Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σύνταξη : Attica Press Εκτύπωση E-mail
ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ» Πέταξαν λαθρομετανάστες στη θάλασσα από εμπορικό πλοίο
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0 ΧείριστοΆριστο

MAST4R_VALIDΣτην εγκληματική ενέργεια της ρίψης δύο λαθρομεταναστών στη θάλασσα προέβη το πλήρωμα πλοίου με σημαία Γεωργίας, ενώ αυτό έπλεε κοντά στις ακτές της Κω.

Οι δύο λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού και –μετά από διερεύνηση της υπόθεσης– προέκυψε ότι η νέα υπόθεση «Γαρυφαλλιά» φέρει το όνομα «MASTER WALID». Πρόκειται για φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Αλγερίας με προορισμό το λιμάνι Ιskenderun της Τουρκίας.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κω και σχηματίζεται φάκελος δικογραφίας από το τοπικό Λιμεναρχείο, ενώ είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση του πλοίου από τις διεθνείς διωκτικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη υπόθεση, και μάλιστα από ελληνικό πλοίο, σημειώθηκε το 1985. Τότε, 11 Αφρικανοί λαθρεπιβάτες είχαν κακοποιηθεί από τους ναυτικούς όταν αντιστάθηκαν στη βίαιη ρίψη τους στη θαλάσσια περιοχή των ακτών της Σομαλίας όπου μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία καρχαριοειδών. Το όνομα του πλοίου ήταν «Γαρυφαλλιά» και ο πλοίαρχος ήταν Έλληνας, ο οποίος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου