Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΡΓΗΓΕΙΟΥ Λ.Σ.

Άρθρο 22

Λοιπές Διατάξεις


Γιατί να θέλει ένας απόστρατος Αρχηγός Λ.Σ.
έναν ακόμη βαθμό;
Ο βαθμός του Ναυάρχου Λ.Σ. εν αποστρατεία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 39 Κ.Π.Λ.Σ. όπως προστέθηκε με την παρ.8 του ένατου άρθρου του ν. 3654/2008 (ΦΕΚ 57 Α΄) μπορεί να απονέμεται με την ίδια διαδικασία και στους Αρχηγούς του Λ.Σ. που αποστρατεύθηκαν πριν την 3-4-2008, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός 60ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη διάταξη. Ποιόν άραγε εξυπηρετεί αυτή, δεδομένου ότι κανείς από τους διατελέσαντες Αρχηγούς που αποστρατεύθηκαν πριν την 3η Απριλίου 2008 δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα; Ή μήπως το έθεσε ο αμέσως προ της 3ης Απριλίου 2008 αποστρατευθείς Αρχηγός;

Μπορεί οι λιμενικοί να είναι στρατιώτες, αλλά ευτυχώς χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δημοκρατία που θεμελίωσε σ’ αυτή τη χώρα, μπορούν και οι στρατιωτικοί να εκφράζουν τη γνώμη τους. Και δεδομένου ότι δεν είναι στο σύνολό τους άβουλα όντα, κάποιοι υποψιάζονται ότι η φωτογραφική αυτή διάταξη εξυπηρετεί έναν και μόνον τέως Αρχηγό και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ηλία Σιωνίδη.
Άρα εναπόκειται στους βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο ή εάν αυτοί «αμελήσουν», να μεριμνήσουν τα Ελεγκτικά Όργανα για να διερευνηθεί τόσο η συνταγματικότητα αυτής της διάταξης όσο και:

- Τι ή ποιον εξυπηρετεί αυτή η διάταξη;

- Ποιο θα είναι το κόστος της για την Ελληνική Δημοκρατία και μάλιστα μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης;

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χρωστάει μία χάρη στον τέως συμμαθητή του (από το 8ο Γυμνάσιο Πατησίων) Ηλία Σιωνίδη. Η χάρη αυτή αφορά σε σοβαρό παράπτωμα τέως φίλου του κ. Παπουτσή, τέως λιμενάρχη Κατακόλου και πλέον τέως λιμενικού, το οποίο απλά σβήστηκε από τα κιτάπια!
Εάν ψηφιστεί αυτή η διάταξη, μέσα σε 60 ημέρες από τη δημοσίευσή της, τότε δέκα Αντιναύαρχοι ε.α. θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον βαθμό του Ναυάρχου.

Ακόμα κι αν πρόκειται για λόγους εξίσωσης των αποστρατευθέντων από το Λιμενικό Αντιναυάρχων με τους συναδέλφους τους στρατιωτικούς, εκτιμάται ότι αυτό δεν είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Αντίθετα αυτό που ενδιαφέρει όλα τα στελέχη, είναι:

Α) Να συμπληρωθούν τα κενά στις οργανικές θέσεις που φθάνουν περίπου στις 3.000

Β) Να αποκατασταθούν οι ζημιές στα χερσαία, πλωτά και εναέρια επιχειρησιακά μέσα

Γ) Να καταβάλλονται τα έξοδα μετακινήσεων και οι πραγματικές υπερωρίες

Δ) Να επικρατούν αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες στις τάξεις του Σώματος
Θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να απονεμηθεί σε έναν απόστρατο ο βαθμός του Ναυάρχου, θα πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ. Με άλλα λόγια, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, θα πρέπει να παρατήσει ότι σημαντικό υπάρχει στο πρόγραμμά του, για να απομείνει έναν τίτλο σε απόστρατους που ξεκουράζονται απολαμβάνοντας μάλιστα μία σύνταξη που τοποθετείται στην υψηλότερη κλίμακα.

2 σχόλια:

  1. Όποιος γνωρίζει τον αρχιτέκτονα του νέου π.δ, θα αντιληφθεί εύκολα ποιους φωτογραφίζει η διάταξη αυτή. Και όπως έλεγε "διαβασμένος" αρχιχρυσοκλαράτος πριν γίνει τέως: "Οι οικονομικώς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ναύαρχοι του Λ.Σ, είναι περισσότεροι από τους Ναυάρχους στην Ευρώπη".

    Άντε γεια
    Ένας διχασμένος ένστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα γνωρίζει η "γειτονιά" κ. Κοντζόγλου....
    Όπως καταλάβατε σύντροφοι, μόνο όπου έχει υποχρεώσεις ο Υπουργός "τακτοποιεί" με φωτογραφικά σφηνάκια ζητήματα φίλων, στους οποίους χρωστάει από το παρελθόν! Ά ρε Πανούλη γιατί ήσουν τόσο άτακτος και υποχρεώθηκε ο κουμπάρος; Χορηγίες υπάρχουν και με ανταλλάγματα σύντροφοι...

    Α.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου