Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΙΣΗ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ


Επειδή είναι ...ακριβά!

Έρμαιοι στις κυβερνητικές διαθέσεις βρίσκονται καθημερινά οι διασώστες του Λιμενικού οι οποίοι κάτω από τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, διακινδυνεύουν για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του nextok.blogspot.com οι λιμενικοί διασώστες είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη που καταρριχώνται από τα ελικόπτερα στη θάλασσα χωρίς να φορούν κράνη με ενδοεπικοινωνία!


Οι διατελέσαντες αρχηγοί του Λιμενικού κατά τα τελευταία 11 χρόνια – δηλαδή από τότε που λειτούργησε η Μονάδα των διασωστών του Λιμενικού δεν κατάφεραν να αγοράσουν ούτε ένα τέτοιο κράνος, επικαλούμενοι το μεγάλο κόστος της σχετικής εξάρτησης.

Και φυσικά αυτοί οι λιμενικοί – οι κοπρίτες και αντιπαραγωγικοί κατά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο – εκτελούν τα καθήκοντά τους, κάτω από τις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εννέα, δέκα και έντεκα μποφόρ, και κάθε κάθοδός τους στη θάλασσα, συμβάλλει στη διάσωση ανθρώπων.

Δεν χρειάζεται προφανώς κανείς να μας κάνει δηλώσεις για να εξηγήσει ότι : Η οπτική επαφή του συντονιστή της διάσωσης ο οποίος βρίσκεται στο ελικόπτερο, με τον διασώστη που έχει ριχτεί στη θάλασσα, συχνά είναι πολύ κακή εξ αιτίας των ανέμων, της βροχής και της θύελλας. Αναγκαστικά ο διασώστης πρέπει να έχει επικοινωνία με τον συντονιστή της διάσωσης ή τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου ώστε να διευκολύνεται στην προσέγγισή του στους ναυαγούς. Μέχρι σήμερα είναι απορίας άξιο πως αυτοί οι διασώστες, κατάφεραν να διασώσουν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές μέσα στις κυριολεκτικά τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας που τους διασφαλίζουν οι εκάστοτε Αρχηγοί του Λιμενικού και οι Υπουργοί – Ναυτιλίας παλαιότερα.

Άραγε η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και επί Χρήστου Παπουτσή; Ας ελπίσουμε πως τώρα που το Λιμενικό εντάσσεται – θέλοντας και μη – στο Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα και το ΝΑΤΟ, όλες αυτές οι ελλείψεις θα καλυφθούν, ώστε οι …κοπρίτες – πάντα κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο - του Λιμενικού να διασώζουν ζωές χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η δική τους ζωή αλλά και – το λιγότερο – να εξοικονομούνται καύσιμα μια που οι επιχειρήσεις θα εκτελούνται σε συντομότερο χρόνο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου