Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ατέρμονη η ακτοπλοϊκή "ναυμαχία", απρόβλεπτα τα προβλήματα

02.

02.

2010

Σύνταξη : : Θεοδοσία Κοντζόγλου ΕκτύπωσηE-mail
Ο Σ.Ε.Ε.Ν. ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ κ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟÏΑΣ Ατέρμονη η ακτοπλοϊκή «ναυμαχία», απρόβλεπτα τα προβλήματα
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0 ΧείριστοΆριστο

__8___G._A._Ferries1

Απρόβλεπτα προβλήματα, αλλά και πλήγμα στο προφίλ των ακτοπλοϊκών εταιριών που συμμετέχουν ως μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (Ε.Ε.Ν.), εκτιμάται από ναυτιλιακούς παράγοντες, ότι θα επιφέρουν οι επαναλαμβανόμενες λεκτικές επιθέσεις, που πραγματοποιεί κατά του Σ.Ε.Ε.Ν. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ν., Απόστολος Βεντούρης.

Το πλήγμα αυτό ίσως επεκταθεί και στη διακίνηση των πλοίων, καθώς οι αντιπαραθέσεις ενδέχεται να επηρεάσουν και τη συλλογική σύμβαση των ναυτικών, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στο τελευταίο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Ε.Ε.Ν. αναφέρεται, ότι ανώτερα στελέχη της «ATTICA GROUP» του ομίλου MIG, τα οποία και εκπροσωπούν την εταιρία στο Σ.Ε.Ε.Ν., επέστρεψαν με courier ενημερωτικό φάκελο, που περιείχε έγγραφα και προτάσεις σχετικά με την «επίλυση των νομικών παρατυπιών», που προκάλεσε η Πολιτεία στον κλάδο, υλικό που –όπως αναφέρεται– είχε σταλεί στην αρμόδια Υπουργό, Λούκα Κατσέλη, καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Να σημειωθείμ ότι με το «ιδιαίτερό» του ύφος ο κ. Απόστολος Βεντούρης, Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν. (ο οποίος και γνωστοποίησε στα Μ.Μ.Ε. την ενέργεια της «ATTICA GROUP»), αναφέρει: «…Ίσως όμως (το θέμα) να μην τους αφορά, διότι την 25η Ιανουαρίου μας επέστρεψαν το φάκελο με courier. Δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν το λόγο της επιστροφής, οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Πιθανόν να το επέστρεψαν γιατί δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Πιθανόν να το επέστρεψαν διότι γνώριζαν το θέμα ήδη, από παλιά … Πάντως το courier (ίσως λόγω οικονομικής ευρωστίας των συγκεκριμένων εταιρειών) ήταν με χρέωση δική τους και όχι του παραλήπτη».

Κύκλοι προσκείμενοι στην ATTICA GROUP διατύπωσαν στο Atticapress.gr την άποψη, ότι ενδεχομένως τα στελέχη της επιχείρησης να εκτίμησαν ως «μη αξιόλογο» το περιεχόμενο του φακέλου, καθώς τα τελευταία περίπου δύο χρόνια η Ε.Ε.Ν. δεν απέστειλε κανένα έγγραφο στα μέλη του Σ.Ε.Ε.Ν., ενώ οι διαβουλεύσεις της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας γίνονταν ερήμην του Σ.Ε.Ε.Ν. Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και δύο χρόνια η ATTICA GROUP, όπως και άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες, αποχώρησαν από την Ε.Ε.Ν. και εντάχθηκαν στον Σ.Ε.Ε.Ν.

Βεβαίως, ο κ. Βεντούρης ως πρόεδρος της Ε.Ε.Ν., σημειώνει στο Δελτίο Τύπου: «Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι οι προβληματισμοί και οι νομικές εισηγήσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν ολόκληρη την ακτοπλοϊκή οικογένεια και οι υποβληθείσες προτάσεις μας εντάσσονται στον αγώνα που άρχισε το 2001…». Αυτό όμως –όπως υποστηρίζουν οι προσκείμενοι στον Σ.Ε.Ε.Ν.– ποτέ δεν το υπηρέτησε ο τελευταίος πρόεδρος του Ε.Ε.Ν. Αντίθετα, υπενθυμίζουν ότι, απολογούμενος ο κ. Βεντούρης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που διερευνά τυχόν λειτουργία «καρτέλ» στην ακτοπλοΐα, εμμέσως είχε χρεώσει στον κ. Σακέλλη την ενεργοποίηση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας είχε προσωπική γνωριμία με τον κ. Ζησιμόπουλο, πρόεδρο της Επιτροπής, κάτι που ο κ. Σακέλλης διέψευσε.

Φόβοι πάντως εκφράζονται στον Πειραιά, ότι ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Atticapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου