Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ »

Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος

Τ.Θ. 23940, 1687

Λευκωσία – Κύπρος

Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882

e-mail: adouloti.kerinia@cytanet.com.cy

website:http://adoulotikerinia.com

ΑΚ/2011 28.02.2011


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

Με την ευκαιρία της αυριανής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα


Συμπατριώτες Τουρκοκύπριοι,


Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή σας ενάντια στην Τουρκική ηγεμονία η οποία στραγγαλίζει την Τουρκοκυπριακή ταυτότητα και καταδυναστεύει την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα.


Συμφωνούμε με την διαπίστωση την οποία κάνει ο Τουρκοκύπριος Γραμματέας της συντεχνίας των δασκάλων Τουρκικών δημοτικών σχολείων και ιδιαίτερα με την αναφορά του ότι ο στραγγαλισμός της Τουρκοκυπριακής ταυτότητας και η καταδυνάστευση της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας πάει πίσω στη δεκαετία του 1960, περίοδο κατά την οποία η Τουρκία υποχρέωσε τους Τουρκοκύπριους να διακόψουν την συμβίωση με τους Ελληνοκύπριους και άρχισε να καλλιεργεί την διαίρεση και το διαχωρισμό στη βάση φυλής και θρησκείας.Πολύ κακώς οι σιωπηρές πλειοψηφίες Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων επιτρέψαμε από τότε στα ξένα συμφέροντα και τις ξένες επεμβάσεις να μας οδηγήσουν στη σημερινή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή το εμπόδιο στην αποκατάσταση της τάξης στην Κύπρο, όπως και εσείς το διαπιστώνετε και το καταγγέλλετε με τις κινητοποιήσεις σας, είναι η Τουρκία που κατέχει τα Κυπριακά εδάφη και σας καλούμε σε συστράτευση για άρση της κατοχής και των συνεπειών της. Μόνο με κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ενάντια στην κατοχή θα έχουν αξία και προοπτική οι κινητοποιήσεις σας, ο οποίος αναλυτικά να επιδιώκει :


 Να απαλλαγούμε από την Τουρκική κατοχή με την απόσυρση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων,


 Να απαλλαγούμε από τους Τούρκους και άλλους έποικους με επιστροφή τους πίσω στην Τουρκία.


 Να ελευθερωθεί η κοινή μας πατρίδα. Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν συνιστά απελευθέρωση του τόπου μας αλλά επιβράβευση της κατοχής , επιβράβευση της ΤΜΤ και της δράσης της που είχαν κοινό στόχο το γεωγραφικό διαχωρισμό μας.


 Να επιστρέψουμε και εσείς και εμείς, στα σπίτια και τις περιουσίες μας αποκαθιστώντας πλήρως, χωρίς όρους και περιορισμούς, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων μας.


 Αφού γίνει τούτο, τότε εμείς μόνοι μας , όλοι μας σοφότεροι από τα παθήματα του παρελθόντος, να διαμορφώσουμε τη Συνταγματική δομή του Ευρωπαϊκού Κράτους μας, στη βάση Δημοκρατικών αρχών και αξιών, σεβόμενοι αλλήλους και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη φυλετική και Εθνική μας καταγωγή όσο και τη θρησκεία μας.


Μόνο σε τέτοιες συνθήκες θα διασφαλίσετε την ταυτότητά σας.


Με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας τόσο η δική σας αλλά και η δική μας ταυτότητα θα έχουν ημερομηνία λήξης.


Συμπατριώτες,


Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα επιμείνετε ή ότι θα επιτρέψετε, να δημιουργηθεί Τουρκικό Κράτος πάνω στις περιουσίες μας και να προσδοκάτε ότι θα κτισθεί ειρήνη και ομαλή ζωή με ένα τέτοιο σφετερισμό.


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.