Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΞΥ "ΣΚΥΛΑΣ" ΚΑΙ "ΧΑΡΥΒΔΗΣ" ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Η Διοίκηση Προσωπικού  Λ.Σ. δεν εγκρίνει τις εντολές της Πολεμικής Αεροπορίας...


Υπηρέτες δύο αφεντάδων αποδεικνύονται οι διασώστες του Λιμενικού ενώ τα στελέχη της συγκεκριμένης μονάδας, ζουν καθημερινά ιλαροτραγικές καταστάσεις με τις αντικρουόμενες διαταγές που λαμβάνουν από τη Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό Σώμα.


Σύμφωνα με καταγγελίες, όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό, οι διασώστες οι οποίοι Επιχειρησιακά υπάγονται στη Πολεμική Αεροπορία, λαμβάνουν εντολές για μετάβαση στα νησιά Λήμνο, Χίο ή Ρόδο προκειμένου να εκτελέσουν την εβδομαδιαία τους βάρδια, πλην όμως από το Λιμενικό Σώμα η μετακίνησή τους …δεν εγκρίνεται λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Είναι προφανές ότι με την κατάσταση αυτή, ανοίγει ραγδαία ο χώρος για την εδραίωση της Τουρκίας στο τομέα διάσωσης του ελληνικού FIR.

Η αγανάκτηση των διασωστών είναι έκδηλη καθώς όταν ο υπαξιωματικός ζητά το φύλλο πορείας του από το Λιμενικό, η Διοίκηση των Ελικοπτέρων της Ελευσίνας, αρνείται να παρέχει έγκριση.

Και φυσικά ακολουθεί σταθερά ο διάλογος:

- Μα έχω εντολή από την Πολεμική Αεροπορία για να εκτελέσω την εβδομαδιαία μου βάρδια στη (π.χ.) Λήμνο.

- Δεν μπορείς να φύγεις. Η μετάβασή σου δεν εγκρίνεται από τη Διοίκηση Ελικοπτέρων λόγω μη έγκρισης από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

- Αν δεν πάω, θα οδηγηθώ στο ναυτοδικείο!

- Κι αν πας, δεν σου καλύπτει κανείς τα έξοδα, ενώ θα είσαι ακάλυπτος επίσης εάν κάτι σου συμβεί κατά τη διάρκεια της μετάβασης ή της παραμονής σου στο νησί.

Μόλις μερικές δεκάδες είναι οι διασώστες του Λιμενικού αλλά το γεγονός ότι συχνά βρίσκονται μεταξύ «Σκύλας» και «Χάρύβδης» μάλλον θα μειώσει αισθητά τον αριθμό τους πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου