Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αλέξανδρος Τουρκολιάς: Η κρίση θα ξεπεραστεί

02.

02.

2010

Σύνταξη : : Θεοδοσία Κοντζόγλου Εκτύπωση E-mail
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Ρότα αισιοδοξίας χαράζει η ελληνική ναυτιλία
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0 ΧείριστοΆριστο

BoD_1Στην περαιτέρω στήριξη της Ελληνικής Ναυτιλίας με διαφόρους τρόπους –και όχι μόνο με την εκταμίευση νέων δανείων– αποβλέπουν οι ναυτιλιακοί τραπεζίτες, οι οποίοι και διατηρούν την ψυχραιμία τους σε μία εποχή που ο κλάδος της ναυτιλιακής χρηματοδότησης δοκιμάζεται, παράλληλα με την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.

Κατά την ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι όλες οι ναυτιλιακές τράπεζες εργάζονταν υπό την επήρεια του ψυχολογικού σοκ που άφησε πίσω η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε παγκόσμια κλίμακα από το φθινόπωρο του 2008.Ύστερα από απαιτητική και δύσκολη εργασία, οι ναυτιλιακές τράπεζες μπόρεσαν και διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με την αναμενόμενη ωριμότητα ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κρίση, με κύριο μέλημα τη διατήρηση των χαρτοφυλακίων χωρίς ζημιές και την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Φέτος, οι τάσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας αναμφισβήτητα είναι πιο αισιόδοξες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί».

Συνεχίζοντας ο κ. Τουρκολιάς πρόσθεσε ότι: «είναι επιβεβλημένη η ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας για τον απεγκλωβισμό της Ελληνικής Ναυτιλίας από τις αγκυλώσεις της κρίσης. Με σύνεση και διατήρηση των ισχυρών δεσμών των ελλήνων πλοιοκτητών με τον τραπεζικό τομέα το ανθρώπινο δυναμικό του οποίου εκπροσωπεί η Ένωσή μας όλα θα γίνονται ολοένα και καλύτερα, η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ελληνική Ναυτιλία και οι ναυτιλιακές τράπεζες που τη στηρίζουν θα συνεχίσουν να βαδίζουν από κοινού, με σκοπό την ευημερία όλων».

12Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ενημέρωσε τα μέλη για τις δραστηριότητες της Ένωσης για το Νέο Έτος που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη Διοργάνωση της Ημέρας Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης, την υποστήριξη σοβαρών Συνεδρίων με αντικείμενο τη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση αλλά και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διεθνή διεύρυνσή της και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ναυτιλιακών Τραπεζικών Στελεχών.

Η πρώτη για το Νέο Έτος συνάντηση των μελών της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, στα γραφεία της XRTC.

Η εκδήλωση περιελάμβανε, όπως κάθε χρόνο, τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Πατέρα Δημήτριο και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο. Στην εκδήλωση παρέστησαν πάνω από 100 μέλη της Ένωσης, καθώς επίσης και ο Νομικός της Σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Τιμαγένης. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκε στα μέλη και στις οικογένειες τους υγεία, ευτυχία και καλές επιτυχίες για το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου