γραμμή Φούρνοι Θύμαινα, Χρυσομιλιά, άγιος Κήρυκος. Για τις γραμμές αυτές το πλοίο εισέπραττε περίπου 26.000 ευρώ μηνιαίως.
Στο μεταξύ πόρισμα για οικονομικές ατασθαλίες συνέταξε η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής εναντίον του Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου της 23ης Απριλιου 2009 ότι το πόρισμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.
Ωστόσο ο γ.γ. Λιμένων, Γιώργος Βλάχος επεχείρησε να απαλλάξει από τις ευθύνες του τον τέως πρόεδρο, Ν. Κατρακάζο δηλώνοντας ότι τους ισολογισμούς συνέτασσε μία υπάλληλος καθαριότητας τονίζοντας ότι για λόγους ισοσκελισμού του ισολογισμού, η γυναίκα έσβηνε με blanco τα ποσά στα γραμμάτια εισπράξεως π.χ. των 13.000 ευρώ και έγραφε 46.000.
Πάντως Το ΕΣΡ και η επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλαν πρόσφατα πρόστιμα 30.000 ευρώ στη Σαμιακή Τηλεόραση και 69.864 ευρώ στις εταιρίες συμπλοιοκτησίας του κ. Κατρακάζου για διάφορες μη σύννομες ενέργειες του ιδίου.
Στις 6 Απρ 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 69.864 ευρώ στις εταιρίες ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ, ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ του κ. Κατρακάζου με το αιτιολογικό οι εταιρίες παρέβησαν το άρθρο Νο 703 του 1977 περί απαγόρευσης της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης που κατέχουν στη σχετική αγορά. Σύμφωνα με το σκεπτικό επειδή ήσαν οι μοναδικές εταιρίες που διενεργούσαν τουριστικους πλόες στη περιοχή επέλεγε τους τουριστικούς πράκτορες ενώ προέβαινε και σε συμβάσεις καταχρηστικές.
Επιπρόσθετα πριν 15 ημέρες το ΕΣΡ επέβαλε στη Σαμιακή Τηλεόραση πρόστιμο 30.000 ευρώ εξ’ αιτίας της μη νόμιμης μεταβίβασης των μετοχών του κ. Κατρακάζου σε άλλο μέτοχο. Η μεταβίβαση των μετοχών ήταν απαραίτητη προκειμένου ο πολιτευτής της Ν. Δημοκρατίας και πλοιοκτήτης να πάρει πιστοποιητικό διαφάνειας ώστε να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές.
Να σημειωθεί ότι για το θέμα αμφισβήτησης της κυριότητας του πλοίου ΣΑΜΟΣ εστάλη αναφορά το 2007 στην εισαγγελία από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ενώ έπρεπε μέσα σε τέσσερις μήνες το αργότερο να προωθηθεί, ωστόσο μέχρι σήμερα – δηλαδή δύο χρόνια μετά – εξακολουθεί να τελεί υπό εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι βουλευτές Καχριμάκης, Τσουρή, Πλεύρης και Αιβαλιώτης αναζητούν στοιχεία προκειμένου να ζητήσουν να διαβιβαστεί ο φάκελος στη βουλή.
Επίσης καθώς ο κ. Κατρακάζος - σύμφωνα με πληροφορίες - ελέγχει όλα τα ΜΜΕ της Σάμου, στο νησί κανείς δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα.
ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ!!!
Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ...
ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ...ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΜΠΛΑΝΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟΝ...
ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ...
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Στην καθαρίστρια επιρρίπτει το Υπ. Ναυτιλίας τις ευθύνες για το οικονομικό σκάνδαλο που προέκυψε στο Λιμενικό Ταμείο της Σάμου. «Έκανε η κοπέλα τον ισολογισμό και της είπανε ότι πρέπει τα έσοδα να είναι όσα και τα έξοδα. Και εκείνη έσβησε με μπλάνκο το ποσό των 13.000 ευρώ από ένα γραμμάτιο και έγραψε επάνω 46.000 ευρώ. Και όταν την ρωτήσανε «γιατί κοπέλα μου το έκανες αυτό;» εκείνη απάντησε: «Για να ισοσκελίσω τον ισολογισμό» Με αυτή την αστεία δικαιολογία ο κ. Γιώργος Βλάχος γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, «ξεκαθάρισε» το ποιος ευθύνεται για το σκάνδαλο που βαραίνει το Λιμενικό Ταμείο της Σάμου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι τριμελές κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας που πραγματοποίησε έλεγχο, συνέταξε πόρισμα μέσα από το οποίο δεν προκύπτει ευθύνη, ιδιοτέλεια ή σκοπιμότητα από πλευράς του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας, σε ερώτηση του ΣΚΑΙ, απλά περιορίστηκε να απαντήσει ότι το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.
Το τρίτο σκάνδαλο Παυλίδη;
Για την ιστορία: Ο κ. Νικόλαος Κατρακάζος, πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. και νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος Σάμου, ήταν και μέτοχος σε τρεις ναυτιλιακές εταιρίες μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. Ένα από τα πλοία αυτά το «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ» της εταιρίας «Σαμιακές Πλόες» μεταβιβάστηκε εξ’ ολοκλήρου στον έναν εκ των πέντε συνεταίρων, με συνέργεια των τριών χωρίς να ενημερώσουν τους άλλους δύο. Το πλοίο εκτελούσε άγονη γραμμή από την 02/02/2007 με σύμβαση την οποία είχε υπογράψει το Υπουργείο Αιγαίου αφ' ενός με τον κ. Παυλίδη και αφετέρου με τους πέντε διαχειριστές της εταιρείας. Οι δύο από τους πέντε συνεταίρους, προσέφυγαν στην εισαγγελία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, όπου και το 2007 κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για υπεξαίρεση και για απάτη σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Την αναφορά κατέθεσε ένας εκ των συνεταίρων εν αγνοία του οποίου έγινε η πώληση. Τον Σεπτέμβρη του 2007, ένα μήνα δηλαδή μετά την καταγγελλόμενη ως παράνομη πώληση και ενώ το Υπουργείο Αιγαίου είχε ενημερωθεί εγγράφως για τις καταγγελίες και φέρεται να γνώριζε ότι εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές στην Σάμο, προχώρησε και έδωσε την άγονη γραμμή με υπογραφή του τότε Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη. Ενώ λοιπόν τα γνώριζαν ,τα ήξεραν όλα αυτά ,και ήταν ενημερωμένοι οι κκ. Γεωργής, Βουτζούλιας,και Κουτρουλός , υπάλληλοι του Υπουργείου Αιγαίου , δέχτηκαν υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.105 από τους τρεις μετόχους ,ότι δηλ. είναι οι μοναδικοί διαχειριστές της εταιρείας ενώ θα έπρεπε να διασταυρώσουν τα δεδομένα και να ενημερωθούν από τα μητρώα των ναυτικών εταιρειών όπως ορίζει ο Νόμος .
Οι ευθύνες του υπουργείου Αιγαίου επι Παυλίδη
Εδώ λοιπόν προκύπτει ευθύνη του Υπ. Αιγαίου και του τότε υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη καθώς έδωσε άγονη γραμμή στο συγκεκριμένο πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ ενώ η κυριότητα του αμφισβητείται από τους συνιδιοκτήτες και η υπόθεση εκκρεμεί μέχρι και σήμερα στην εισαγγελία Σάμου. Να σημειωθεί ότι η αναφορά εστάλη από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ενώ έπρεπε μέσα σε τέσσερις μήνες το αργότερο να προωθηθεί, ωστόσο μέχρι σήμερα – δηλαδή δύο χρόνια μετά – εξακολουθεί να τελεί υπό εξέταση. Μήπως για να μην αναγκαστεί να στείλει και αυτόν τον φάκελο στη Βουλή; Εκτός από αυτή την υπόθεση, ο πρώην πρόεδρος του Λ. Ταμείου Σάμου, βαρύνεται με την απόκρυψη μερικών χιλιάδων επιβατών που διακινήθηκαν μέσα στο 2006 (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο) όπου στα στοιχεία που εστάλησαν και στη Βουλή εμφανίζει μηδενική είσπραξη। Τα στοιχεία αυτά αφορούν στους επιβάτες που διακινήθηκαν προς Τουρκία και τα οποία διαψεύδει έγγραφο του Τελωνείου βάση του οποίου εμφανίζονται 160 δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν από Σάμο – Κουσάντασι- Σάμο. Αφορούσαν όλα επιβάτες που διακινήθηκαν με τα πλοία των εταιριών Σαμιακές Πλόες, Πλόες Αιγαίου και Σαμιακές Κρουαζιέρες όπου σε όλες ήταν μέτοχος ο Νικόλας Κατρακάζος.
Μαϊμού μεταβίβαση μετοχών τηλεοπτικού σταθμού
Ο κ. Κατρακάζος όμως υπήρξε – ή μήπως είναι ακόμα; - και μέτοχος και σε τηλεοπτικό σταθμό
ο οποίος πριν 15 ημέρες εισέπραξε πρόστιμο 30.000 ευρώ από το ΕΣΡ γιατί η μεταβίβαση μετοχών του το 2005 προς τρίτο πρόσωπο απεδείχθη ότι ήταν «μαϊμού». Τότε όμως το 2005 με το μεταβιβαστικό μαϊμού, ο κ. Κατρακάζος πήρε πιστοποιητικό διαφάνειας για να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος στους διαγωνισμούς άγονων γραμμών του Υπ. Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ το 2006 διαπίστωσε ότι κακώς είχε δώσει το πιστοποιητικό γιατί η μεταβίβαση των μετοχών ήταν εικονική. Και από το 2006 εκκρεμούσε η επιβολή προστίμου. Ωστόσο ο κ. Παυλίδης αγνόησε το γεγονός και έδωσε στον εκλεκτό της Ν.Δ. την άγονη γραμμή. Εκτός κι αν το ΕΣΡ δεν ενημέρωσε ως όφειλε το υπ. Αιγαίου. Εξάλλου στις 6 Απρ 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 69.864 ευρώ στις εταιρίες ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ, ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ μέτοχος των οποίων είναι ο προαναφερόμενος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Σύμφωνα με το αιτιολογικό οι εταιρίες παρέβησαν το άρθρο Νο 703 του 1977 περί απαγόρευσης της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης που κατέχουν στη σχετική αγορά. Το πρόστιμο θα ήταν 700.000 ευρώ εάν παρόν ήταν στη διαδικασία ένας εκ των δύο καταγγελλόντων ο οποίος άγνωστο γιατί δεν παρέστη. Σημείωση ο κ. Κατρακάζος υπήρξε φοιτητής του γ.γ. του ΥΕΝΑΠ Γιάννη Τζοάνου. Σε δεύτερη ερώτηση του ΣΚΑΙ για το ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια για μελέτες έργων στα λιμάνια που δεν έγιναν ποτέ, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε ότι δεν κατάλαβε την ερώτηση. Τέλος ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτησή μας εάν είναι αλήθεια ότι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, λειτουργεί παράνομο λιμάνι με λιμενεργάτες του λιμένα Ελευσίνας. Ο κ. υπουργός προτίμησε να φύγει από την αίθουσα. 'Αλλωστε ότι είχε προγραμματίσει να δηλώσει, το είχε δηλώσει. Ότι δηλαδή ξεκίνησαν έργα 2 δις ευρώ σε 27 λιμάνια της χώρας.πηγή: Έγγραφα και στοιχεία για το ρεπορτάζ αντλήθηκαν από το aegaio.blogspot.com του Γιάννη Νέγρη