Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σύνταξη : Βασίλης Μπεσκένης E-mail
Το σχέδιο Β για την οικονομία παρουσίασε ο πρωθυπουργός

papandreoudΥιοθετώντας δραματικούς τόνους, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με μία διαγγελματικού χαρακτήρα δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε στην ανακοίνωση δεύτερου πακέτου σκληρών διαρθρωτικών μέτρων με προοπτική απόδοσης το 2011, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προτού καν οι Βρυξέλλες αποφανθούν θετικά ή αρνητικά για την πρώτη φάση του σχεδίου σταθερότητας για τη μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος. Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε τελικώς τις εισηγήσεις υπουργών και συνεργατών του και αποφάσισε να ενεργοποιήσει το δεύτερο στάδιο του πακέτου μέτρων τα οποία προσομοιάζουν εκείνων που ελήφθησαν στην Ιρλανδία, βάζοντας παράλληλα άνω τελεία στις ενδοκυβερνητικές αντεγκλήσεις που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα χωρίζοντας την κυβέρνηση σε δύο στρατόπεδα, τους υπέρμαχους και τους ενάντιους της λήψης ηπιότερων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί αύξηση του φόρου στα καύσιμα, φορολογία των off shore εταιρειών, φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων με τον ίδιο τρόπο που φορολογείται το εισόδημα των πολιτών, ενώ θα δοθεί τέλος στα παραθυράκια φοροδιαφυγής. Επίσης, «παγώνουν» φέτος οι προσλήψεις και οι μισθοί στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα - πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης - δίνεται τέλος στις υψηλές αμοιβές του Δημοσίου, ενώ αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες, για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων. «Βιώνουμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ευρύτερου κερδοσκοπικού παιχνιδιού που έχει στόχο και το ευρώ» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. «Οι όροι δανεισμού γίνονται κάθε μέρα όλο και επαχθέστεροι. Απειλούν να πνίξουν την οικονομία... «Λόγω των καταστροφικών επιλογών του παρελθόντος η χώρα μας αντιμετωπίζεται σαν αδύναμος κρίκος της Ευρωζωνης» σημείωσε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε πως είναι «εθνικό χρέος να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό».

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των τεσσάρων κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους είχε εκθέσει την κατάσταση της οικονομίας και είχε ζητήσει τη στήριξή τους προκειμένου να εξέλθει η χώρα από τη δίνη της οικονομικής ύφεσης. Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρόθεσή του για στήριξη υπέρ των αποφάσεων που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η ΝΔ θα παράσχει συναίνεση υπό όρους.

Συναινετικός εμφανίστηκε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ εκ διαμέτρου αντίθετοι με τα κυβερνητικά πακέτα μέτρων δήλωσαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επέλεξε .... (περισσότερα στο Atticapress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου